חניכיים עליונות- נפוחות ומדממות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חניכיים עליונות- נפוחות ומדממות
    עדי
    28/11/2010

שלום,

אני בת 26. מזה חצי שנה סובלת מחניכיים אדומות, נפוחות ומדממות לעתים אף שלא קשור לצחצוח אלא תוך כדי דיבור או אכילה.. זה לא יפה אסתטית וגם כואב.. לפני שנה כמעט עשיתי שני כתרים בשיניים קדמיות- הניב וזו שלידה ושתי סתימות גדולות ממש בשתי השיניים הקדמיות. רופא השיניים הנוכחי אמר לי שיכול להיות שפיתחתי אלרגיה לחומרים שהשתמשו בהם.. הוא ניסה "להשטיח" לי את הנפיחות בטיפול קצר אבל זה כל הזמן חוזר.. אני אתן רקע- אני נוטלת מזה שנה קומדין, אך ערכי ה INR אינם גבוהים (מבדיקה אחרונה: 1.3) ולמעשה במשך השנה לא הצלחתי להתאזן עם התרופה.
    מה זה יכול להיות? אני לגמרי נואשת מהמצב ולרופא שלי אין תשובה מספקת!

אודה לעזרה ולהכוונה!
    עדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תמונת המצב בחניכיים

עדי
    28/11/2010

פלוס מינוס ככה זה נראה..:/

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיתי להעלות תמונה אבל לא הצלחתי

עדי
    28/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים עליונות- נפוחות ומדממות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    28/11/2010

חניכיים אדומות נפוחות ומדממות מעידות על כך שאת סובלת ממחלת חניכיים. הגורם למחלת החניכיים הם החיידקים המצויים ברובד המצטבר על השיניים. כמה גורמים עלולים לסייע בהצטברות רובד או בהחמרת הדלקת. הכתרים והסתימות עלולים להחמיר את הבעיה בגלל שתי סיבות הקשורות זו לזו: האחת, הנוכחות של גופים זרים בסמוך לחניכיים גורמים לקשיים בניקוי השיניים וסילוק רובד החיידקים והשנייה, כתרים וסתימות הם גופים זרים העלולים לגרום לתגובה אלרגית. בנוסף, ודאי יש סיבה לכך שאת נוטלת קומדין. יתכן והמחלה ממנה את סובלת גם היא עלולה לתרום להחמרת מצב החניכיים.
    כמו בכל דבר, צריך להתחיל מהקל אל הכבד. מומלץ שתפני לבדיקה, אבחון וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים. באשר לטיפול, הוא ייקבע לפי האבחנה. באופן כללי, ראשית, רצוי שתקבלי הדרכה ותרגול איך לנקות את השיניים הקדמיות. אם זה לא מספיק, אפשר לשקול החלפת הכתרים/הסתימות. במקביל צריך לבחון את הקשר בין המחלה הכללית ממנה את סובלת ומחלת החניכיים.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו