נסיגת חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגת חניכיים
    יונית
    04/11/2010

ראשית, תודה רבה על תגובתך.
    שנית, בוקר טוב :).
    ככה, לא ממש הבנתי את הנאמר. אמרת שגשר לא תקין יכול לגרום להחמרת המצב, אם כל זאת זה תהליך של שנים (כמו במקרה שלי) כדי לראות את המצב השיניים/גשר, שגם הן לא נראות אסתטיות וסגורות כראוי, אבל זה סיפור אחר. האם יש דרך או הוכחה לכך שנסיגה היא כתוצאה של שגשר או שזה מבנה אנטומי של אדם למרות שהוא תחת גיל 25
    בנתיים, החלטתי לא לגשת לפריודנט כי אני עדיין לא שלמה ומה שהוא יאמר לי כבר הינו ידוע לי ולכולם.
    תודה רבה, ויום מקסים :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    05/11/2010

הנסיגה אינה תוצאה של הגשר. עם זאת, הגשר הוא גוף זר המורכב על השן. בשולי הגשר קיים סיכוי גבוה יותר להצטברות של רובד חיידקים ואבנית אשר עלולים לגרום לדלקת בחניכיים. הדלקת, היא זו הגורמת לנסיגת החניכיים. מה לעשות, יש מחיר לכל דבר. כאשר צריך לבצע גשר קיים סיכוי גבוה יותר לדלקת חניכיים ולכן חייבים לשמור על רמה גבוהה של הגיינה אורלית. קיים גם קשר למבנה האנטומי. אנשים בעלי חניכיים עדינות ודקות נוטים יותר לפתח נסיגת חניכיים מאשר בעלי חניכיים עבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו