סינטזה של התמחויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סינטזה של התמחויות
    ירדן
    19/11/2007

בעקבות חשד לסדק בשורש הופנתי לאנדודנט שהמליץ שכירוג יבצע אמפוטציה אח"כ אמר שעדיף שפריודנט יבצע את הפרוצדורה
    התבלבלתי לגמרי
    פניתי לחוות דעת נוספת... רופא שיניים כללי הפנה אותי לאנדודנט שיבצע אקספלורציה ובמידת הצורך יעשה אף את האמפוטציה כששאלתי מדוע לא מומחה חניכיים נאמר לי שגם אנדודנט יכול לבצע זאת והרי במילא הפריודנט יבקש מהאנדודנט לאטום את השורש טרם כריתתו
    בקיצור התבלבלתי עוד יותר
    מומחה לשיקום הפה בכלל אמר שעדיף לעקור
    לבצע הרמת סינוס ושתל

איך יוצאים מזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סינטזה של התמחויות

הוספת תגובה

• סדק בשורש

ד״ר יעקב הורביץ
    20/11/2007

מגיפת סדקים פשטה בין שואלי הפורום!
    כדי לעשות סדר בבלגאן יש לציין שבמקרים רבים אפשר לראות את הסדק רק בניתוח אקספלורטיבי. דעתי הבלתי אובייקטיבית בעליל הינה שניתוח אקספלורטיבי מסוג זה רצוי שייעשה על ידי הפריודונט.
    תרשים זרימה אפשרי הוא: רופא השיניים הכללי מאבחן חשד לסדק, מפנה לפריודונט לבדיקה וניתוח אקספלורטיבי. במהלך הניתוח אפשר לקטוע את השורש או לעקור את השן, הכל לפי הממצאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע?

ירדן
    25/11/2007

סליחה שאני חוזרת ושואלת ותודה על תשובותייך - אני מקווה שאני לא יותר מידי מטרידה...

רציתי להבין מדוע עדיף רופא חניכיים שיעשה את הפרוצדורה הזו ... כיוון שרופאים שונים טוענים אחרת.. כל אחד מהמקום שממנו בא... (ונסה ככל שתוכל להיות אובייקטיבי...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע

ד״ר יעקב הורביץ
    25/11/2007

למומחה למחלות חניכיים (זהו תואר המומחה כפי שניתן על ידי משרד הבריאות) הידע הדרוש לטיפול בחניכיים, כולל טיפול כירורגי בחניכיים. זהו אחד היתרונות בטיפול כירורגי כזה דוקא אצל מומחה למחלות חניכיים. עם זאת אין מגבלה חוקית לכל רופא שיניים לבצע פעולה זו וגם למטופל אין חובה להיעזר דוקא בשירותיו של מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו