פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו נפחת ריאה, אבחון וטיפול בגידולים ממאירים בריאה, מומים בבית החזה, ניתוחים לתיקון עיוות מולד בבית החזה, השתלת ריאות, כריתת ריאה, השתלות ועוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בחזה ימין ובצלע הימנית
    שי גרבלי
    04/01/2023

שלום פרופ' אלון,
    בן 43 מעשן לשעבר כ-קופסא ביום הפסקתי בגיל 38 ומדי פעם מעשן סיגריה או שתיים בשבוע. חליתי בקורונה לפי כחודש שלוותה בין היתר בשיעול ממושך (עד היום). יש לי כאבים חזקים מאוד בחזה הימני ובצלע הימנית מתחת לבית השחי. מדובר בכאב חד בעת שיעול או צחוק וכן כאשר אני מרים את היד הימנית וכאשר אני מרים את הגוף משכיבה לקימה (לא כואב לי בכלל שאני לוקח נשימה עמוקה). אציין שהכאב מופיע רק כאשר אני עושה את הפעולות שציינתי. אין כאב כאשר אני לא משתעל או מזיז את היד.הכאב נמשך כבר 3 שבועות ללא שיפור וגם אינו מגיב למשככי כאבים. עשיתי צילום חזה שיצא תקין לחלוטין. לפני 4 שנים עשיתי CT ריאות בקרינה נמוכה שיצא תקין לחלוטין ללא קשריות ריאתיות. רופא המשפחה בדק את הריאות ואמר שהכל תקין וטען שמדובר בשריר או גיד תפוסים בחזה או בצלעות. יחד עם זאת הכאב אינו מרפה ואינו משתפר אפילו לא בקצת. האם יכול להיות שריר/גיד תפוס יותר מ-3 שבועות ללא שיפור? מה לדעתך אני צריך לעשות? (אציין שיש לי חרדות בריאות קשות ובגוגל יש לי המון תסמינים של סרטן ריאות שמדירים שינה מעיניי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• התיאור של הכאבים מתאים לשבר בצלעות

פרופ` אלון בן נון
    07/01/2023

שי שלום
    התיאור של הכאבים מתאים לשבר בצלעות כתוצאה משיעול ממושך (Cough Fracture). לעיתים זה שבר ללא תזוזה וקשה לראותו גם ב CT אם לא עושים שחזורי צלעות. לא מדובר בתסמונות המתאימות לסרטן ריאות.
    בכל מקרה כדאי ללכת לרופא ריאות בקופה לעבור הערכה מלאה ובאותה הזדמנות להפסיק לעשן אם עדיין לא הפסקת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בהמשך לתשובתך בבקשה
    יאלוש
    07/12/2022

שלום וברכה
    בענין קוצב הסרעפת
    אני רק רוצה להוסיף ברקע יש גם מחלת ריאות אינטרסיציאלית בגינה אני חמצן בשל היפוקסיה …ולאחרונה אישפוז בשל החמרה נשימתית חמורה ואובחן שיתוק סרעפות דו צידי הייתי מאושפזת חודשים לפני שבועיים לערך שוחררתי מחוברת לביפאפ וחמצן קבוע 24/7
    השאלה מה ידוע על הצלחה במצבים כאלה ?
    ומה התהליך של הקוצב ?
    אני מודה לך על ההסבר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לתשובתך בבקשה

הוספת תגובה

תמונה

• קוצב סרעפת

פרופ` אלון בן נון
    09/12/2022

קוצב סרעפת מאפשר הפעלת סרעפת ושימור השרירים במצב טוב כשיש שיתוק מבחינה עצבית.
    הניסיון הטוב העיקרי הקיים בעולם בתחום זה הינו עם פצועי עמוד שדרה וחולי ALS כל המקרים האחרים ספורים ולכן אין הרבה נתונים.
    הסבירות להצלחה במצבים של מחלת ריאות אינטרסטיציאלית אינה טובה לצערי כיוון שכאן לא רק הסרעפת משותקת אלא גם הריאה קשיחה ותפקודה ירוד. קשה לי להאמין כי במצב כזה הקוצב יצליח לגייס עוצמת נשימה כזו שתביא באמת לשיפור משמעותי במצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• השתלת קוצב סרעפת בישראל
    יאלוש
    13/11/2022

שלום וברכה
    אני חולה במחלת ריאות אינטרסיצאלית בהחמרה וכן יש לי שיתוק דו צדדי של הסרעפת יש לי החמרה חמורה בנשימה נאמר לי כי בישראל לא מבוצעים ניתוחים כאלה האם יש מקום או מדינה שאפשר לברר שם אני פשוט כל הזמן עם BiPAP וחמצן מצב נשימתי לא טוב ומאושפזת
    איפה אני מוצאת רופאים שמתעסקים בזה בעולם אשמח לדעת
    לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת קוצב סרעפת בישראל

הוספת תגובה

תמונה

• יאלוש

פרופ` אלון בן נון
    18/11/2022

אני חושב שהמומחה הגדול בעולם בתחום זה הוא ריימונד אונדרס
    Raymond P Onders UH Cleveland Medical Center

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• צל בצלום חזה מושלך על צלע
    פליקס
    04/10/2022

אין עדות לתסנין. אין עדות לתפליט פלוירלי. אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים. צל הלב בגדר הנורמה. הסרעפת בעמדה תקינה. שינויים ניווניים בעה"ש הגבי. צל קטן מושלך על חלק קדמי של צלע 6 משמאל- ללא שינוי גם מ- 2015 .
    על מה מעיד צל ללא שינוי 7 שנים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    צל בצלום חזה מושלך על צלע

הוספת תגובה

תמונה

• פליקס

פרופ` אלון בן נון
    07/10/2022

קשה להגיד מבלי לראות את הצילום עצמו אבל ברור כי במידה וזה לא השתנה בנשך 7 שנים זה משהו שאינו בעל חשיבות רפואית.
    במידה ואתה רוצה תשובה ברורה יותר עליך לךפנות לרופא הריאות בקהילה עם הצילומים והוא יוכל לסייע לך בהבנה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• Car t cell איפה המחקר עומד
    יעקב
    29/09/2022

מה דעת המומחה על טיפולים בcar t-cell במזותליומה?
    האם יש סיכוי לתרופה בנושא הזה?
    איפה המחקר נמצא.
    הבבבהנעעעאימאעכהכקככ
    ככימככככרכ
    כנעטגגגד

לקביעת תור
    סגירה
    Car t cell איפה המחקר עומד

הוספת תגובה

תמונה

• יעקב

פרופ` אלון בן נון
    30/09/2022

יעקב שלום
    לצערי אין עדיין מידע משמעותי על יעילותו של טיפול מסוג זה.
    נכון לימים אלה מדובר עדיין בתהליך טיפולי ניסיוני שניתן במסגרת מחקרית.
    יתכן ובעתיד יתברר כי יש מקום לטיפול כזה במזותליומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מחלת ריאות וסריקות סיטי חזה
    יאלוש
    11/09/2022

שלום רב
    אני מאובחנת עם מחלת ריאות אינטרסיצאלית מטופלת במדכאי חיסון וחמצן 24/7
    בסריקת הסיטי שבוצעה בת השומר ישנו ממצא ציסטי קוטר 25 מ״מ פארא טרכיאלי נרשם טיבו לא ברור
    אני מבינה שזה לא בטוח ציסטה לדעתי זה לא ציסטה אבל לפי דעתי בין הסריקות שאני עושה הממצא הזה רק גודל והפעם ניכתב טיבו לא ברור לפני כ4 שנים עברתי כריתה מלאה של תירואיד בשל קרצינומה פוליקולרית לאחר מכן קבלתי עוד רדיואקטיבי
    אני מעט מוטרדת מהממצא הזה
    אשמח לתשובה

הוספת תגובה

תמונה

• הדאגה שלך ברורה לי במיוחד נוכח העובדה

פרופ` אלון בן נון
    13/09/2022

יאלוש שלום.
    הדאגה שלך ברורה לי במיוחד נוכח העובדה כי הייתה לך מחלה ממאירה בעבר. מאידך, אינני יכול לתת דיעה על פענוח
    מבלי לראות את הבדיקה עצמה..
    לכל ממצא יש אבחנה מבדלת קרי: מה הממצא יכול לייצג...
    בהתאם, רופא הריאות המטפל אמור לשאול את עצמו (ולהסביר לך בהתאם) מה צריך לעשות על מנת לנסות להתקדם באבחנה. לעיתים יש צורך להשלים את הבירור על ידי בדדיקות נוספות כגון:
    בדיקת MRI של בית החזה..
    בדיקת US אנדוברונכיאלי (EBUS) עם או ללא ביופסיה מחטית
    לעיתים הממצא נראה שפיר ולא מדאיג ופשוט צריך להמשיך מעקב ולעיתים רחוקות צריך התערבות ניתוחית להוצאה אבחונית/טיפולית...
    כל אלה על פי אופי הממצא וקצב התקדמותו.
    חושבני כי עליך לפנות לרופא הריאות שעוקב אחריך ולשאול אותו האם הבדיקות הוצגו בישיבת הצוות הרב תחומית ומה התוכנית הלאה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פענוח בדיקת הד יה
    בתיה צוברי
    22/08/2022

ברצוני לברר מה זה אומר ציור אינטרסטיציאחי מוגבר
    על פני שצי הריאות יותר בולט בבבסיסים לעומת בדיקה קודמת
    מ5/21
    סינוסים קוסטופרניים חופשים
    בני ירון עשה שיקוף ריאות מלפני שבועיים הוא היה מעשן בעבר
    כיום כשנתיים וחצי לא מעשן
    אני מאד מפחדת מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת הד יה

הוספת תגובה

תמונה

• בכללי לא נראה כי יש סיכון בממצא

פרופ` אלון בן נון
    23/08/2022

בתיה שלום
    בכללי לא נראה כי יש סיכון בממצא זה אך כמובן שלא ניתן באמת לתת תשובה מסודרת על צילום שלא ראיתי ובמיוחד כשצריך לבצע השוואה לצילום קודם.
    לאור זאת אין צורך או סיבה לפחד אך בהחלט כדאי שיקבע בדיקה אצל רופא ריאות בקופה להערכת מצב כללית כולל הערכת הצילומים..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עצם חזה יצאה החוצה
    טלי
    25/02/2022

היי, אני בת 72 ולפני בערך חודש שמתי לב שעצם החזה בולטת. הרופא משפחה אמר שהיא יצאה החוצה. אני מרגישה שעצם לוחצת לי מאוד רוב הזמן. פחות או יותר באותו זמן ואולי לפני (אני לא יודעת בוודאות) המפרק שמחבר את עצם הבריח עם עצם החזה יצא מהמקום אחרי סשן פיזיותרפיה אגרסיבי מידי.
    האם יכול להיות קשר בין הפגיעות? האם ניתן לטפל? לאיזה רופא צריך לפנות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצם חזה יצאה החוצה

הוספת תגובה

תמונה

• ממליץ לך לפנות למרפאת ניתוחי חזה הקרובה אליך

פרופ` אלון בן נון
    26/02/2022

טלי שלום
    קשה מאוד לענות על השאלות מבלי לראות בעיניים.
    לאור זאת ממליץ לך לפנות למרפאת ניתוחי חזה הקרובה למקום מגוריך או לכירורג חזה במסגרת קופת החולים ואני בטוח כי תקבלי תשובה ברורה לשאלות...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עישון בוופוריזר והאם זה עדיין מזיק מאוד
    עודד כרמלי
    25/02/2022

היי התגלתה אצלי מחלת הנפחת (קלה עד בנוני) הייתי רגיל לעשן מריחואנה באופן קבוע בגוינטים
    עקב המחלה אמרו לי להפיסיק לעשן
    האם זה אפשרי רק אידוי (לא שמן) בוופוריזר
    או שזה עדין מזיק מאוד?

הוספת תגובה

תמונה

• עישון ואידוי מזיקים לריאות אך לא במידה שווה

פרופ` אלון בן נון
    26/02/2022

עודד שלום
    עישון ואידוי מזיקים לריאות אך לא במידה שווה.
    יש הבדל בין הגישות והנזק באידוי פחות מזה שבעישון.
    בנוסף חשוב לציין כי גם הסוג ואיכות החומר משפיעים על הנזק וכמובן גם הכמות הכוללת.
    כל השאר כמובן להחלטתך כמו כל דבר בחיים...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מיאסטניה גרביס והגדלה של התימוס
    מירי
    15/02/2022

בת 48 - בעקבות צניחת עפעפים בחודש האחרון , ראיה כפולה בערבים ובדיקה חיובית לנוגדנים לאצטיל כולין אובחנתי עם מחלת מיאסטניה גרביס - נערך סיטי חזה ונמצאה טימומה בגודל 2.6 ס"מ על 4.2 ס"מ מעט לוחץ על העליה הימנית.
    האם נכון שבמקרה הנ"ל יש עדיפות לניתוח פתיחת חזה על ניתוח לפרוסקופי עם מצלמה?
    האם חובה לקחת עירוי נוגדנים לפני הניתוח?
    מה הסיכונים בניתוח פתוח?מה זמן שיקום והחלמה?

הוספת תגובה

תמונה

• החשיבות אינה על הטכניקה אלא קודם כל הוצאה שלמה ומלאה

פרופ` אלון בן נון
    15/02/2022

מירי שלום
    השאלות שלך חשובות ורציניות ולצערי בלי לראות בעיניים את הבדיקה לא אוכל לענות באופן רציני ומלא על השאלות.
    אוכל לומר כי ברמת העיקרון, בידיים טובות ומנוסות אפשר במרבית המקרים להוציא טימומה בגודל כזה גם בניתוח זעיר פולשני. מאידך, החשיבות אינה על הטכניקה אלא קודם כל הוצאה שלמה ומלאה של הגידול בשוליים תקינים יחד עם כל הטימוס והשומן שסביבו בכדי לתת לך את הסיכוי הטוב ביותר להבריא. חשוב מאוד שהמנתח שבחרת יבצע זאת בטכניקה המוכרת לו ויעשה ניתוח טוב..
    ההבדלים בין הגישות השונות מטשטשים תוך כמה חודשים בעוד ניתוח שאינו נכון אונקולוגית יתן לטווח הארוך תוצאה פחות טובה!..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה על תשובתך המקצועית

מירי
    15/02/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נשימת/שאיפת פירורי "בד לא ארוג"
    רוני
    12/02/2022

שלום,
    יש לי מתקן תלייה לבגדים שהכיסוי שלו עשוי מחומר שמוגדר: Non-woven fabric, לאחר מספר חודשים, הוא החל להיקרע/להתפורר, כל נגיעה בו לצורך הזזה/פתיחה, גורמת לקרע/התפוררות, היום החלטתי להסיר את הכיסוי ובעת ההסרה הוא כמובן התפורר, חלק לחתיכות גדולות יחסית וחלק לפירורים, האם יש סיכון בריאותי בנשימה של הפירורים האלה? לא שיערתי שפירוק של ארון בד יידרוש מסכת אבק, הייתכן?
    תודה רבה

הוספת תגובה

תמונה

• חשיפה קצרה לכמות לא גדולה בהנחה שמדובר בגרגירים

פרופ` אלון בן נון
    13/02/2022

רוני שלום
    קשה לענות על השאלה כי לא ברור לי מאלו חומרים בדיוק מורכב ה"בד". אוכל לומר רק כי ברמת העיקרון חשיפה קצרה לכמות לא גדולה, בהנחה כי לא מדובר באבק אלא בגרגירים, כפי הנראה אינה מסוכנת. במידה ויש צורך בבירור מדוייק יותר צריך לגשת עם החומר עצמו לבדיקה במרפאת ריאות במקום מגוריך ולהבדק תו הסבר מפורט יותר מה בדיוק היה בעת החשיפה...שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נשימת סיליקה חד פעמי - סיכון
    נועם
    03/02/2022

שלום,
    רציתי לשאול האם ממקרה חד פעמי בו נחשפתי לאבק סיליקה/שיש מלאכותי יש סיכון כלשהו לנזק לטווח ארוך?
    אתאר בקצרה את המקרה: אני עובד במקום בו אנו מבצעים מדי פעם, תחזוקה למשאבות (ללא כל קשר לשיש/אבק),
    בד"כ אין קשר אליי (אני לא מכונאי), הפעם הייתי נוכח בפירוק של המשאבה שהגיעה מלקוח והיא הכילה שאריות של מה שעבר בה – אבק לבן של שיש מלאכותי (שנוצר בתהליכי החיתוך/ניסור וכו').
    לצערי הרב, מברג פנאומטי שהשתמשו בו בסמוך אליי, על מנת לפתוח את ברגי המשאבה, נתן משב רוח שהעיף את האבק מהמשאבה לכיוון הפנים שלי.
    ביום-יום אין לי נגיעה או קרבה כלשהי לאבק כזה.
    בסוף היום, כשקראתי על הנושא, נבהלתי מאוד ואני מודאג.
    תודה רבה

הוספת תגובה

תמונה

• חשיפה לאבק שיש או אבן קיסר ודומיהם

פרופ` אלון בן נון
    04/02/2022

נועם שלום
    חשיפה לאבק שיש או אבן קיסר ודומיהם אמנם נושאת בחובה סיכון אך יש בהחלט מרכיב כמותי והוא חשוב מאוד.
    חומרים אלה גורמים לנזקים כשמדובר בחשיפה חוזרת מתמשכת לאורך חודשים רבים/שנים...
    לעיתים רחוקות חשיפה לכמות גדולה מאוד באויר הננשם גם לזמן קצר תגרום לנזקים (מדובר על חשיפה של דקות/שעות לריכוז גבוה מאוד של חומר באויר בדומה אולי לשריפה שבה בזמן קצר יש חשיפה לריכוז גבוה מאוד של עשן...
    באופן בו תיארת את המקרה לא נראה לי כי יש סיכון כלשהו אך מה שנכתב כאן הוא תיאורטי וכללי.
    במידה ואתה רוצה תשובה יותר מדוייקת ואישית עליך לפנות למרפאת ריאות שאזור מגוריך, לציין בפני הרופא את כל פרטי האירוע אות תחושותיך במהלכו ולאחר מכן, יבדוק אותך וישקול בהתאם לנתונים האם להפנות לבירור נוסף או שאין בכך צורך...
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• צילום חזה גהר בן 58
    מוריה יוסף
    29/01/2022

שלום בבקשה זה מאוד דחוף ואשמח למענה האם זה מעיד על סרטן ממהיר?/נפחת ריאות?

לקביעת תור
    סגירה
    צילום חזה גהר בן 58

הוספת תגובה

תמונה

• הצילום אינו נותן ממצאים חד משמעיים

פרופ` אלון בן נון
    30/01/2022

הצילום אינו נותן ממצאים חד משמעיים אלא תמונה המצריכה בירור נוסף.
    עליך להגיע בהקדם למרפאת ריאות ולהשלים את הבירור על מנת להבין מה יש ולטפל באופן מתאים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• יש לי סרטן בסטרנום שאמור צריכה לעבור ניתוח
    פריסה דניאל
    04/01/2022

יש לי סרטן בסטרנום שאמור צריכה לעבור ניתוח

הוספת תגובה

תמונה

• יש גידול בסטרנום המצריך ניתוח

פרופ` אלון בן נון
    05/01/2022

דניאל שלום
    לצערי לא התקבלה הודעה מלבד ציון העובדה שיש גידול בסטרנום
    המצריך ניתוח.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פירוש צילום חזה עקב שיעול
    אור
    02/01/2022

שלום
    אשמח לדעת מה אומר צילום חזה:
    צל הלב מעט מורחב.
    לא הודגם תסנין ריאתי
    כפת סערפת ימנית בעמדה גבוהה
    סינוסים קוסטופרניים חופשיים.

אשמח להסבר אם הכל תקין פנינו מאחר והיה לה שיעול בלילה מציק ואולי זה מהקיבה
    האם צריך אינטיביוטיקה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פירוש צילום חזה עקב שיעול

הוספת תגובה

תמונה

• יהיה נכון לגשת עם הצילום והתשובה לרופא משפחה

פרופ` אלון בן נון
    03/01/2022

אור שלום
    שאלות טובות וחשובות אבל לא ניתן לענות עליהם ברצינות וביסודיות מבלי לראות את הצילום בעיניים, לבדוק את בית החזה ולשמוע את הסיפור הקליני ואת מחלות הרקע אם יש כאלה...
    בגדול זו תשובה תקינה אבל בהחלט נכון יהיה לגשת עם הצילום והתשובה לרופא המשפחה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה