פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו נפחת ריאה, אבחון וטיפול בגידולים ממאירים בריאה, מומים בבית החזה, ניתוחים לתיקון עיוות מולד בבית החזה, השתלת ריאות, כריתת ריאה, השתלות ועוד

מנהל הפורום

פרופ` אלון בן נון
פרופ' אלון בן נון
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל פרופ' אלון בן נון ללא פרסום בפורום
 
  • פענוח ממצאים צילום חזה שבוצע למעקב
    דפנה
    25/05/2020

    דר שלום ותודה מראש, עשיתי צילום חזה כדי להשוות לשנה שעברה עם ממצאים ואין שינוי להלן מה שכתוב: צילום חזה LAT + PA
    *
    מעקב
    בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך : 2019/04/01
    *
    שינויים אמפיזמטיים בשתי הריאות .
    אין עדות לתסנין .
    ציור אינטר-סטיציאלי מוגבר על פני שתי הראות .
    הצללות בפסגות דו "צ - ללא שינוי מהותי .
    ללא הרחבת המדיאסטינום או שערי הריאות .
    צל הלב אינו מוגדל .
    ממצאים:
    מעקב פולמונולוגי

    האם זה מראה על סרטן? אני חודש עם קשיי נשימה ביום וכל לילה שמעירים אותי עם כאבים בבית החזה, בגב מאחורה, בצדי הגב, אני מעשנת כבדה עד היום כבר 50 שנה. בבקשה תענה לי האם אני בסוף חיי. תודה רבה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח ממצאים צילום חזה שבוצע למעקב

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שינויים אינטרסטיציאליים

    פרופ' אלון בן נון
    25/05/2020

    יש לסייג כי אינני יכול לקבוע במדויק מבלי לראות את הצילום עצמו אך הפענוח אינו לכיוון של סרטן.
    מאידך יש שינויים המצריכים אולי בירור נוסף וכדאי להגיע להמשך בירור ע"י רופא ריאות בקרבת מקום המגורים

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • קשרית זעירה בריאה מימין
    חן
    03/05/2020

    שלום אני בת 23 ועשיתי סיטי חזה בתשובות שהגיעו התגלה קשרית בהיקף RLL בקוטר 0.2 מימין בריאה וחוץ מזה לא נמצא עוד משהו חריג...אני מעשנת בערך 5 שנים וכרגע בתהליך גמילה...האם יש סיבה לדאגה? זה משהו מסוכן?
    מצרפת את הקובץ של התשובות


    לקביעת תור
    סגירה
    קשרית זעירה בריאה מימין

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • קשרית זעירה בריאה מימין-צורפה התשובה

    חן
    04/05/2020


    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך

    אור
    11/05/2020

    שלום רב מה הבעיה שבסוף הייתה לך?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חן

    פרופ' אלון בן נון
    11/05/2020

    חן שלום
    על פניו לפי הנתונים שנתת לא נראה כי מדובר בממצא מסוכן.
    מאידך כמובן שאינני יכול לתת תשובה חד משמעית והמלצות לצורך בהמשך מעקב לממצא מבלי שראיתי את ה CT בעצמי.
    לאור זאת ממליץ:
    להמשיך בגמילה מעישון (בלי קשר לממצא)- בהצלחה!!
    להגיע למרפאת ריאות במקום מגוריך או במידה ותרצי תוכלי לקבוע יעוץ במרפאתנו

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כאב חזה ברקע עקשת ועקמת קלה
    יאיר
    04/05/2020

    שלום, ( ברקע עקשת ועקמת קלה בחזה) לפני כמה שנים היה לי כאב בצד שמאל בחזה ( כמתואר בציור) רק בעת נגיעה עם היד( הבדיקות יצאו תקינות והרופא אמר שזה אזור רגיש) כיום זה עדיין רגיש ואף שוב מטריד אותי. האם הדבר תקין? יש צורך לחזור לרופא? תודה מראש



    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ניתוח כריתת אונה שמאל+בלוטות התריס - מעוניין בייעוץ נוסף
    חידקל דב
    02/05/2020

    בצילום חזה +צילום סי.טי +צילום פט.סי.טי וביופסיה תחת סי.טי בריאה בבי"ח וולפסון נתגלה גידול סרטני, אני מוזמן ב-10 למאי לניתוח כריתת אונה שמאלית כולל בלוטות הלימפה, אני ממש קצר בזמן ורוצה יעוץ נוסף ובהקדם של דוקטור אלון בן נון, יש בידי את כל מסמכי הבדיקות והדיסקים של הצילומים, ביום ראשון 3 במאי אני מתכוון לבקש גם את תשובת הביופסיה שעשו לי...


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דב

    פרופ' אלון בן נון
    02/05/2020

    דב שלום
    אם תרצה תוכל לקבוע פגישה ליום שני הקרוב בתיאום טלפוני עם מזכירות קרדיוהיל בטלפון 03-7644140
    כמובן לדאוג שכל הדיסקים והחומר הרפואי יהיו בידך
    שבוע טוב

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שיעול יבש שהחמיר האם סרטן ריאה?
    מלכה לוין
    29/04/2020

    שלום רב.
    בת 54 עישנתי 5 סיגריות ביום למשך 5 שנים עד לפני שנתיים.
    ברקע שיעול יבש כבר כמה שנים. לפני 16 חודשים ביצעתי ct חזה חתכים דקים ותפקודי ריאות ושתי הבדיקות יצאו תקינות.
    בתקופה האחרונה השיעול החמיר והגיע אפילו למצבים של התקפי שיעול חזקים וקוצר נשימה
    האם יכול להיות שמדובר בסרטן ריאה למרות שהבדיקות לפני 16 חודשים היו תקינות?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מלכה

    פרופ' אלון בן נון
    29/04/2020

    מלכה שלום
    הסבירות לכך נמוכה מאוד.
    לאור כמות העישון שציינת את גם לא בקבוצת סיכון.
    נראה כי כדאי לגשת למרפאת ריאות לבדיקת סיבת השיעול כי יש סיבות שונות.
    בכל מקרה מבחינת סרטן, אם רוצים לדעת ממש בוודאות מה המצב, יש לחזור על בדיקת ה CT.. לא צריך לעשות בדיקה בחתכים דקים. מספיקה בדיקת סקר CT בפרוטוקול LOW DOSE.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בהמשך לתגובתך

    מלכה
    30/04/2020

    ראשית מודה לך על תגובתך פרופסור!
    היום ביצעתי צילום חזה שיצא תקין. ללא תסנין תפליט או גודש.
    האם זה מספיק ויכול להרגיע אותי?
    האם עדיין קיים שמדובר בסרטן שבעקבותיו השיעול הקיים החמיר?
    תודה רבה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מלכה

    פרופ' אלון בן נון
    01/05/2020

    מאוד מאוד לא סביר
    בכל מקרה לאור השיעול שהחמיר כדאי לך לקבוע בדיקה אצל רופא ריאות.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בדיקת סקר סרטן ריאה
    מנשה
    27/04/2020


    שלום רב בן 55 עם עבר של עישון 30 שנה קופסא ביום
    . מבצע כבר מספר שנים בדיקת סקר לסרטן ריאה הפעם הבאה שאני אמור היא בתחילת חודש הבא. אני קצת חושש ללכת למכון ct בגלל הקורונה. האם ניתן לדחות את הבדיקה? או שזה מסוכן? בנוסף לכך אציין שאני משתעל שיעול ליחתי קל כחודשיים וחצי. שיעול בודד בערך כל שעה -שעתיים.
    יכול להיות שהתפתח סרטן במשך שנה מהct התקין האחרון ובגלל זה השיעול? תודה מראש

    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סקר סרטן ריאה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מנשה

    פרופ' אלון בן נון
    27/04/2020

    מנשה שלום
    במידה ובדיקת הסקר האחרונה שלך לפני שנה הייתה תקינה, הסבירות כי יש גידול נמוכה מאוד. לפיכך דחיה בחודשיים אינה מסוכנת באופן משמעותי.
    לא ניתן לדעת בבירור ממה השיעול. בתקופה זו של עונת מעבר הרבה אנשים סובלים משיעול.
    מאידך, גם הסיכון לבצע כעת את בדיקת ה CT אינו גדול. אינני יודע היכן אתה עושה את בדיקות הסקר. במידה ואתה עושה אותה במכון שאינו קשור ישירות לבית חולים המטפל בקורונה הסיכון להדבקות תוך כדי הבדיקה נמוך כי כל המקומות מקפידים על כל ההנחיות וגם אתה תקפיד על ההנחיות ותוכל לעשות את הבדיקה ולסיים עם החששות וזה כמובן עדיף בעיני..
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך שאלה

    מנשה
    27/04/2020

    קודם כל תודה רבה על התגובה!
    שנית אשאל האם בכלל קיים סיכוי שיכול להתפתח בפרק זמן הזה (שנה) סרטן שיגרום לתסמין כזה של שיעול? (הבדיקה האחרונה הייתה נקייה לגמרי)
    האם קיימים בספרות מקרים כאלו שסרטן התפתח ממצב של בדיקה נקיה למצב של תוך שנה לסרטן עם תסמין/ים?
    תודה מראש

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך

    פרופ' אלון בן נון
    28/04/2020

    הסבירות כי מצב כזה יקרה קטנה מאוד אבל אפשרי תיאורטית ולכן כדאי כשהמצב מתייצב לבצע בכל זאת את הבדיקה
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נודול/קשרית בגודל 9 מ"מ בריאה שמאלית (ב-Lul) שהתגלתה בבדיקת סיטי
    נעים שוש
    15/04/2020

    שלום פרופ' אלון בן נון.
    שמי שוש בת 53 , לא מעשנת.
    לפני כחודשיים ביצעתי סיטי אנגיו חזה בשל מעקב של קשת אאורטה שאני מבצעת .
    בבדיקה זו נתגלתה באקראי קשרית ב-Lul בגודל 0.9 מ"מ. נתבקשתי לפנות לרופא ריאות ואכן פניתי ...נשלחתי לביצוע פט-סיטי לבירור הממצא מאחר ואני נמצאת בקבוצת סיכון אימי ז"ל חלתה בסרטן ריאות ואחותי חלתה לפני שנה וחצי גם בסרטן ריאות נותחה וטופלה ומטופלת באונקולוגיה בתל השומר. (גם לאימי וגם לאחותי הסרטן התגלה ב-Lul, לציין שגם הן לא מעשנות).
    בפט-סיטי עם FDG שביצעתי לפני שלושה שבועות בתל השומר נכתב שהקשרית ב-Lul
    ללא קליטה פתולוגית שלFDG כלומר אין חשד לתהליך שאתי תודה לאל.
    נתבקשתי להמשיך במעקב/בירור בגלל גורמי הסיכון במשפחתי. רופא הריאות אמר לבצע סיטי חזה בעוד חצי שנה.
    אודה מאוד לחוות דעתך בנדון.
    ומה הסיכוי לחלות בעתיד בסרטן ריאות לפי הנתונים (רקע משפחתי)? האם מקשרית שפירה עלול להתפתח סרטן ריאות?
    לתשובתך אודה מאוד.


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שוש

    פרופ' אלון בן נון
    15/04/2020

    שוש שלום
    בוודאי שיש צורך להמשיך מעקב כשיש ממצא מכל סוג בריאה.
    יש נגעים טרום ממאירים שעלולים להתפתח לממאירות.
    לעיתים גם נגעים שאינם ממאירים גדלים וצריך להוציא אותם לכן מעקב בהחלט חשוב.
    ציינת שעשית את הבדיקה למעקב קשת האאורטה.
    האם יש לך בדיקות קודמות?
    במידה ותרצי שאראה את כל הממצאים ואתן המלצה מבוססת יותר את יכולה לפנות למרכז לאבחון וטיפול מהיר של גידולי בית החזה בקרדיוהיל אסותא רמת החייל שאני עומד בראשו ולתאם פגישה לביקורת.
    הטלפון הוא 077-7296686.
    ובנתיים לא לשכוח להקפיד על כל הנחיות משרד הבריאות ולהמנע מסיכונים מיותרים להדבקה
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הצללה באונה תחתונה משמאל השלכה על גופי החוליות התחתון
    גלית
    13/04/2020

    עערב טוב בן 52 משתעל חודש עם ליחה בלי חום כאבים בבאזור טבור סרעפת. לקח סירופ ברונכו די. בצילון הצללה באטנה תחתונה משמאל השלכה על גופי נחוליות התחתונות אין עדות לתפליט צל הלב אינו מוגדל יכול חהתאים לתסנין. הדבר הראשון שעולה לי בראש גידול סרטני, כי בדלקת ראות יש חום . מבקשת סיוע בפענוח והאם צריך בדיקת סיטי וקורונהוחג שמח


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בן 52 עם הצללה באונה תחתונה משמאל

    פרופ' אלון בן נון
    13/04/2020

    שלום.
    במידה ויש אפשרות שהייתה אולי חשיפה לקורונה יש לגשת למיון קורונה בבי"ח הקרוב ולבדוק אופציה זו אם כי התיאור של המצב, לוח הזמנים של חודש והממצא המתואר בצילום בהחלט אינם אופייניים לקורונה.
    לרוב אנו לוקחים בדיקות מעבדה, נותנים אנטיביוטיקה כגון זינט או טבניק למשך שבוע וחוזרים על הצילום שבועיים אחרי סיום הטיפול.
    במידה והממצא אינו משתפר מהותית יש צורך ב CT חזה לבירור. במידה וזה המצב אתה יכול לפנות אלינו ביחידה לאבחון וטיפול מהיר במרכז רפואי אסותא על מנת להמשיך את הבירור. טלפון 077-7296686

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שיעול כחודש בצילום חזה הצללה באונה תחתונה משמאל
    גלית
    13/04/2020

    שלום, גיל 52 לברור השיעול לאחר נטילת ברונכו D שבוע בוצע צילום חזה הצללה באונה תחתונה משמאל השלכה על גופי החוליות הגביות התחתון הממצא יכול להתאים לתסנין אין עדות לתפליט צל הלב אינו מוגדל. השיעול קיים עם ליחה אין חום.
    חוששת מאוד לגידול סרטני /קורונה
    תודה על ההתייחסות


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פליאורודזיס וקורונה
    רוני
    26/03/2020

    היי פרופ' בן נון.
    לפני כשנתיים עברתי אצלכם במחלקה ניתוח פלאורודזיס (עקב שני אירועי פניאומוטורקס ספונטני).
    אומנם נותרו כאבים - אבל מתמודדים. חזרתי לתפקוד מלא.
    האם אני נמצאת בקבוצת סיכון מהדבקה בנגיף הקורונה?
    בברכה,
    רוני

    לקביעת תור
    סגירה
    פליאורודזיס וקורונה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • רוני

    פרופ' אלון בן נון
    27/03/2020

    רוני שלום
    אירועים של חזה אויר וניתוח פלאורודזיס בעבר אינם גורמי סיכון להדבקות בקורונה.
    בכל מקרה כמובן יש לשמור על כל כללי הזהירות בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
    שיהיה לכולנו בהצלחה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חשש מסרטן בריאה לבן 81
    מאור
    04/03/2020

    שלום רב.
    בן 81 עישן בעבר, סובל מאי ספיקת לב קלה לפני שנתיים דלקת ריאות דו״צ בct שבוצע אז -קשרית תת פלוירלית בRML בקוטר 0.2 ס״מ

    לפני כחצי שנה צילום חזה תקין עקב ברונכיטיס חריפה.

    לפני כחודש עם מעט שיעול ללא חום וללא חולשה , בצילום חזה גודש מרכזי ריאתי קל, מודגם תסנין ריאתי באונה תחתונה מימין סינוסים קוסטופרניים סתומים חלקית- יתכן תפליט פלאורלי קל. אפנה את תשומת לבך שהתסנין הוא באונה התחתונה מימין, אותו מקום שבו ראו את הקשרית לפני שנתיים בבדיקת הסיטי (RML)

    כיום, כחודש לאחר הצילום עדיין קרפיטציות בבסיסים ומעט צרידות (כשמדבר חלש)


    כדוריות דם אדומות ולבנות בנורמה בבדיקת דם שנלקחה
    אקו לב והולטר ללא שינוי מהבדיקה הקודמת.


    האם קיים סיכוי לסרטן ריאה?(לנוכח העובדה שעדיין יש קרפיטציות אבל מנגד הצילום לפני כחצי שנה היה תקין והct לפני כשנתיים היה תקין)
    האם סרטן יכול להתפתח בקצב כזה? האם עלינו לחשוש?
    תודה מראש!!

    לקביעת תור
    סגירה
    חשש מסרטן בריאה לבן 81

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מאור

    פרופ' אלון בן נון
    04/03/2020

    מאור שלום
    קרפיטציות הינם סימן ל"לחות" יתר בריאה ויכולות להיות מסיבות שונות.
    סרטן דווקא אינו סיבה מקובלת לקרפיטציות...
    לגבי חשש לסרטן אינני יכול לענות על כך כי אם רוצים באמת לדעת (וזה עקרונית נכון לכל אחד) צריך לעשות בדיקת סקר מתאימה קרי CT במינון קרינה נמוך.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סיטי ריאות או בטן פיענוח תמונות
    נרור
    26/02/2020

    שלום
    סבתא שלי עברה בדיקה סיטי ואשמח לדעת האם זה יצא תקין
    סבתא שלי בת 68 עברה ניתוח לפני שנה בריאה עקב גידול
    היום היא מתלוננת על כאבים באזור הבטן חזקים
    שלחו אותה לסיטי מכיוון שהפיענוח לוקח 21 ימים אשמח לדעת בנתיים ממך סוג של תשובה אשר יוכל להרגיע אותהו
    בתודה נאור



    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סיטי ריאות/בטן פיענוח תמונות2

    נאור
    26/02/2020

    תמונות


    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סיטי ריאות/בטן פיענוח תמונות2

    נאור
    26/02/2020

    תמונות


    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סיטי ריאות/בטן פיענוח תמונות3

    נאור
    26/02/2020

    תמונות


    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נאור

    פרופ' אלון בן נון
    27/02/2020

    נאור שלום
    לצערי לא אוכל לסייע לך.
    פענוח בדיקות דימות הוא נושא רציני ובעל חשיבות בריאותית גדולה. פענוח הבדיקה צריך להתבצע על מכשיר מתאים עם מסך מתאים וכמובן שהצילתומים ששלחת אינם אפילו קרובים לאיכות הנדרשת. אין ברירה אלא להמתין לתשובה או במידה ובבסתך ממש אינה מרגישה טוב יש לפנות לבדיקת הרופא המטפל או למיון.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • קשרית שנצפתה בצילום חזה וחשש לגידול סרטני
    מאור
    11/02/2020

    שלום רב פרופסור.
    בן 81 סובל מאי ספיקת לב קלה
    לפני שנתיים דלקת ריאות דו״צ
    בct שבוצע אז -קשרית תת פלוירלית מRML בקוטר 0.2 ס״מ

    כיום עם מעט שיעול ללא חום וללא חולשה , בצילום חזה גודש מרכזי ריאתי קל, מודגם תסנין ריאתי באונה תחתונה מימין
    סינוסים קוסטופרניים סתומים חלקית- יתכן תפליט פלאורלי קל.

    אפנה את תשומת לבך שהתסנין הוא באונה התחתונה מימין, אותו מקום שבו ראו את הקשרית לפני שנתיים בבדיקת הסיטי (RML)

    כדוריות דם אדומות ולבנות בנורמה בבדיקת דם שנלקחה היום

    לפני חצי שנה צילום חזה תקין לגמרי .

    האם קיים סיכוי שמדובר פה בגידול סרטני? האם הקשרית שנצפתה לפני שנתיים בct הייתה יכולה להתפתח לסרטן? האם סרטן יכול להתפתח בפרק זמן שכזה (שנתיים)?
    מה משמעות התפליט הפלאורלי והגודש?
    אני מאוד חושש שמדובר בסרטן מכיוון שאין תסמינים של חום וחולשה ובכל זאת יש תסנין גודש ותפליט פלאורלי, אם לא מדובר בגידול אז במה מדובר? האם צריך לבצע ct?



    תודה מראש והמשך שבוע טוב!


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מאור שלום

    פרופ' אלון בן נון
    12/02/2020

    קשה מאוד לענות על שאלה רצינית כזו בלי לראות את הצילומים עצמם.
    בכל מקרה הדבר הנכון ביותר הוא לפנות למכון ריאות הקרוב לביתך עם כל החומר הרפואי והצילומים הקודמים והנוכחי ולקבל חוות דעת מקצועית מסודרת.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שיעול ובחילות בעקבות עישון גראס
    אוריאן
    03/02/2020

    שלום דוקטור אני בן 25 בריא ומעשן גראס בלבד , כבר זמן רב שיש לי שיעול ובחילות, ביצעתי בדיקות דם כאשר הכל תקין, הלכתי לרופא גטטרו שאמר שזה יכול להיות עקב צרבת.
    האם יכול להיות שיש משהו בריאות וכדאי לבדוק זאת?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אוריאן

    פרופ' אלון בן נון
    03/02/2020

    אוריאן שלום
    לצערי מאוד קשה לענות על שאלה כזו מבלי לבדוק את המטופל.
    בעיקרות אם יש שיעול מתמשך, בהחלט יש מקום לבקש הפניה לרופא ריאות על מנת לעבור בדיקה מסודרת
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פנאומוטורקס חוזר לאחר ניתוח
    חן
    26/01/2020

    שלום שמי חן בת 19 מאובחנת בתסמונת מרפן לא מעשנת בכלל.
    בגיל 16 היה לי פנאומוטורקס בריאה שמאל טופלתי ע"י נקז לאחר מכן ניתוח פלורואזיס ומאז הריאה בריאה ותקינה לחלוטין.
    לפני כשנה נהיה לי פנאומוטורקס בריאה ימין גם טופלתי ע"י נקז לאחר חצי שנה חזר לי ועשיתי ניתוח פלורואזיס. כמה ימים לאחר הניתוח כשעוד הייתי בביה"ח הרגשתי כאבים חדים ביותר ובצילום הסתבר שכנראה קצת נשמתי בעת הוצאת הנקז ויש לי פס אוויר מינימלי. לאחר שבועיים הפס אויר נספג לבד והצילום נראה טוב. חזרתי לשיגרה. לפני שבוע הרגשתי כאבים חדים שוב בצד ימין בעת מנוחה. במיון התברר שחזר לי הפנאומטורקס לאחר הניתוח של פלורואזיס! הרופאים נראו די מופתעים. החזה אויר נספג לבד לאחר 4 ימים. הרופאים מתלבטים איזו פעולה כירוגית לעשות, האם לנתח שוב או להכניס נקז עם חומר שיעשה דלקת בדפנות הריאה וכך יגרה את הריאה להחלים. כרגע אני מחכה להחלטת הרופאים. האמת שאני כבר מאד מתוסכלת... ד"ר, מה דעתך בעניין?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חן

    פרופ' אלון בן נון
    26/01/2020

    חן שלום
    מבין את התיסכול אך לצערנו זה בהחלט דבר שיכול לקרות כי ההצלחה של הניתוחים 95-97% ולא 100%...
    במידה והיה פניאומוטורקס קטן הייתי ממליץ להמתין ולראות אם יהיה שוב אך במידה והיה פניאומוטורקס משמעותי ונראה כי הריאה אינה דבוקה לדופן הייתי ממליץ לעשות CT חדש במינון קרינה נמוך ולאחר מכן לקבל החלטה לגבי ניתוח.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
