בעיות חניכים ועששת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות חניכים ועששת
    ורוניקה ר.
    22/12/2010

שלום,
    אני בת 57 ובמשך חיי טיפלתי תמיד ובאופן תמידי בשיניים שלי תוך כדי בדיקה דו-שנתית ולכל בעיה שהתעוררה טיפלתי מידית. אני מצחצחת את שיניי פעמים ביום ומקפידה גם על ניקיון באמצעות חוט דנטלי.
    היום בבדיקה שגרתית אצל רופא חדש, נתבקשתי והבאתי צילום סטטוס. אחרי הסתכלות עליו טען הרופא שיש לי מיליוןן בעיות מנסיגת חניכים, עצם, עששת , חורים מתחת לכתרים ועוד כמכ וכמה עניינים מפחידים שלו הייתי הולכל על פיו הייתי כבר צריכה להכין את עשרות אלפי השקלים על החלפת הכל.

אני די מזועזעת ממה שנאמר לי וזה עורר בי אי-אמון, לכן הייתי מבקשת עזרת מי שיכול מעט ליעץ לי מה עלי לעשות מלבד ללכת לעוד רופאים ובדיקות.

אני יכולה לצרף את צילום הסטטוס כאן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חניכים ועששת

הוספת תגובה

• בעיות חניכים ועששת - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    24/12/2010

אפשר לראות כמה בעיות בצילום ששלחת. תהליכים דלקתיים בקצה חוד השורש של כמה שיניים, אובדן עצם (תוצאה של מחלת חניכיים), שחזורים לקויים (סתימות לקויות). זהו מגוון של בעיות הקשורות לשיניים וגם לחנייכים.
    אני ממליץ שתפני לרופא השיניים ותבקשי ממנו הסבר על כל הבעיות שהוא מצא ועל הפתרון הדרוש לכל אחת מהן. אחרי שתהיה לך תשובה מלאה לכל שאלותיך תוכלי להחליט אם התשובה מספקת אותך או שאת זקוקה לחוות דעת נוספת. 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתו של דר' הורוביץ

ורוניקה
    25/12/2010

תודה רבה על תגובתך, הייתי רוצה בכל זאת האם כאשר קימות בעיות דלקתיות של שינים אשר סתימותיהן הושלמו לפני מספר שנים, ניתן לחיות ללא תחושת כאב או אי-נוחות במשך זמן רב כל כך. אודה לך מראש על תשובתך, ורוניקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתו של דר' הורוביץ - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    26/12/2010

נכון, לעיתים הבעיות המתגלות בבדיקה קיימות ללא השתנות או החמרה זמן רב וניתן לחיות עימן. לכן המלצתי על קבלת הסבר יותר פרטני מרופא השיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוניקה - נשיגת השיניים ושאר בעיות

ורוניקה
    15/02/2011

דר' הורוביץ שלום רב,

עברתי מספר בדיקות אצל 3 רופאים שונים והזדעזתי מהדרך וההמלצות שקיבלתי. אני עושה תקציר שאומר שלי אין שום דבר המזכיר בעיית חניכיים:
    א. בגיל שמתקרב ל-59 לכל אדם יש נסיגה מסוימת במיוחד כאשכ הכתרים הורכבו לפני עשור לעיתים.
    ב. אין לי אף חור ואף כאב וגם אין לי שום דימום.
    ג. אחרי שמלבד רופאה אחת אמרה שאין שום דבר שחייבים לעשות כי יש מעט מאד נסיגה במקום אחד או שניים וכרגע לא ניתן לטפל, אלא עדיף לעקוב ולהמתין, שניים אחרים אמרו דברים סוטרים. ברמב"ם התיעו לי לעשות ניקוי עמוק כל פעם רבע פה. על זה הייתי מבקשת את חוות דעתך. רופא אחר טען אחרי הסתכלות קלינית של לא יותר מדקותיים (הרופאה הראשונה התבוננה בפי כ-25 דקות תוך כדי בדיקה מקומית שך כך שם, כתר וחניכיים נלווים), שאין לי דלקת חניכיים אלא קלה ביותר, אך הוא ממליץ לי במקום אחד מימין למעלה לנתח את החניכיים ולטפל ב-3 שיניים בסתימות שורש ולבצע פרוצידורה אשר שכחתי את שמה הכוללת חיתוך חניכיים כדי להניח יותר טוב את הכתר הדחש.
    אני תוהה האם כאשר אין לי שום דבר להתחיל לסבול ולעשות שינויים מהפכניים בתוך פי או עדיף להסתפק בניקוי העמוק.
    תודה מראש על תגובתך, ורוניקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוניקה - נשיגת השיניים ושאר בעיות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    15/02/2011

מרוב דיעות קשה להחליט. גם אני לא יכול להחליט בעבורך ללא בדיקה קלינית. וגם אז, יתכן ודעתי תהיה דומה לאחת מחוות הדעת שקיבלת או שונה לחלוטין. בכל אופן האפשרויות לבצע ניקוי עמוק או לבצע מעקב נראות לי הגיוניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו