דלקת חניכים כרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת חניכים כרונית
    אנונימית
    09/10/2010

שלום לך דוקטור
    שמי בר,בת 16
    שמתי לב שהחניכיים בין שתי החותכות המרכזיות התחתונות וכן בצד השמאלי של שורת השיניים התחתונה מתחיל "כאילו להתקלף" אם כי לא מדובר בקילוף של ממש (החך לא ניתקת ממקקומה,ואף לא נראה כי) ואני מרגישה בכך רק באמצעות הלשון (כאשר ניסיתי לבדוק את הענין באמצעות אצבע,לא חשתי בכלום)
    רופאת השיניים שלי אמרה לי באחד מבקוריי כי יש לי דלקת חניכים,שמדובר בנסיגה ושעליי לצחצח יותר טוב,להשתמש במי פה ובאנטיביוטיקה
    הקשבתי לעיצה ועכבתי אחריי הוראות הצחצוח אך שמתי לב שהתחלתי לירוק מעט דם בכל צחצוח
    רופאת השיניים אמרה לי שעליי לעשות ניקוי שיניים טרם טיפול אנטיביוטי

ראוי לציין:
    -כבר עברתי ניכוי לפני כשנה-והנה אני שוב באותו מצב
    -אני מצחצחת פעמיים ביום וכן לועשת מסטיק ללא סוכר פעם-פעמיים ביום אחריי האוכל
    -אינני מרבה באכילת ממתקים או שתיית משקאות ממותקים
    -מעולם לא נזקקתי לסתימה/עקירה או כל טיפול אחר מלבד ניכוי
    ולשאלות:
    1.האם אכן מדובבר בנסיגה?שמעתי שבזמן נסיגה החניכים ממש "נעלמים" ואפילו מתחילה נשירה של השינים -אצלי למרבה המזל-זה עוד לא קרה(חשוב לציין שעברה תקופה מאז דברתי אם הרופאה-מסיבות שונות שאשמור לעצמי לא עברתי ניכוי)

2.האם העניין הפיך?בתנאי שעוברים טיפול ומצחצחים נכונה?
    3.ישנם תחשירים מומלצים לטיפול בבעיה?
    אשמח אם תוכל לעזור לי

בר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכים כרונית

הוספת תגובה

• עוד נקודה ששכחתי לציין:

אנונימית
    09/10/2010

אינני מרגישה בכאב (למרבבה המזל)
    באיזור המדובר או בכל חלל הפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכים כרונית - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    09/10/2010

מהתיאור שלך נראה שיש אצלך מחלת חניכיים אשר דורשת טיפול. תוכלי לקרוא על הטיפול במחלת החניכיים במדור השאלות הנפוצות.
    מומלץ שתפני לבדיקה, אבחון וטיפול אצל מומחה למחלות חנייכים.
    בחלק מן המקרים הנזקים שהמחלה גורמת הם הפיכים, במיוחד אם הם מתגלים בשלב מוקדם. עם זאת, יש גם נזקים בלתי הפיכים. לכן חשוב שתפני מוקדם ככל האפשר לטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו