שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מזל
    25/01/2011

שלום רב,
    אני סובלת מכיס מאוד עמק בין שן טוחנת תחתונה לשן שצמודה אליה ( לא לכיוון הבינה אלה לכיוון הקדמי) בנוסף יש לי שם דחיסת מזון. רופא שיניים היום טען כי הוא יכול לעשות לי שם סתימה שתשמש נקודת מגע?! ובנוסף להחדיר לי צ'יפ שיעזור לצמצם את הכיס.

האם יכול להיות שנקודת המגע שמציאים לי לעשות תמנע חדירת מזון מהצד? כי הרופא טוען שחדירת המזון היא לא מהצד אלה מלמעלה בלבד.

נ.ב
    אני לא יודעת אם זה הפתרון בכלל כי כשאני מנקה עם קיסם דנטלי את המזון שנכנס , אני לא רק מכניסה אותו בקו ישר אלה כבר כאילו יורדת מעט למטה ודוחפת החוצה ) השאלה היא האם לא מדובר באיבוד אחיזה או עצם? שסתם הטיפול שהוצא לי ישמש ככוסות רוח למת .
    השן לא ניידת ולא זזה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    25/01/2011

דחיסת מזון גורמת לעיתים קרובות לדלקת, כיסי חניכיים עמוקים ואבדן עצם. לכן שחזור של נקודת המגע בין השיניים על ידי סתימה כפי שהציע רופא השיניים היא טיפול מתאים. עם זאת, לפעמים דלקת החניכיים גורמת להתרופפות נקודת המגע בין השיניים ולכך שמתחילה להיווצר דחיסת מזון. לכן יש צורך לטפל גם בדלקת החניכיים. אני מציע שתלכי על הטיפול שהציע הרופא ובנוסף תשקלי פניה לרופא מומחה למחלות חניכיים לבדיקה, אבחון וטיפול במחלה. אולי יש מוקדים נוספים הזקוקים לטיפול חוץ משן זו?
    נקודת המגע לא תמנע חדירת מזון מהצד. אבל דחיסת מזון מתרחשת רק מלמעלה ולא מהצד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלולר דרמיס

נורית
    31/01/2011

בתוכנית בריאות של שיניים וחניכיים התראינה משהי שהיא רופאת שיניים אבל גם הומוהופטית והיא ספרה על שמוש בסלולר דרמיס למילוי בין החניכיים לעצם וזה עוזר לחניכיים נסוגות. האם ידוע לך משהו בנושא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלולר דרמיס - תגובה

ד''ר ליביה יוסף
    31/01/2011

נכון , יש אפשרויות שונות במיקרים מסוימים לעבוי חניכיים על ידי השתלות חניכיים שונות ממקור אישי מאזורים שונים בפה,או אם סלולר דרמיס שניתן לרכוש אותו מחברות שונות.
    בכל אופן על מנת להחליט על הצורך ואופן הטיפול יש להתיעץ עם מומחה לחניכיים-פריודונט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו