דלקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת
    דנה
    23/04/2011

שלום.

אני בת 23, ולא טופלתי מזה זמן רב בעקבות פחד משתק מרופאי שיניים.

לפני מס' שבועות הבחנתי בפצע מוגלתי בחניכיים הוא אינו כואב בכלל הוא עגול מלא מוגלה וכל פעם שאני לוחצת עליו יוצאת מוגלה ולעיתים דם.
    אדגיש כי הפצע נמצע ממש מתחת לאחת מהשיניים הטוחנות התחתונות- שן שטופלה (לפני 10 שנים)בטיפול שורש ומעליה קיימת סתימה כסופה.
    בעקבות זאת נאלצתי ללכת לרופא שצילם את המקום ואמר שמדובר במוגלה שצפה בתוך החניכים והתחילה להשתלט גם על שן סמוכה ושחייבים לעקור את השן הבעייתית ולבצע שתל.
    עד שהטיפול יתחיל אנו מחכים לאישורים מחברת הביטוח, אולם אני חוששת שההמתנה הזו רק תחמיר את המצב לשיניים הסמוכות.
    לכן רציתי לדעת האם נטילת מוקסיפן פורטה תעזור במידה מסוימת?
    ולפי הנתונים שהצגתי, יש סיכוי להציל בכל זאת את השן ולא לעקור אותה?

תודה וסליחה על האריכות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת

הוספת תגובה

• דלקת - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    23/04/2011

נראה שהופיעה דלקת סביב חוד השן אשר התפשטה ופרצה מבעד לעצם ויצרה את הפצע המוגלתי בו הבחנת.

הטיפולים האפשריים במצב זה הם עקירת השן או טיפול שורש חוזר. כמובן, אי אפשר לקבל החלטה ללא בדיקה ויתכן שרופא השיניים שלך מצא שאי אפשר לשמור את השן. אבל לפי שאלתך נראה שהיית מעוניינת לבדוק אם אפשר בכל זאת להציל את השן. בגילך תוחלת החיים שלך היא ארוכה יותר מזו של שתל באזור. לכן אפשר בהחלט לבחון את האפשרות לשמור את השן בעזרת טיפול מתאים. כשלא תהייה ברירה, תמיד אפשר לעקור את השן ולהחליפה בשתל. צריך לזכור: גם שתל אינו ערובה לשקט במשך 50 שנה.

לכן, אמליץ לך לנצל את ההמתנה המבורכת לתשובת חברת הביטוח כדי לשוב לרופא השיניים שלך, לשאול אותו על כך, ואם צריך, לפנות לייעוץ אצל מומחה לטיפולי שורש.

נטילת אנטיביוטיקה לא תעזור בקבלת ההחלטה אבל לפעמים היא נחוצה כדי לעזור לגוף להתגבר על הזיהום. יש לקחת רק אם הרופא המטפל המליץ על כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו