מבנה חניכיים לאחר השתלת עצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבנה חניכיים לאחר השתלת עצם
    ניצה
    12/03/2011

שלום רב!

לפני כחודש וחצי עברתי לצערי עקירת 2 שיניים בלסת עליונה בגלל מחלת חניכיים שהופיעה מתחת לכתרים. הרופא המומחה ביצע ניתוח חניכיים והשתלת עצם.כיום אני עם פליפר עד לשיקום שיסתיים בהשתלת 2 שתלים בעוד כמה חודשים.

השאלה שלי : החניכיים באזור הניתוח נראים ורודים ללא דימום אך נראים ויזואלית שקועים ומכווצים ,כמו כן ניראה שגיד שהחזיק את החניכיים ירד למטה בהשוואה לגיד המחזיק את החניכיים בצד השני ,בביקורת הרופא טען שנראה בסדר בשלב זה ,אך הוא לא מבטיח שבסיום השיקום לא אצטרך ניתוח חניכיים נוסף או השתלת חניכיים . על סמך מה קבע הרופא את הדברים האחרונים,המידע מדיר שינה מעניי ,כיצד יש לדעת לפני צילום שיראה את מצב הדלקת וקליטת העצם שהושתלה את האופציות בטיפול נוסף.
    האם יש אתר שמתאר את שלבי ההחלמה התקינים לאחר השתלת עצם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מבנה חניכיים לאחר השתלת עצם - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    12/03/2011

לעניות דעתי הרופא, היודע שהעתיד צופן בחובו גם ממד של אי ודאות, משתף אותך בתחושתו. כדאי לך להיות מוכנה גם לאפשרות שיהיה צורך בניתוח חניכיים או השתלת חניכיים, בנוסף לניתוח השתלים הדנטליים.
    את תכנית הניתוחים קובעים על פי המראה הקליני בפה וגם על סמך צילומי רנטגן. בחלק מהמקרים נדרש צילום CT המשפר את התכנון של ההשתלות והשיקום על ידי ראיה תלת ממדית של המצב.
    אינני מכיר אתר המתאר את שלבי ההחלמה התקינים לאחר השתלת עצם. אבל בקרוב אכניס תמונות בנושא לאתר שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו