מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיגת חניכיים ורגישות בחניכייםיעל26/10/2010
שלום ד"ר הורביץ,
אני פונה אליך לגבי בעיית הנסיגת חניכיים שלי. אני בת 23,ויש לי נסיגת חניכיים כבר כמה שנים,לדעתי עקב צחצוח אגרסיבי לפני כמה שנים.
כבר שנתיים שאני מקפידה לעשות ניקוי אבנית אצל שיננית כל חצי שנה,מצחצחת שיניים היטב,חוט דנטלי,מי פה,צחצוח לשון.
ועדיין אני מרבה לסבול מרגישות בחניכיים מעל שיניים מסוימות,היום למשל נוצרה לי רגישות של ממש כאשר ציחצחתי שיניים,אותה רגישות שיש כאשר יש רוח על שן,בגלל עצמות השיניים שחשופות.
כמובן שאני מבקרת אצל רופאת השיניים שלי כמעט כל שבוע,אין לה כ"כ פתרון בשבילי-היא אמרה לעסות את השיניים אחרי כל צחצוח,לעבור לאכול בריא (אינני אוכלת בשר) ואולי זה ישתפר.
האם באמת זה ישתפר אם אני אתחיל לאכול בשר ירקות פירות וויטמינים? איך אפשר למנוע את הרגישות בשיניים? האם הנסיגה תישאר באותו מצב כמו שהיא,במידה ואקפיד על טיפול שוטף?
הרופאה אמרה שיש לי דלקת חניכיים קלה מעל השיניים שיש בהן נסיגה-בעיקר בניבים.אין נסיגה בכל השיניים. אין גם דם כשאני מצחצחת,ולא ידוע על ריח פה.
אני נורא בלחץ שהשיניים יתרופפו ואפילו ייפלו.האם יש צדק בחשש שלי? מה עוד ניתן לעשות כיוון שאין טיפול אחר לנסיגת החניכיים?
תודה,יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים ורגישות בחניכיים - תגובה
ד''ר ליביה יוסף27/10/2010כנגד רגישות ודלקת חניכיים קלה במצב שאת מתארת ,רצוי מאוד לשלוט ככול האפשר בכוח (אגרסיביות) שאת מפעילה בזמן ציחצוח,וגם בתנועות נכונות כלפי החניכיים.
ידוע שלמצב של מתח מתמשך או סטרס, השפעה שלילית על מצב החניכיים.
ממליצה לך להמשיך בתדירות לעשות את התחזוקה השותפת אצל שיננית ובמידה שלא ניבדקת בכל זאת להיבדק אצל מומחה לחניכיים בשילוב צילומי סטטוס מקביליות על מנת לעריך במדויק מצבך הפריודונטלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותודה על תגובתך
יעל27/10/2010אז בעצם את אומרת להמשיך בטיפול התחזוקתי כמו עד עכשיו (קניתי כרגע משחה ומברשת של סנסודיין) ובעצם הרגישות אמורה לעבור? האם הנסיגה יכולה להחמיר למרות הטיפול השוטף? אני כבר לא מצחצחת באגרסיביות כמו פעם. האם החניכיים יכולים לחזור למצבן הקודם? תוך כמה זמן-במידה ואקפיד על כל הכללים שזה צחצוח נכון,מי פה ושיננית המצב אמור להשתפר? האם זה קרה אולי בגלל תזונה לקויה?
בקיצור,אני ממש מוטרדת מהמצב ומפחדת שזה יחמיר לבעיות רציניות יותר,כרגע הנסיגה ניראית קלה,אם הרופאה לא שלחה אותי במיידי למומחה חניכיים,נכון?
האם יש המלצה למומחה חניכיים באזור באר שבע/אילת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיגת חניכיים ורגישות בחניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ27/10/2010יעל שלום,
אני מצטרף לתשובתה של ד"ר יוסף. בנוסף, קיים קושי ללמוד דברים חדשים. קיים קושי גדול עוד יותר לשנות הרגלים ישנים. תוכלי להיעזר בשיננית ובמומחה למחלות חניכיים כדי ללמוד, לתרגל ולהטמיע הרגלי הגיינה אוראלית המתאימים לך. במקרים רבים, אחרי שינוי הרגלים, חלה הטבה הדרגתית ברגישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שתל או גשר בשן לסת עליונה
הרמת סינוס פתוחה- הצלחת הפעולה
נסיגת חניכיים-טיפול PST האם בטוח?
דימום ספונטני מהחניכיים טיפול הקצאת שורשים שלא הועיל
נחיצות טיפול שורש לעומת סתימה או כיפוי מוך
שבירה של שן טוחנת האם צריך טיפול שורש?
דלקת שיניים שלא חולפת כולל נסיגת חניכיים
כאבים לאחר ניתוח בעקבות דלקת חניכיים חמורה
דלקת חניכיים חריפה וחשש לפגיעה בעצב שתגרום לשיתוק
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?