פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה - יש לך שאלה?

פורום כירורגית חזה - סרטן הריאה הוא המקום בו תוכלו להתייעץ אודות נפחת ריאה, מחלות ריאה, אבחון וטיפול במקרי סרטן ריאה, מומי בית החזה, ניתוחים לתיקון עיוות מולד בבית החזה, סרטן ריאה, השתלת ריאות, דירוג סרטן ריאה, כריתת ריאה, השתלות ועוד

מנהל הפורום

פרופ' אלון בן נון
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל פרופ' אלון בן נון ללא פרסום בפורום
 
  • סמן AC125 בעליה חדה אחרי ניתוח כבד ומעי
    יהודה
    03/12/2018

    שלום וברכה
    אובחן אצל אשתי לפני 4 חודישם סרטן מעי +גרורות בכבד בבדיקות דם בתאריך גילוי, סמן CEA עמד על 630, ואילו סמן CA125 בטווח נורמה,
    כעת לאחר 6 טיפולים ושבועיים לאחר ניתוח בכבד ומעי, סמן CEA עומד על 21, ואילו סמן CA125 טיפס ל90.8
    יצויין כי בסי טי בגילוי היה התייחסות למשהו לא מזוהה בריאה
    האם העליה של CA125 מצביעה על משהו חדש שמתפתח ? אולי הנקודה ההיא בריאה ?
    ואיזו בדיקות הבחנתיות כדאי לעשות

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סמנים

    פרופ' אלון בן נון
    03/12/2018

    יהודה שלום
    סמנים עלולים לעיתים להיות בלתי יציבים בבדיקות בעת טיפולים ולכן אנחנו משתמשים בהם כחלק מהמעקב אחרי מצב המחלה אבל לא בהכרח מתייחסים לכל שינוי בפני עצמו כסמן מדוייק למצב. לא ניתן לשלול בוודאות כי מתפתח משהו חדש אך זה בהחלט אינו סביר תוך כדי טיפולים.
    יהיה צורך להמשיך את המעקב ולראות מה קורה עם רמת הסמן בהמשך ובמקביל מה המצב בבדיקות הדימות.
    כל זאת כמובן תחת ההשגחה של הצוות האונקולוגי המטפל.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אבא אובחן עם סרטן ריאות
    גולדי
    19/11/2018

    פרופסור בן נון שלום,
    לפני כחצי שנה אבא חלה בדלקת ריאות. אושפז כ4 ימים ולאחר בדיקות וצילומי ct שוחרר הביתה. בצילום ct נראה חלל שאינו נעלם אך נאמר שסה עקב דלקת ריאות. אבא מעשן כבד. במהלך החודשים אחרי האשפוז היה במעקב של רופא ריאות באסף הרופא ונערכו במקביל צילומי ct חוזרים. מאחר והחלל גדל ולא נעלם הוחלט לעדות ביופסיה. נלקחה דגימה של ביופסיה והגיעה תשובת חיובית לסרטן ריאות. נמצא גוש גידול ממיר בגודל 4 סמ. אבא הופנה לבדיקת פט סיטי כדי לבדוק האם יש גרורות. נמצא כי ישנן קשריות נוספות בריאה ימנית ושמאלית שטיבם לא ידוע. לכן הוחלט לנתח את אבא ולעקור את גוש המקור. ולאחר הניתוח לעקוב אחרי הקשריות. (מזעריות ולכן לדברי רופא ריאות לא ידוע טיבם).
    אבא מאוד מתוח מהניתוח. הרגשתו הפנימית אומרת לו שהוא בריא ואין לו שום גוש או סרטן. הוא חושש ואבוד עצות. פנינו לרב פירר וקיבלנו ממנו את שמך. נשמח מאוד לשמוע את דעתך ועצתך בנושא. תודה, זהבית

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך של למטה, שאלה אחרונה ברשותך
    שי
    03/11/2018

    שלום דוקטור אשמח לחוות דעתך...אני גבר כבן 26 לפני חודש חליתי בדלקת ריאות שבוע של ליחה צהובה קשה ושיעול צילום חזה יצא תקין..כעבור חודש אני עדיין עם אי נוחות באזור החזה הריאות ומעט ליחה הכאב הזה כואב לי ומלחיץ אותי כי הוא לא באזור ספציפי אלא בכמה מקומות..באזור החזה..הייתי במיון עשיתי אקג תקין..צילום חזה נוסף תקין..תפקודי ריאות תקינים..ובדיקות דם כלליות תקינות כולל cpr..כעת אני עומד לבצע ct בקרינה נמוכה ..בעזרת השם. אם יצא תקין האם אני אוכל להיות רגוע ולא לחשוש ממשהו חמור(סרטן וכדומה)..כי יש לי הרגשה לא נוחה בבית החזה אבל אני גם מאוד מפחד רוצה לציין שלא מעשן..והאם יש בדיקות נוספות שהיית מציע לאחר מכן?

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • CT קרינה נמוכה

    פרופ' אלון בן נון
    03/11/2018

    כן.
    במידה וגם בדיקה זו צהיה צקינה אינני רואה סיבה שלא תוכל להיות רגוע.
    כמובן שאחרי הבדיקה אתה צריך להגיע עם כל התוצאות למרפאה הריאות על מנת שיעברו על הכל ויראו שבאמת הכל תקין ואפשר לסיים את הבירור.
    בהצלחה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • Ct קרינה נמוכה שאלה קטנה המשך של מתחת
    נאור
    01/11/2018

    פרופסור אני שואל מכיוון שהידע אצלך ולא בגוגל....האם בבדיקה כזו במידה והכאב שלי הוא ממקור של עצם או דלקת ניתן יהיה לראות או שזו מכוונת רק לריאות עצמם...או גם לקרום הריאות עצמות ומבנים אחרים?פשוט שלא יתפספס והאם יש הרבה קרינה? המשך של הודעה מתחת

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סיטי בקרינה נמוכה

    פרופ' אלון בן נון
    02/11/2018

    ניתן לראות את מרבית הבעיות גם בסיטי בקרינה נמוכה.
    יש אמנם הבדלים ברזולוציה בין הבדיקות אבל הם לו גדולים.
    אחן ספק שאם רוצים בדיקה באיכות המירבית צריך סיטי רגיל עם חומר ניגוד תוך ורידי. זו ללא ספק הבדיקה הטובה ביותר.
    זה בעצם דומה להבדל בין לנסוע מחיפה לתא במרצדס או בפיאט 500.
    בשני המקרים תגיע מחיפה לתא אבל במרצדס יהיה כנראה נוח יותר אולי קצת מהר יותר…
    בהצלחה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה אחרונה כאב חזה לפני ct
    שי
    31/10/2018

    ענית לי בתשובה בת 28 שרשמתי לך שכואב בחזה ואמרת לי שכדאי להמתין עוד שבוע שבועיים לפני ct ושהעובדה שצילומי חשה תקינים מרגיעה...אבל רציתי לשאול בגדול לפי מה שתארתי לך מה הסבירות לסרטן או משהו חמור? תודה ויום טוב. והאם ct יוצא איתי עם תקובה חד משמעית אפילו אם זו בעיה אורטופדית בשריר/שלד

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בת 28

    פרופ' אלון בן נון
    31/10/2018

    סיטי אינה בדיקה מושלמת אך לבירור כאבים בבית החזה זו הבדיקה הטובה ביותר שמראה מה קורה בבית החזה.
    באופן כללי הסבירות לסרטן בגילך נמוכה מאוד
    מרבית הגידולים אינם גורמים לכאבים..
    בכל מקרה כפי שאמרתי במידה והכאב אינו חולף כדאי יהיה לשקול Low Dose CT להשלמת הבירור..
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חור בריאה לאחר כריתת אונה
    נילי
    30/10/2018

    שמי נילי בת75. עברתי כריתת אונה ימנית בגלל גידול שמיקומו לא איפשר פעולה כירורגית אחרת
    שבוע ימים לאחר הניתוח ,עדיין יש דלף,
    כמה זמן בערך יכול חור כזה להיסגר?
    תודה על התיחסותך

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נילי

    פרופ' אלון בן נון
    31/10/2018

    נילי שלום
    לצערי קשה לענות על השאלה כי אינני מכיר את כל הנתונים.
    לרוב מדובר בימים בודדים אבל ספציפית למצבך כדאי לשאול את המנתח שמכיר בדיוק את המצב ואני בטוח שיסביר לך מה צפוי.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בבקשה נסה לכוון אותי פרוספור, חושש מCT
    נתנאל
    30/10/2018

    בוקר טוב דוקטור אני כותב לך ממש בצומת דרכים ברור לי שזה רק פורום אשמח אם תוכל להגיד לי מה דעתך כבתי פה בעבר...אז ככה אני בן 26 גבר ספורטאי ולא מעשן לפני חודש חליתי בדלקת ריאות כנראה קיבלתי שבוע רוסקו ....מאז חלפו שלוש שבועות שאני מרגיש עדיין לא במיטבי נעשו מספר פעולות 2 צילומי רנטגן בית חזה תקינים ספירה וכימיה של דם כללית כולל CPR תקינים והייתי אצל מומחה ריאות עשיתי תפקודי ריאה תקינים לגמרי והוא בדק אותי פיזית שיצא תקין....כעת אני פונה כי במשך שלושה שבועות כואב לי החזה באזור עצם הסטרנום בחלק התחתון שלה לצד ימין שאני מתמתח ופותח את בית החזה או לוקח נשימה עמוקה הכאב קיים מומחה הריאות לחץ לי על המקום ולא הפיק כאב גדול...אני ממש חושש מבדיקת CT כי עשיתי 2 כאלו בשנתיים האחרונות (בנוסף שעשיתי 2 צילומי רנגטן לאחרונה) סיפרתי למומחה את חששותי מסרטן והא אמר שבדרך כלל זה לא מתחיל ככה...בקיצור אני מתלבט האם לחכות?(אני לא מרגיש הטבה בכאב)או לגשת לרופא שוב?
    דבר אחרון שרציתי לציין הוא ששבוע שעבר שניסתי לעשות ספורט ועליתי על מתקן מקביליות ועשיתי מספר חזרות הכאב היא נוכח פי כמה וכמה אם זו אינדיקציה למשהו...לתשובתך אודה

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בת 28

    פרופ' אלון בן נון
    31/10/2018

    קשה מאוד לענות על שאלה כזו מבלי לראות את הצילומים ולבדוק את מקום הכאב.
    העובדה שהצילומים תקינים מרגיעה מאוד.
    יכול להיות שהכאבים נובעים מתהליך תגובתי למה שעברת ולכן נראה לי סביר להמצין עוד כשבוע-שבועיים במנוחה ולראות האם יש שיפור ובמידה ולא לשקול השלמת הבירור עם סיטי במינון קרינה נמוך. בבדיקה זו הרבה פחות קרינה מאשר בסיטי רגיל
    בהצלחה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מאוד חושש אשמח לכיוון דוקטור
    שי
    27/10/2018

    אז ככה אני גבר בן 27 ללא מחלות רקע לא מעשן ספורטאי...לפני כחודש התחיל לי סוג של מחלה כוללת חולשה המון המון ליחה צהובה קשה שתקועה לי בגרון ולאחר כמה עמים הגיע שיעול קשה קיבלתי אנטיביוטיקה זינט150 וצילום חזה תקין אבל היה לי כמו גירוי בחזה גרון..לאחר שבועיים הכול נרגע...כעת חלפו עוד שבועיים כלומר חודש מאז תחילת המקרה!! חזר לי לי שוב שיעול עדין והרגשה לא נוחה בחזה לאזור כתף ימין כמו לחץ אן גירוי מאזור הסטרנום וגם גירוי באזור הגרון..נסעתי למיון הרופא עשה לי אקג..בדיקות דם כלליות וצילום חזה שוב שיצא תקין...הקטע שהשיעול והכאב בחזה הם ביחד ומצד שני כואב לי בחזה יותר מבעבר...אני ממש מוטרד ומפחד מסרטן ביום שני אחזור לרופא שלי עם הבדיקות התקינות האם יש לך הערה מה זה יכול להיות אני מאוד חושש

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שי

    פרופ' אלון בן נון
    28/10/2018

    שי שלום
    התיאור שלך מתאים יותר לתהליך דלקתי והרבה פחות לגידול.
    בכל מררה כדאי לבקש מרופא המשפחה להפנות אותך גם לצילום חזה ולשקול בשלב שני, במידה והמצב אינו משתפר למרות הטיפול גם הפניה ל CT של בית החזה בפרוטוקול קרינה נמוכה.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סובלת מכאבים בצד שמאל
    בת 28
    07/10/2018

    בת 28, עודף משקל קל, לא מעשנת. במשפחה אירוע מוחי ואירוע לב בגיל צעיר אצל אבא.
    מזה כעשרה חודשים שאני סובלת מכאבים בצד שמאל של הגוף ומהרגשה כללית רעה. הכאבים מתחילים בצוואר, חזה, כתף,יד ורגל שמאל. עשיתי בדיקות ללב (הולטר, א.ק.ג, אקו לב) הכל תקין. עשיתי דופלקס ליד ויצא ביד שמאל יש זרימת דם חלשה, לכן נשלחתי לCT יד שיצא תקין, כמו כן גם בדיקת EMG ליד יצאה תקינה. בנוסף גיליתי שאני בתחילתו של הריון, שעכשיו מגביל אותי מבחינת הבדיקות. ממה יכולים להגרם הכאבים? אני עדיין חושבת שמדובר במקור לבבי או של כלי דם. איזה עוד בדיקות עליי לבקש? ממש חוששת שזה משהו מסכן חיים כי המצב לא משתפר אלא רק מחמיר. כל הבדיקות האלה לוקחות זמן. האם יש מקום או שירות כלשהו שאוכל להגיע ולעשות את כל הבדיקות הנדרשות? אשמח לכל עזרה ותובנה.

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בת 28

    פרופ' אלון בן נון
    07/10/2018

    התמונה שאת מתארת מאוד לא ספציפית ולכן קשה מאוד לתת תוכנית לבירור
    אין ספק כי כאבים מתמשכים של שבועות ומחמירים בהדרגה מצריכים בירור מלא ומאידך ההריון מגביל את היכולות לעשות בירור מסודר בשלב זה.
    אין מקום בו יש בירורים מהירים אם כי את יכולה לגשת למרכז לאבחון מהיר כמו שיש בבי"ח אסותא ברמת החייל שם יכולים אולי לזרז את התהליך ולרכז אותו.
    במידה ולא צריך לעשות את התהליך דרך הפניה מרופא המשפחה.
    במקרה של החמרה משמעותית פשוט לגשת למיון בבית החולים הקרוב
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טיסה אחרי ניתוח כתוצאה מפניאומוטורקס
    שלומי
    16/09/2018

    שלום רב. בגיל 15 וחצי (2009)היה לי פניאומוטורקס ספונטני בריאה השמאלית שטופל בעזרת נקז. כחודשיים לאחר מכן היה פניאומוטורקס ספונטני בריאה הימנית שבעקבותיו עברתי ניתוח לכריתת החלק הנגוע בפסגת הריאה הימנית. קצת פחות מ4 שנים אחרי הניתוח(2013) היה לי עוד פעם פניאומוטורקס ספונטני בריאה הימנית שעבר לבד ולא היה צריך התערבות רפואית כלשהי. בסוף 2017, 4 וחצי שנים אחרי החור הקודם קרה לי שוב בריאה הימנית וכמו בפעם הקודמת זה עבר לבד ללא התערבות רפואית כלשהי. אציין שעשיתי CT כמה פעמים במהלך השנים ונאמר לי שעדיין יש לי בולה בריאה השמאלית אבל זה לא דורש ניתוח מניעה כי היא לא מתפוצצת אז עדיף לא לנגוע בה. במהלך כל השנים האלו פחדתי לטוס כי חששתי שיווצר חור בריאה בגלל הלחץ במטוס. האם מותר לי לטוס? כי אני יודע שלצלול אסור
    תודה רבה מראש

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שלומי

    פרופ' אלון בן נון
    16/09/2018

    שלומי שלום
    לפי כל המקובל בספרות הרפואית אין מניעה לטיסה במידה וחלף יותר מחודש מאז האירוע האחרון או מאז הניתוח
    לאור זאת לפי הסיפור שלך (למרות שאני מבין את הדאגה) אין מניעה מטיסה.
    בילוי נעים

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ליחה דמית ושינויים פיברוטיים בפסגות הריאות
    ראמי
    03/09/2018

    שלום רב,

    אני בן 30, בריא בדרך כלל, ללא רגישות ידועה לתרופות או לחומרים, אח מוסמך (עבדתי 6 שנים) וכעת סטודנט לרפואה ברומניה סיימתי שנה ראשונה (חשוב לאנמנזה).
    ביוני האחרון הרגשתי טעם של דם בגרון, ניסיתי להוציא ליחה ויצאה לי ליחה עם דם טרי בכמות מועטה וחד פעמית, ומאז חוויתי את אותו האירוע פעם ביולי ופעם באוגוסט (סה"כ 3 פעמים) בהפרש של חודש בדיוק בין אירוע לאירוע. הדם נראה טרי ואדום בהיר ובכך הסיכוי קטן שמקורו מהקיבה.
    לציין שאיני סובל משיעול ו/או ליחת יתר, ללא קוצר נשימה. לא זכור לי מחלה ריאתית או כל מחלה בתקופה האחרונה. איני חשוף לעשן. יש לי חתול וכלב בחצר הבית.
    נשלחו תרביות כיח למיקובקטירה- טרם התקבלה תשובה. צל"ח תקין, CT חזה הדגים שינויים פיברוטיים בפסגות הריאות. אין לי צילומים קודמים להשואה.
    האם ממצא זה יכול להסביר את הדימום? והאם אתה חושב שישנו צורך בביצוע ברונכוסקופיה? והאם ספורט יכול לעזור בכל הקשור לשינויים הפיברוטיים?

    תודה מראש!!

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ראמי

    פרופ' אלון בן נון
    12/09/2018

    ראמי שלום
    שינויים פיברוטיים יכולים להיות צלקות ולעיתים יכולה להיות דלקת המסבירה את הנוכחות של דם בליחה אבל בהחלט יש צורך בבדיקות כיח לתרבית (במיוחד לשלול שחפת) ובמידה וזה אירוע חוזר אני בהחלט הייתי ממליץ על בדיקת אאג וברונכוסקופיה.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דפורמציה של הסרעפת הימנית
    אורית
    12/09/2018

    הייתי מונשמת בטיפול נמרץ כמעט חודש. באשפוז דלקת ריאות קלה. כרגע עשיתי צילום חזה : "בצילום צדדי -דפורמציה של סרעפת הימנית ייתכן שינויים פיברוטיים חשד לשת
    הצללת בצורת טבעת עד 15 ממ מוטלים על שער השמאלי צל הלב לא מורחב צילומים
    רצוי מעקב ו רצוי ביצוע בדיקות נוסופות כולל CT.......................................................................
    בית חזה בדיקת CT חזה שעשיתי מראה ריאות לא מאווררות. מה פירוש "דפורמציה של הסרעפת"? כרגע אני עם בעיות בנשימה, זריקות קורטיזון והנהלציות ואין שיפור.. מה זה חשד לשת?


    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אורית

    פרופ' אלון בן נון
    12/09/2018

    אורית שלום
    אחרי הנשמה ממושכת יש שינויים רבים בבית החזה ונראה כי מה שאת מתארת שייך לשינויים מסוג זה.
    עליך להגיע עם ה CT לבדיקה במרפאת ריאות בבית החולים בו היית מונשמת על מנת להבדק, לעבור בדיקת תפקודי נשיימה ולקבל את הטיפול האופטימלי במסגרת סדנצת שיקום ריאות על מנת לשפר את המצב
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שני אירועי פנאומטורקס ספונטני
    מובו
    30/08/2018

    שלום רב. אני גבר בן 35. לפני כ 19 שנים בגיל 16 היו לי שני אירועי פנאומטורקס ספונטני, אחד בכל ריאה, בהפרש של כ3 חודשים ביניהם. בצד ימין טופלתי בנקז בלבד ובצד שמאל הנקז לא הספיק אז עברתי גם את הניתוח עם המצלמות.
    לפני כ10 שנים (גיל 25) ביצעתי CT ריאות לצורך בדיקת סטטוס ומעקב (לא היה אירוע נוסף) בו נמצאו בולות בפסגת ריאה ימין , אך לטענת מנתח בכיר הסיכון לפנאומטורקס נמוך היות והן כלואות תחת הצטלקויות רבות והוא אינו ממליץ על ניתוח. שנים רבות בשל האירועים אני נמנע מפעילויות רבות מחשש לאירוע נוסף כגון הרמת משקולות כבדות בחדר כושר, טיול בחול בגבהים משמעותיים ופעילויות נוספות, פעילויות שאני מעוניין מאוד לחזור אליהן.
    בהתחשב בנתונים לעיל, אשמח לשאול: 1. באופן כללי, מה הסיכוי להערכתך לפנאומטורקס חוזר? 2. מהן הפעילויות שבאמת אסורות או לא ממולצות עבורי? (אם בכלל?). אני באמת מעוניין לחזור ולבצע דברים ופעילויות שאני במשך שנים מונע מעצמי, ואשמח לשמוע מה מומלץ בהתחשב בהיסטוריה הרפואית. המון תודה.

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מובו

    פרופ' אלון בן נון
    31/08/2018

    פניאומוטורקס עצמוני כשמו כן הוא עצמוני וקורה ללא סיבה חד משמעית וללא הודעה מוקדמת.
    בעיקרון ההמלצות המשמעותיות היחידות הן:
    1. המנעות מעישון
    2. המנעות מצלילת מיכלים.
    אין תמיכה רפואית להמנעות מפעילות גופנית בגדר הסביר, או טיסה או נסיעה לחול..
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלת הבהרה

    מובו
    02/09/2018

    תודה פרופסור. שאלת הבהרה ברשותך. אני מעוניין לחזור לפעילות מלאה בחדר כושר אשר תכלול במשך הזמן גם דחיקת חזה במשקלים גבוהים (עפי תוכנית וקצב התקדמות של אדם רגיל). האם דחיקת חזה במשקלים גבוהים היא פעילות בטוחה עבורי? או פעילות בעלת סיכון נמוך אך עדיין אתה חושב שאני יכול לבצעה? או פעילות בסיכון גבוה יחסית שלדעתך עדיף לי להימנע ממנה? כל זאת בהנחה שאני מעוניין כן לבצע פעילות זו במידת האפשר, הזמן הארוך שעבר מאז הפנאומטורקס וכל הפרטים האחרים שפירטתי בהודעה המקורית. אודה מאוד לתשובה מה אתה ממליץ. תודה רבה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מובו

    פרופ' אלון בן נון
    02/09/2018

    מדובר בפעילות בדרגת סיכון נמוכה אך בחלט יותר מאשר פעילות אירובית וזאת בגלל עליה בלחצים בתוך בית החזה והבטן בעת הדחיקה של משקלים כבדים...

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שורה תחתונה

    מובו
    02/09/2018

    תודה פרופסור. בשורה התחתונה האם אתה חושב שסביר לקחת את הסיכון ?, או שאתה ממליץ להמנע? תודה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • Mobo

    פרופ' אלון בן נון
    03/09/2018

    שורה תחתונה אם זה לא ממש קריטי לך ממליץ להמנע בדחיקת משקלים כבדים ולהמשיך יותר לכיוון אירובי.
    שנה טובה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כאבים בחזה ובבטן העליונה שמאל
    אלי
    26/08/2018

    בן 28. סובל מזה כשנתיים וחצי מכאבים בחזה ובבטן העליונה משמאל באופן כרוני ללא הפסקה ,עם החמרה לאחר אוכל .
    גסטרוסקופיה דווחה כתקינה.
    בקולונוסקופיה תוארו בצקת וכיבים קטנים במעי הדק הסופי (כנראה מחומר ההכנה), אך ביופסיה תקינה.
    מיפוי עצם תקין מ- 6/2018.
    בבדיקת US של הבטן נצפה כנראה ממצא קטן בדופן הבטן השמאלית העליונה ,מתחת לקשת הצלעות , אך הממצא לא זוהה בבדיקת CT של החזה והבטן.
    ממצאים:
    כמות מינימלית של נוזל פריקרדיאלי . בדופן החזה התחתון /בטן עליונה הקדמית משמאל ,משמאל לחלקו התחתון של הסטרנום ,נראה מבנה אובאלי מוגד היטב , במנח אלכסוני, שאורכו כ-13 מ'מ , הממוקם בין השרירים, עמוק לקצהו הקאודלי של שריר הפקטורליס מייג'ור השמאלי.
    הממצא הוא היפראינטנסי ב T2W.
    יש רושם שקיימת בו האדרה עם גדוליניום וכמו כן מדגים רסטריקציה בדיפוזיה.
    הכבד במימדים תקינים .לא זוהה בו נגע מוקדי חשוד . כיס המרה ,דרכי המרה והלבלב בגדר התקין . הטחול במימדים תקינים ,הומוגני . האדרנלים והכליות בגדר התקין . לא נראים קשרי לימפה מוגדלים או מסות בטניות חשודות אחרות בבטן העליונה והאמצעית . לא זוהה ממצא גרמי או ספינאלי חשוד . בדיקה זו איננה שוללת פתולוגיה גסטרואינטסטינלית.
    לסיכום:
    מבנה סולידי אובאלי קטן בדופן החזה הקדמי התחתון/בטן עליונה ,משמאל לסטרנום ,מאפייניו אינם ספציפיים.
    אשמח אם תאמרו לי בקצרה מה זה אומר ,תודה רבה

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אלי

    פרופ' אלון בן נון
    31/08/2018

    אלי שלום
    לצערי כל הממצאים שתוארו בבדיקות אינם מסבירים את הכאב ולכן כיוון שנראה כי עברת את כל הבדיקות הסבירות אפשר לומר בקצרה שיש לך כאב מסיבה שאינה ברורה.
    אתה צריך לוודא במרפאת ניתוחי חזה הקרובה למקום מגוריך כי אכן הבדיקות נעשו בטכניקה אוטימלית וכי מישהו מקצועי עבר על כל הבדיקות ובמידה ואכן הכל כפי שכתוב צריך לנסות לפתור את בעית הכאב עצמה במרפאת כאב
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עליה של הסמן CA19-9 וסרקואידוזיס בריאה
    רות
    12/08/2018

    שלום! האם סרקואידוזיס בריאה שיש גרנולומות יכולות גם לגרום לעליה של הסמן CA19-9.או שאין לזה שום קשר.תודה.

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • רות

    פרופ' אלון בן נון
    13/08/2018

    רות שלום
    עליה בסמן זה אינה ספציפית ולכן קשה לענות על השאלה במדוייק.
    בעיקרון אנו נוטים להניח כי רקואידוזיס אינה סיבה שכיחה לעליה בסמן ולכן לפני שיקבע סופית שזו הסיבה צריך לשלול סיבות אחרות כגון גידול או דלקת במערכת העיכול בלבלב או בכבד.
    חשוב גם לראות האם עלית הסמן זעירה בבודדים או עשרות בודדות או עליה גבוהה לערכים של מאות או אלפים.
    הכי חשוב להשלים את הבירור באופן מסודר אצל רופא העוסק בתחום.
    בהצלחה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
