שיניים מתנדנדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיניים מתנדנדות
    אבי
    23/11/2010

לפני כשנה הייתי אצל רופא שיניים וכשאמרתי לו שאני מרגיש שהשיניים שלי מתנדנדות במקצת הוא ענה שזו רק תחושה.

אתמול כל השיניים בפי החלו להתנדנד באופן חריג מן הרגיל. אולי מוגזם להגיד שהן מתנדנדות אבל יש להן תזוזה. מרגיש לי כמו תחילת תהליך נפילת שן חלב, התנדנדות קלה ביותר. היום התווסף סוג של לחץ שמורגש בלסת.
    כבר קבעתי תור לרופא שיניים בתחילת שבוע הבא אבל אני סקרן לדעת מה המשמעות.

אני בן 23 ואפשר לומר בבירור שהשיניים זזות, אני יודע שזה פורום בענייני חניכיים ולמרות שאני לא חושב שיש לי בעיות עם החניכיים שלי אני פונה אליך כי אני כן חושב שאולי תוכל לתת לי תשובה מסויימת לגבי, מה עושים? מה המשמעות לשיניים המתנדנדות? האם יש מה לעשות או שמקרה אבוד?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיניים מתנדנדות

הוספת תגובה

• שיניים מתנדנדות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    24/11/2010

שיניים מתנדנדות הם אכן אחד הסימנים המתקדמים המעידים ברוב המקרים על מחלת חניכיים.
    ניידות השיניים היא הביטוי לכך שהתמיכה הגרמית, תמיכת העצם את השיניים, פוחתת. כתוצאה מכך ניידות השיניים הופכת מבלתי מורגשת למורגשת. עם זאת, ניידות של שיניים יכולה להיות גם ביטוי של העצם להידוק שיניים מוגבר כתוצאה ממתח נפשי היוצר מצבי הידוק וחיכוך של השיניים. טוב עשית שפנית לבדיקה אצל רופא שיניים.
    כמובן, אפשרויות טיפול אפשר להציע רק אחרי בדיקה ואבחון (דיאגנוזה). 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו