שיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיניים
    דלקה
    01/08/2010

שלום רב,

אני בת 32 ולפני כמה שנים עשיתי השתלת עצם בכל הפה עקב נסיגת חניכיים.
    בתקופה האחרונה השן הקדמית "עולה" על השן הקדמית שלידה וזה מאוד מפריע לי כי השן מאוד בולטת!
    רציתי לעשות טבעות ופניתי לאורטודנטית והיא אמרה שלא אוכל לבצע עקירה ב2 שיני בינה אחוריות מחשש לתזוזה של השיניים ושאוכל לעשות טבעות ללא עקירה.

1. אם אעשה טבעות ללא עקירה - השן הקדמית לא תעלה שוב על השן הקדמית שלידה?
    2. במצבי אולי כדאי לעשות שתל ולא טבעות?
    3. אני חושבת על עוד ילד אך חוששת לשיניים לאחר הלידה (מומחה החניכיים לא המליץ).

תודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיניים

הוספת תגובה

• שיניים

ד״ר יעקב הורביץ
    02/08/2010

התלונה האסתטית שלך, הנובעת משינויים בעמדת השיניים הקדמיות, ממש מבקשת ודורשת בדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים. עשית השתלת עצם בכל הפה לפני כמה שנים? כנראה שאת סובלת ממחלת חניכיים. לכן, עליך להיות בטיפול ומעקב קבוע אצל מומחה למחלות חניכיים. אם לא עשית זאת עד עכשיו, פני ללא דיחוי לבדיקה, אבחון וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים!

אחרי הבירור הזה ולאחר שיסתיים הטיפול במחלת החניכיים אפשר לטפל בבעייה האסתטית על ידי טיפול אורתודונטי (יישור שיניים). במקרה זה צריך שיתוף פעולה בין שני מומחים: המומחה ליישור שיניים והמומחה למחלות חניכיים, כדי למצוא את הדרך האופטימאלית עבורך לטיפול בשן הבולטת וגם במחלת החניכיים.

לאחר דיון משותף הם יוכלו גם לחוות את דעתם על שאלותייך: האם יישור השיניים יחזיק מעמד או שלאחר גמר הטיפול השן הקדמית שוב תעלה על השן הסמוכה? האם צריך/כדאי לעקור את השן או שאפשר להציל אותה ולשמור עליה? ולשאלה החשובה, האם הריון ולידה עלולים להשפיע לרעה על מצב החניכיים והשיניים שלך ואם כן, מה את יכולה לעשות כדי למזער את הנזק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו