כאב בסטרנום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בסטרנום
    יונתן
    21/02/2012

בחודשים האחרונים אני סובל מכאב בחלק התחתון של הסטרנום, וכעת בעיקר מתבטא ברגישות למגע או אם אני מקבל דחיפה שם זה יכול להמשיך לכאוב למשך זמן.
    הייתי אצל כירורג שהמליץ בהתחלה על מנוחה (גם להפסיק להתאמן במכון כושר) ולאחר חודש שהיה שיפור קצת, המליץ להמשיך במנוחה.
    לאחר חודשיים שהרגישות במקום לא חלפה שלח אותי ל US לשלול בקע, והיה תקין. כמו כן צילום רנטגן ומיפוי עצמות תקין.
    המליץ על זריקה מקומית (אם אני זוכר נכון את השם "דפו מדרול"), בינתיים לא לקחתי.
    הייתי אצל אורטופד כי התפתחה לי דלקת בשורש כף יד ימין, והאורטופד המליץ על פיזיוטרפיה ליד, ועל טיפול בסלקוקס מאחר ויש גם כאב ביד וגם בסטרנום עדיף מאשר זריקה מקומית.
    וציין שבעיות בסטרנום שייכות לתחום הכירורגיה.
    ברצוני לשאול :
    1. מה הסיבה לכאב והרגישות בסטרנום אם מיפוי תקין ? האם יש מקום לבדוק מה הגורם ?
    2. כאשר יש גם כאב ורגישות במגע זה שולל בוודאות בעיה ממקור עמוק יותר (גסטרו-ריאות-לב)?
    3. במידה והבעיה קשורה לאימון בחדר כושר, מה יכול לגרום לזה וממה להיזהר ? כי לא עשיתי שום דבר שגרם לכאב באותו זמן.
    לאחר שכבר הופיע הכאב אז בכפיפות בטן, ובשכיבה על הבטן הכאב התגבר.

תודה מראש על הסבלנות והתגובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בסטרנום

הוספת תגובה

• כאב בסטרנום - תגובה

ד''ר עוזי יזהר
    22/02/2012

יוסי שלום,

הרבה להוסיף על הברור שעברת שהיה די מקיף - אין.
    היה חשוב כמובן לבדוק אותך על מנת להבין מהם הממצאים בבדיקה הגופנית, ולראות את בדיקות ההדמיה. אם לא בצעת בדיקת CT של החזה הייתי משלים בדיקה זו על מנת לשלול פתולוגיות של העצם.
    הייתי מחפש סימנים לדלקת בעצם/סחוס/רקמות רכות, ואולי נותן טיפול אנטי דלקתי על מנת לראות אם קיימת הטבה, כמובן לאחר ששללנו כל פתולוגיה אחרת.

בברכה, דר' עוזי יזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר יקר, ובהמשך לדבריך

יונתן
    22/02/2012

הבירור שעשיתי (US לשלילת בקע, צילום רנטגן, מיפוי עצמות) היה באמצעות רופא כירורג רגיל, ומבחינתו הבירור הסתיים והמליץ על זריקה דפו מדרול שלא רכשתי.
    במקביל הלכתי לאורטופד בגלל כאב בשורש כף היד, והמליץ שמאחר ויש כאב גם ביד וגם בסטרנום עדיף נוגד דלקת בכדורים סלקוקס למשך חודש מאשר זריקה רק לסטרנום.
    CT לא בוצע, כך שאין לי מושג מה גורם לבעיה ואיך מונעים הישנות, כי גם את הכאב בסטרנום אני מכיר קצת מהעבר, אבל לא ברמה כזו.
    במידה ולאחר חודש הרגישות למגע לא חולפת, לאיזה רופא עלי לפנות להמשך בירור וטיפול ? האורטופד אומר שזה לא בתחום טיפולו, והכירורג אמר שאינו יודע מה הסיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר יקר, ובהמשך לדבריך - תגובה

ד''ר עוזי יזהר
    26/02/2012

יוסי שלום,

פנה לכירוג חזה באחד מבתי החולים במקום מגוריך.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו