מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיגת חניכיים חמורהמ.ח01/09/2010
שלום רב .
אני עוברת תהליך של יישור שיניים ויש לי נסיגת חניכיים .
לא מזמן התחלתי את היישור אז הרופא חניכיים של המרפאה אמר לי להגיע אליו כל שלושה חודשים לביקורת .
בצוני לדעת לפי ההסתכלות שלך במצב בתמונה , האם זוהי נסיגה חמורה? באיזו רמה ושלב היא נמצאת ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים חמורה
ד״ר יעקב הורביץ04/09/2010אף שהתמונה אינה ממוקדת נראה שקיים חשש למצב דלקתי בכל החנייכים. בנוסף, בשן אחת קימת רצסיה עמוקה מאוד.
במצב כזה כדאי לטפל בבעיות החניכיים לפני יישור השיניים. חשוב להתחיל בתרגול והדרכה לטכניקה נכונה של הברשה. פעולות אלו מבוצעות על ידי השינננית במרבית המרפאות. לאחר מכן אפשר לבצע מעקב אחר הרצסיה כמו שהמליץ רופא החניכיים, או, אף רצוי יותר, ניתוח להשתלת חניכיים וכיסוי של הרצסיה. כדאי להתייעץ עם רופא החניכיים מה מוטב לעשות במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לנסיגת חניכיים חמורה
מ.ח05/09/2010תודה לך על התשובה המפורטת.
רציתי להוסיף שאין לי בעיה בשאר החניכיים זה אולי נראה ככה בגלל התצלום.
יש לי רק נסיגת חניכיים.
הרופא חניכיים אמר שאפשר לבצע השתלה לפני וגם אחרי היישור שיניים.
ומתי שאני מגיעה לביקורת אם הוא רואה החמררה אז לעצור את היישור שיניים ואז לטפל בבעיית החניכיים.
אני ואימי אמרנו שאם נאבד את השן אז שנבצע השתלה של שן ,אבל הרופא אמר שזה מקום בעייתי לבצע בו השתלה בגלל שזה איזור צפוף.
אני לא מאמינה שאי אפשר לבצע השתלת שיניים בגלל איזור צפוף אני בטוחה שאם הרכופא מספיק מומחה הוא יכול לבצע השתלה.
האם אני צודקת ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד״ר יעקב הורביץ05/09/2010את טועה.
צריך לשמור על השן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
מ.ח05/09/2010תודה שוב על התשובה.
אבל לא ענית לי על השאלה ..
זה ברור שצריך לשמור על השן ואני שומרת עליה בכך שאני מצחצחת אותה עם מברשת מיוחדת ומשתמשת במי פה לחניכיים רגישות וילך כל שלושה חודשים לביקורת אצל רופא החניכיים .
אבל במידה ואני יאבד את השן, אני לא יוכל לבצע השתלה במקום החסר?
תודה שוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד״ר יעקב הורביץ05/09/2010אם תאבדי את השן יתכן ותוכלי לבצע השתלה במקומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?