עזרה דחוף!!! בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחוף!!! בבקשה
    דורון
    08/04/2011

שלום רב.
    לפני כשנתיים סיימתי טיפולי שיניים ב14000 ש"ח ומאז שמרתי על הגיינת הפה משחת שיניים מיוחדת, מברשת מומלצת, חוט דנטלי, וביקורת אחת לחצי שנה. לפני כחודש בערך תקפו אותי כאביים עזיים בכתר כפול תחתון. ניגשתי לרופא שהסביר לי שיש לי דלקת ויש צורך בטיפול שורש חוזר לאחת השיניים שמתחת לכתר. קיבלתי מוקסייפן והלכתי, חזרתי כעבור יומיים והחליפו לי את המוקסייפן שלא עזר באוגמנטיין כי כאב לי נורא לא ישנתי לא עבדתי לא למדתי לא אכלתי.
    השבוע התחילו לי כאבים באותו הצד למעלה ונאמר לי שיש לי דלקת מתחת לכתר ויש צורך שוב בחידוש של טיפול שורש. מאז יום שלישי הייתי יומיום אצל רופאי השיניים לבקש עזרה מכיוון שחוץ מאוגמנטיין לא נעשה כלום. עכשיו יום שישי וחזרתי לפני כמה שעות שוב מהרופא שהסביר לי שאין מה לעשות עכשיו ורק ביום ראשון יטפלו בי והאנטיביוטיקה צריכה לעזור. בינתיים אני סובל כל-כך עוד רגע אני עוקר לעצמי את השן מרוב כאבים!! ניסיתי כבר כל תרופת סבתא אפשרית וכלום לא עוזר ובנוסף סיימתי קופסת אדוויל גדולה ביומיים. מה עוד נותר לי לעשות? קראתי באחד הפורומים שיש אפשרות שמכיוון שהדלקת נמצאת מתחת לכתר יכול להיות שנוצר שם כיס של דלקת/מוגלה והאנטיביוטיקה לא מגיעה לשם. יכול להיות? בנוסף יש לי שן בינה מאחורי אותה שן כואבת ןגיליתי שהיא שבורה מעט. מה לעשות אנא עיזרו לי ... אני נואש כל כך אני מוכן להוציא עוד 14000 ש"ח העיקר להיפתר מבעיות השיניים אחת ולתמיד אני לא יכול להמשיך עם הסבל הזה שמשבש לי את מהלך החיים כל פעם מחדש.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף!!! בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף!!! בבקשה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    09/04/2011

כנראה שאתה סובל מדלקת בקצה חוד השורש של אחת מן השיניים. הדלקת גורמת ללחץ והוא מתבטא בכאבים עזים. שחרור הלחץ מביא לרוב לשחרור מיידי מהכאב. זהו טיפול שורש, או, במקרים בהם יש כבר בשן טיפול שורש, יש לבצע טיפול שורש חוזר. כאשר יש הרבה שיניים עם טיפולי שורש, מבנים וכתרים הבעייה היא להגיע לאבחנה נכונה וגם לבצע את הפעולה הטכנית הזו. לרוב, טיפול אנטיביוטי עוזר כדי להפחית חלקית את עומס החיידקים הגורם לדלקת וגם הכאבים פוחתים במדת מה. לעיתים מוקסיפן או אוגמנטין אינם עוזרים מפני שמדובר בחיידקים שאינם מגיבים לסוג זה של אנטיביוטיקה. אפשר כמובן לנסות סוגים אחרים של אנטיביוטיקה, עם זאת, אי אפשר לוותר על הטיפול המכאני. נסה לפנות לטיפול במרפאת עזרה ראשונה או, אם הכאב נסבל, לחזור לרופא השיניים שלך ביום ראשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין כואב לי

דורון
    09/04/2011

תודה על התגובה המהירה. אתמול אחה"צ הייתי בעזרה ראשונה של קופה"ח שלי ונתנו לי עוד אנטיביוטיקה מטרוג'יל בנוסף לאוגמנטין ואדקס 400 בנוסף לאדוויל. לאחר מס' שעות הכאב נרגע קצת וגם הצלחתי להירדם. מהבוקר אני שוב עם כאבים עזיים מה עוד נותר לי לעשות?
    בעזרה ראשונה לא ניתן לעשות טיול שורש בשבת. האם הוצאת הכתר תוריד את הלחץ מהכאב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר ליביה יוסף
    09/04/2011

קודם כול מקווה שהאנטיביוטיקה ומשככי כאבים שאתה לוקח עוזרים לך.
    בשבת האפשרות היחידה לחפש מרפאה לעזרה ראשונה, בכל אופן על מנת לקבל החלטה רצוי לעשות צילומים מקיפים של כל הפה (סטטוס ופנורמי) לאחר טיפול שעברת על מנת לקבל תמונה כוללת .
    יש מצב שבנוסף לטיפול שעברת קימים מוקדי עששת או דלקת נוספים .
    ממליצה לעשות בדיקה עם צילומים חדשים ואולי בדיקה נוספת אצל פריודונט מומחה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר ליביה יוסף
    09/04/2011

במידע שהבעיה היא באמת תהליך דלקתי באפקס (קצה) השורש, יתכן שהוצאת הכתר תוריד לחץ על השן ותגרום להקלה .
    בכל זאת ממליצה לך להמתין ליום א ולגשת אולי למומחה לטיפולי שורש או לרופא המטפל שלך בשביל להבטיח עד כמה שאפשר את התוצאה.
    יש מצבים שלא צריך להוריד את הכתר וניתן לעשות את הטיפול דרך הכתר.
    תרגיש טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות

דורון
    09/04/2011

האמת היא שאני כבר לא יודע אם יש טעם לסמוך על אותם רופאים שנתנו לי להתענות שבוע בלי לעשות לי צילום פעם אחת! או לפחות להחליף לי אנטיביוטיקה..
    בכל זאת מצאתי פיתרון יצירתי אני פשוט שותה מים קרים או שם קרח כל מס' דקות זה מרגיע את הכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו