גרידת חניכיים רבע פה- דחוף עזרה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרידת חניכיים רבע פה- דחוף עזרה!
    שירי
    29/05/2011

שלום ד"ר

אני כבר שבוע שלם מסתובבת עם כאב חך עליון, (פצע כואב ונפוח) ובהתחלה חשבתי שנשרפתי מפיצה חמה או משהו בסגנון. הלכתי לכמה רופאי שיניים והם אמרו שיש לי דלקת חניכיים, והמליצו לי לחכות ולהשתמש במשחה lacer . אבל השתמשתי כבר כמה ימים וכלום לא עוזר. הלכתי לרופא נוסף שהמליץ לי לעשות גרידת חניכיים רבע פה. וכבר הביא את רופאת החניכיים שלו גם היא בדקה והסכימה כי זה נחוץ.
    אני פחדתי וחשבתי להתייעץ. מה זה בדיוק גרידת חניכיים? הבנתי שזה בעצם ניקוי האבנית והלכלוך שנוצרו בקו המחבר בין השיניים לחניכיים, אבל השאלה אם הרופאה נוגעת בחניכיים, מגרדת גם מהחניכיים? ומה קורה עם הפצע הנפוח בחך העליון, היא מגרדת אותו? חס וחלילה, היא מטפלת רק בשיניים עצמם ומוציאה ליכלוך או שגם מוציאה חלק מהבשר?
    אשמח לתשובה באופן דחוף ביותר. זה ממש כואב ואני חייבת להחליט.
    תודה רבה
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גרידת חניכיים רבע פה- דחוף עזרה! - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    30/05/2011

גרידת חניכיים איננה טיפול מקובל. קרוב לודאי שהכוונה היא להקצעת שורשים- ניקוי שורשי השיניים מן האבנית אשר הצטברה עליהם ותרמה להתקדמות דלקת החניכיים והחמרתה.
    זהו מרכיב בטיפול המומלץ בדלקת חניכיים, אשר כולל בנוסף לכך גם הדרכה בהגיינה אורלית וסילוק אבנית. קראי גם את מדור השאלות הנפוצות.
    רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו