מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת חניכים כרוניתאנונימית09/10/2010
שלום לך דוקטור
שמי בר,בת 16
שמתי לב שהחניכיים בין שתי החותכות המרכזיות התחתונות וכן בצד השמאלי של שורת השיניים התחתונה מתחיל "כאילו להתקלף" אם כי לא מדובר בקילוף של ממש (החך לא ניתקת ממקקומה,ואף לא נראה כי) ואני מרגישה בכך רק באמצעות הלשון (כאשר ניסיתי לבדוק את הענין באמצעות אצבע,לא חשתי בכלום)
רופאת השיניים שלי אמרה לי באחד מבקוריי כי יש לי דלקת חניכים,שמדובר בנסיגה ושעליי לצחצח יותר טוב,להשתמש במי פה ובאנטיביוטיקה
הקשבתי לעיצה ועכבתי אחריי הוראות הצחצוח אך שמתי לב שהתחלתי לירוק מעט דם בכל צחצוח
רופאת השיניים אמרה לי שעליי לעשות ניקוי שיניים טרם טיפול אנטיביוטי
ראוי לציין:
-כבר עברתי ניכוי לפני כשנה-והנה אני שוב באותו מצב
-אני מצחצחת פעמיים ביום וכן לועשת מסטיק ללא סוכר פעם-פעמיים ביום אחריי האוכל
-אינני מרבה באכילת ממתקים או שתיית משקאות ממותקים
-מעולם לא נזקקתי לסתימה/עקירה או כל טיפול אחר מלבד ניכוי
ולשאלות:
1.האם אכן מדובבר בנסיגה?שמעתי שבזמן נסיגה החניכים ממש "נעלמים" ואפילו מתחילה נשירה של השינים -אצלי למרבה המזל-זה עוד לא קרה(חשוב לציין שעברה תקופה מאז דברתי אם הרופאה-מסיבות שונות שאשמור לעצמי לא עברתי ניכוי)
2.האם העניין הפיך?בתנאי שעוברים טיפול ומצחצחים נכונה?
3.ישנם תחשירים מומלצים לטיפול בבעיה?
אשמח אם תוכל לעזור לי
בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד נקודה ששכחתי לציין:
אנונימית09/10/2010אינני מרגישה בכאב (למרבבה המזל)
באיזור המדובר או בכל חלל הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת חניכים כרונית - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ09/10/2010מהתיאור שלך נראה שיש אצלך מחלת חניכיים אשר דורשת טיפול. תוכלי לקרוא על הטיפול במחלת החניכיים במדור השאלות הנפוצות.
מומלץ שתפני לבדיקה, אבחון וטיפול אצל מומחה למחלות חנייכים.
בחלק מן המקרים הנזקים שהמחלה גורמת הם הפיכים, במיוחד אם הם מתגלים בשלב מוקדם. עם זאת, יש גם נזקים בלתי הפיכים. לכן חשוב שתפני מוקדם ככל האפשר לטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?