נסיגת חנייכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגת חנייכים
    דניאל
    28/04/2011

שלום רב,

מעל שתי שיניים (אחד הניבים, והשן שלידו) יש לי נסיגה של החנייכים. רופאת השיניים שלי טוענת שזה עקב צחצוח אגרסיבי מדי. היא מרחה לי חומר כזה על החלק החשוף של השן כדי להפסיק את הרגישות..ואמרה שמעבר לזה אין מה לעשות.
    האם אכן אין מה לעשות? בשני מישורים - אחד לתקן את זה, ו/או לעצור את ההדרדרות...

שאלה נוספת... היא הצביעה על דלקות חנייכים חוזרות, ואמרה לי לבצע הסרת אבנית בתדירות גבוהה (3-4 פעמים בשנה במקום 1-2 כמו אצל הרוב)... אני יודע שאני מפריש המון רוק מתוך שינה (כתמים על הכרית) ... האם יכול להיות שזה קשור?

תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חנייכים

הוספת תגובה

• נסיגת חנייכים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    28/04/2011

בקשר לשאלתך הראשונה, שינויים בהרגלי ההברשה הם נחוצים לצורך עצירת ההידרדרות. כדי לתקן את הנזק אפשר לבצע השתלת חניכיים.
    בקשר לשאלתך השניה, יש לך דלקות חניכיים חוזרות? אם כן עליך לפנות לבדיקה, אבחון וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים.
    הפרשת הרוק המרובה אינה קשורה לבעייה הראשונה וגם לא לבעייה השניה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת חנייכים

דניאל
    29/04/2011

תוכל להסביר בשפה פשוטה מה זה אומר בגדול השתלת חנייכיים?
    אני מבין שזה הליך כירורגי..מה בדיוק קורה בו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חנייכים - תגובה - תגובה

ד''ר ליביה יוסף
    29/04/2011

על מנת לקבל הסבר מפורט יותר אני מפנה אותך לאתר האיגוד אמריקאי לפריודונטיה
    http//www.perio.org
    קישור:
    Soft Tissue Grafts

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו