מצב השיניים אחרי ניתוח חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב השיניים אחרי ניתוח חניכיים
    מירי
    10/09/2010

שלום. עברתי שניים מתוך שישה ניתוחי חניכיים. אחד בצד תחתון ימני והשני בצד התחתון שמאלי. בצד התחתון הימני הכל נראה בסדר אחרי הניתוח ואילו בצד השמאלי נראה כאילו הרווח בין השיניים גדל. כרגע אני חוששת להמשיך את שאר הניתוחים משום שאני חוששת שיהיה רווח בשיניים הקידמיות שלי.
    חשש נוסף שיש לי הוא הניתוח בחניכיים הקדמיות עליונות וזאת משום ששם יש לי 3 כתרים ואני חוששת שהניתוח יחשוף שורשים או משהו כזה. אני יודעת גם על ידי השיננית וגם על ידי המומחה לחניכיים שהמצב בחניכיים התחתוניים היה קשה יותר מהחניכיים העליוניים ולכן אני מתלבטת אם לעשות את הניתוח בחניכיים העליוניים גם בגלל החשש להיווצרות רווח בין השיניים וגם בגלל הכתרים שיש לי.

עלי לציין שלפני הניתוח הצד שמאל היה רווח בין השיניים וכיסים עמוקים יחסית אך האם זה יכול להיות שהרווח ביניהם יגדל???
    בשיניים הקדמייות תחתונות כרגע אין רווח ביניהן האם אחרי הניתוח יש סיכוי שהרווח ביניהם יגדל???
    אני שומרת היטב על תחזוקת הפה משתמשת בקיסמים ובחוט דנטלי ובמשחת שיניים פרדונטקס ומיי פה ליסטרין (על פי המלצת השיננית שלי). האם אמצעים אלו מספקים לטיפול בחניכיים שלי או שיש לכם איזושהי המלצה למחת שיניים או מי פה אחרים???

תודה על ההתייחסות
    מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מצב השיניים אחרי ניתוח חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    10/09/2010

באופן כללי, ככל שהכיסים עמוקים יותר כך ההתכווצות של החניכיים גדולה יותר אחרי הניתוח והרווחים בין השיניים נעשים גדולים יותר וגם השורשים נחשפים יותר. זהו מקור ההתלבטות האם לנתח באזורי השיניים הקדמיות כאשר הכיסים עמוקים. במקרה שלך חשוב מאוד להתייעץ עם המומחה למחלות חניכיים המנתח כדי להחליט מה מתאים יותר: להקריב את האסתטיקה לטובת הבריאות או את הבריאות לטובת האסתטיקה.
    באשר לתחזוקה, השתמשי במשחת שיניים ומי פה לפי רצונך ולפי המלצת השיננית. הכי חשוב להבריש היטב, להשתמש בקיסמים וחוט דנטלי ולבצע ניקוי מקצועי במרפאת המומחה למחלות חניכיים בתדירות המומלצת עבורך. התדירות המקובלת ברוב המקרים היא כל 3 חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מירי
    11/09/2010

ראשית תודה על התשובה המהירה.
    יש לי עוד שתי שאלות (מתוך המון תהיות ומחשבות) קטנות

האם יש אפשרות או דרך לצמצם את הרווחים בין השיניים אחרי ניתוח ??
    באיזה מברשת אתם ממליצים להשתמש רגילה או חשמלית??

תודה מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

ד״ר יעקב הורביץ
    11/09/2010

באופן כללי אפשר לצמצם את הרווחים בין השיניים על ידי טיפול אורתודונטי המקרב את השיניים זו לזו או על ידי שחזורים: סתימות, כתרים וכד' על השיניים, אשר מגדילים את השיניים על חשבון המרווחים. הכי טוב להשאיר את המצב הקיים אבל לפעמים, מה לעשות, רוצים לשפר את האסתטיקה.

אנחנו ממליצים להשתמש במברשת שיניים רגילה או חשמלית. לא משנה. פני למומחה למחלות חניכיים לקבלת הדרכה איך להשתמש באחת מהן במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו