נפיחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות
    טלי
    25/11/2010

שלום
    לפני כשנתיים התנפח לי קצת על החניכיים בצד ימין. הרופאה כל פעם אמרה - זה לא נורא כנראה שזה שורש ועם זה מאוד יפריע נצטרך לנתח. ניסינו לטפל בזה עם אנטיביאוטיקה חזקה והדלקת עברה אבל מאז מאופן קבוע יש מוגלה. אחרי זה נעשה טיפול די מורכב בצד הזה ואחרי זה התנפח הרבה יותר עד שאני הרגשתי כבר מבלי לגעת. הרופאה טוענת שעכשיו כנראה נצטרך לעקור את השן שמתחת לנפיחות. אבל זה לא ממש נראה לי כי השניים אלא לא מזמן אחרי טיפול ועדיין לא סיימתי לשלם אליהם וחוץ מזה ממש מתחת לדלקת אין שן - יש לי שם גשר . האם זה הגיוני לעקור שן שאליו יושב גשר של 5 כתרים ? ברור שקשה לייעץ בלי לראות , אבל אולי אפשרי לנתח את זה בכלל בקופת חולים ולא דרך רופא שניים. כי אם זה דלקת או כל סוג אחר של נפיחות אז היתי פונה לקו"ח שלי לכירורג. אז למה בגלל שזה בפה זה חייב ליהות רופא שיניים?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות

הוספת תגובה

• נפיחות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    25/11/2010

הטיפול בבעיות בחלל הפה, ובעיקר בעיות הקשורות לשיניים ולרקמות הסובבות את השיניים נעשה בדרך כלל על ידי רופא שיניים כללי או על ידי רופא שיניים מומחה. הרושם שמתקבל מהסיפור שלך הוא שקיימת בעייה באחת השיניים: דלקת מסביב לשורש השן. כדאי להתייעץ עם אנדודונט- מומחה לטיפולי שורש (או, כמובן, מומחית לטיפולי שורש). בתחילה הוא יבדוק אותך ויאבחן את הבעייה- דיאגנוזה. אחרי כן האנדודונט יוכל להציע אפשרויות לטפל בבעייה. האפשרויות יכולות להיות מעקב, טיפול שורש, ניתוח לכריתת שורש או אפילו עקירת כל השן. תוכלי למצוא את רשימת המומחים לטיפולי שורש באתר ההסתדרות לרפואת שיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו