פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו נפחת ריאה, אבחון וטיפול בגידולים ממאירים בריאה, מומים בבית החזה, ניתוחים לתיקון עיוות מולד בבית החזה, השתלת ריאות, כריתת ריאה, השתלות ועוד

מנהל הפורום

פרופ` אלון בן נון
פרופ' אלון בן נון
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל פרופ' אלון בן נון ללא פרסום בפורום
 
  • עצם חזה יצאה החוצה
    טלי
    25/02/2022

    היי, אני בת 72 ולפני בערך חודש שמתי לב שעצם החזה בולטת. הרופא משפחה אמר שהיא יצאה החוצה. אני מרגישה שעצם לוחצת לי מאוד רוב הזמן. פחות או יותר באותו זמן ואולי לפני (אני לא יודעת בוודאות) המפרק שמחבר את עצם הבריח עם עצם החזה יצא מהמקום אחרי סשן פיזיותרפיה אגרסיבי מידי.
    האם יכול להיות קשר בין הפגיעות? האם ניתן לטפל? לאיזה רופא צריך לפנות?
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה
    עצם חזה יצאה החוצה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ממליץ לך לפנות למרפאת ניתוחי חזה הקרובה אליך

    פרופ' אלון בן נון
    26/02/2022

    טלי שלום
    קשה מאוד לענות על השאלות מבלי לראות בעיניים.
    לאור זאת ממליץ לך לפנות למרפאת ניתוחי חזה הקרובה למקום מגוריך או לכירורג חזה במסגרת קופת החולים ואני בטוח כי תקבלי תשובה ברורה לשאלות...
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עישון בוופוריזר והאם זה עדיין מזיק מאוד
    עודד כרמלי
    25/02/2022

    היי התגלתה אצלי מחלת הנפחת (קלה עד בנוני) הייתי רגיל לעשן מריחואנה באופן קבוע בגוינטים
    עקב המחלה אמרו לי להפיסיק לעשן
    האם זה אפשרי רק אידוי (לא שמן) בוופוריזר
    או שזה עדין מזיק מאוד?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עישון ואידוי מזיקים לריאות אך לא במידה שווה

    פרופ' אלון בן נון
    26/02/2022

    עודד שלום
    עישון ואידוי מזיקים לריאות אך לא במידה שווה.
    יש הבדל בין הגישות והנזק באידוי פחות מזה שבעישון.
    בנוסף חשוב לציין כי גם הסוג ואיכות החומר משפיעים על הנזק וכמובן גם הכמות הכוללת.
    כל השאר כמובן להחלטתך כמו כל דבר בחיים...
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מיאסטניה גרביס והגדלה של התימוס
    מירי
    15/02/2022

    בת 48 - בעקבות צניחת עפעפים בחודש האחרון , ראיה כפולה בערבים ובדיקה חיובית לנוגדנים לאצטיל כולין אובחנתי עם מחלת מיאסטניה גרביס - נערך סיטי חזה ונמצאה טימומה בגודל 2.6 ס"מ על 4.2 ס"מ מעט לוחץ על העליה הימנית.
    האם נכון שבמקרה הנ"ל יש עדיפות לניתוח פתיחת חזה על ניתוח לפרוסקופי עם מצלמה?
    האם חובה לקחת עירוי נוגדנים לפני הניתוח?
    מה הסיכונים בניתוח פתוח?מה זמן שיקום והחלמה?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • החשיבות אינה על הטכניקה אלא קודם כל הוצאה שלמה ומלאה

    פרופ' אלון בן נון
    15/02/2022

    מירי שלום
    השאלות שלך חשובות ורציניות ולצערי בלי לראות בעיניים את הבדיקה לא אוכל לענות באופן רציני ומלא על השאלות.
    אוכל לומר כי ברמת העיקרון, בידיים טובות ומנוסות אפשר במרבית המקרים להוציא טימומה בגודל כזה גם בניתוח זעיר פולשני. מאידך, החשיבות אינה על הטכניקה אלא קודם כל הוצאה שלמה ומלאה של הגידול בשוליים תקינים יחד עם כל הטימוס והשומן שסביבו בכדי לתת לך את הסיכוי הטוב ביותר להבריא. חשוב מאוד שהמנתח שבחרת יבצע זאת בטכניקה המוכרת לו ויעשה ניתוח טוב..
    ההבדלים בין הגישות השונות מטשטשים תוך כמה חודשים בעוד ניתוח שאינו נכון אונקולוגית יתן לטווח הארוך תוצאה פחות טובה!..
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה רבה על תשובתך המקצועית

    מירי
    15/02/2022

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נשימת/שאיפת פירורי "בד לא ארוג"
    רוני
    12/02/2022

    שלום,
    יש לי מתקן תלייה לבגדים שהכיסוי שלו עשוי מחומר שמוגדר: Non-woven fabric, לאחר מספר חודשים, הוא החל להיקרע/להתפורר, כל נגיעה בו לצורך הזזה/פתיחה, גורמת לקרע/התפוררות, היום החלטתי להסיר את הכיסוי ובעת ההסרה הוא כמובן התפורר, חלק לחתיכות גדולות יחסית וחלק לפירורים, האם יש סיכון בריאותי בנשימה של הפירורים האלה? לא שיערתי שפירוק של ארון בד יידרוש מסכת אבק, הייתכן?
    תודה רבה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חשיפה קצרה לכמות לא גדולה בהנחה שמדובר בגרגירים

    פרופ' אלון בן נון
    13/02/2022

    רוני שלום
    קשה לענות על השאלה כי לא ברור לי מאלו חומרים בדיוק מורכב ה"בד". אוכל לומר רק כי ברמת העיקרון חשיפה קצרה לכמות לא גדולה, בהנחה כי לא מדובר באבק אלא בגרגירים, כפי הנראה אינה מסוכנת. במידה ויש צורך בבירור מדוייק יותר צריך לגשת עם החומר עצמו לבדיקה במרפאת ריאות במקום מגוריך ולהבדק תו הסבר מפורט יותר מה בדיוק היה בעת החשיפה...שבוע טוב

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נשימת סיליקה חד פעמי - סיכון
    נועם
    03/02/2022

    שלום,
    רציתי לשאול האם ממקרה חד פעמי בו נחשפתי לאבק סיליקה/שיש מלאכותי יש סיכון כלשהו לנזק לטווח ארוך?
    אתאר בקצרה את המקרה: אני עובד במקום בו אנו מבצעים מדי פעם, תחזוקה למשאבות (ללא כל קשר לשיש/אבק),
    בד"כ אין קשר אליי (אני לא מכונאי), הפעם הייתי נוכח בפירוק של המשאבה שהגיעה מלקוח והיא הכילה שאריות של מה שעבר בה – אבק לבן של שיש מלאכותי (שנוצר בתהליכי החיתוך/ניסור וכו').
    לצערי הרב, מברג פנאומטי שהשתמשו בו בסמוך אליי, על מנת לפתוח את ברגי המשאבה, נתן משב רוח שהעיף את האבק מהמשאבה לכיוון הפנים שלי.
    ביום-יום אין לי נגיעה או קרבה כלשהי לאבק כזה.
    בסוף היום, כשקראתי על הנושא, נבהלתי מאוד ואני מודאג.
    תודה רבה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חשיפה לאבק שיש או אבן קיסר ודומיהם

    פרופ' אלון בן נון
    04/02/2022

    נועם שלום
    חשיפה לאבק שיש או אבן קיסר ודומיהם אמנם נושאת בחובה סיכון אך יש בהחלט מרכיב כמותי והוא חשוב מאוד.
    חומרים אלה גורמים לנזקים כשמדובר בחשיפה חוזרת מתמשכת לאורך חודשים רבים/שנים...
    לעיתים רחוקות חשיפה לכמות גדולה מאוד באויר הננשם גם לזמן קצר תגרום לנזקים (מדובר על חשיפה של דקות/שעות לריכוז גבוה מאוד של חומר באויר בדומה אולי לשריפה שבה בזמן קצר יש חשיפה לריכוז גבוה מאוד של עשן...
    באופן בו תיארת את המקרה לא נראה לי כי יש סיכון כלשהו אך מה שנכתב כאן הוא תיאורטי וכללי.
    במידה ואתה רוצה תשובה יותר מדוייקת ואישית עליך לפנות למרפאת ריאות שאזור מגוריך, לציין בפני הרופא את כל פרטי האירוע אות תחושותיך במהלכו ולאחר מכן, יבדוק אותך וישקול בהתאם לנתונים האם להפנות לבירור נוסף או שאין בכך צורך...
    בהצלחה!

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • צילום חזה גהר בן 58
    מוריה יוסף
    29/01/2022

    שלום בבקשה זה מאוד דחוף ואשמח למענה האם זה מעיד על סרטן ממהיר?/נפחת ריאות?


    לקביעת תור
    סגירה
    צילום חזה גהר בן 58

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הצילום אינו נותן ממצאים חד משמעיים

    פרופ' אלון בן נון
    30/01/2022

    הצילום אינו נותן ממצאים חד משמעיים אלא תמונה המצריכה בירור נוסף.
    עליך להגיע בהקדם למרפאת ריאות ולהשלים את הבירור על מנת להבין מה יש ולטפל באופן מתאים.
    בהצלחה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • יש לי סרטן בסטרנום שאמור צריכה לעבור ניתוח
    פריסה דניאל
    04/01/2022

    יש לי סרטן בסטרנום שאמור צריכה לעבור ניתוח


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • יש גידול בסטרנום המצריך ניתוח

    פרופ' אלון בן נון
    05/01/2022

    דניאל שלום
    לצערי לא התקבלה הודעה מלבד ציון העובדה שיש גידול בסטרנום
    המצריך ניתוח.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פירוש צילום חזה עקב שיעול
    אור
    02/01/2022

    שלום
    אשמח לדעת מה אומר צילום חזה:
    צל הלב מעט מורחב.
    לא הודגם תסנין ריאתי
    כפת סערפת ימנית בעמדה גבוהה
    סינוסים קוסטופרניים חופשיים.

    אשמח להסבר אם הכל תקין פנינו מאחר והיה לה שיעול בלילה מציק ואולי זה מהקיבה
    האם צריך אינטיביוטיקה?
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה
    פירוש צילום חזה עקב שיעול

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • יהיה נכון לגשת עם הצילום והתשובה לרופא משפחה

    פרופ' אלון בן נון
    03/01/2022

    אור שלום
    שאלות טובות וחשובות אבל לא ניתן לענות עליהם ברצינות וביסודיות מבלי לראות את הצילום בעיניים, לבדוק את בית החזה ולשמוע את הסיפור הקליני ואת מחלות הרקע אם יש כאלה...
    בגדול זו תשובה תקינה אבל בהחלט נכון יהיה לגשת עם הצילום והתשובה לרופא המשפחה.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה אחרונה, הגיע ct אפשר בבקשה פיענוח האם זה דחוף
    ליאן
    18/12/2021

    שלום פרופסור,
    טכניקה:
    החזה נסרק מגובה הכניסה לבית החזה ועד גובה האדרנלים ללא הזרקת יוד תוך ורידי.
    פרטים קליניים - מעקב קשריות.
    23.1.21 ל השוואה
    לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות, במדיאסטינום
    או בשערי הריאות.
    כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין.
    הלב תקין בגודלו. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי.
    לא הודגמו תפליט פלאורלי או חזה אויר.
    פרנכימת הריאות -
    אמפזמה ריאתית צנטרילובולארית ידועה בולטת באונות העליונות.
    קשירית ריאתית קטנה ב RML ללא שינוי.
    שתי קשירות זעירות תת פלאורליות בפסגה מימין, ללא שינוי.
    גרנולומה זעירה בבסיס משמאל.
    מעבר בטן חזה -
    תהליכים קטנים בגובה התעלה הפוראמניאלית במעבר חזה בטן, ללא שינוי.
    בקע היטאלי קטן.
    סיכום:
    קשירות ריאתיות קטנות/בודדות, ללא שינוי.
    אמפזמה ריאתית.
    ------------------------------------------------------------------------
    דו"ח זה יכול לעיתים לכלול גם ממצאים פתולוגיים משמעותיים ואף מסכני חיים.
    לפיכך, חובה לפנות לרופא המטפל עם דו"ח הפענוח בהקדם האפשרי על מנת לאפשר המשך ברור וטיפול.
    דו"ח זה מכיל מידע מוגן לפי חוק הגנת הפרטיות. המוסרו שלא כדין עובר עבירה.
    אנא ממך מבקשת לדעת האם עלי לגשת דחוף לרופא ריאות ומה הפיענוח מבטא. תודה מראש


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפענוח מציג מצב יציב ואין כל ממצא מסוכן

    פרופ' אלון בן נון
    19/12/2021

    ליאן שלום
    הפענוח בסה"כ מדגים מצב יציב ואין כל ממצא מסוכן בבית החזה
    בעניין זה את יכולה להיות רגועה.
    שבוע טוב

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה רבה לך מכל הלב. שבוע טוב ומבורך.

    ליאן
    19/12/2021

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פרופסור יקר, מבקשת לעדכן לגבי הגסטרוסקופיה
    ליאן
    15/12/2021

    שלום פרופסור, הרופא כן לקח 2 ביופסיות וזה נעשה באוקטובר לפני חודשיים מהוושט ומהקיבה. מיוני אני מדממת בבוקר אבל בזמן האחרון זה החריף דם עם קרישי דם קטנים. אני גם בבוקר מנסה בכח להוציא כדי לראות מפחד מנסה אפקט של הקאה. היום בבוקר היה ל גם דם על השיניים ויצא דם. השאלה שלי האם מהביופסיה נהיה שם פצע וזה לא נרפא ונהיה יותר גרוע? במשך היום אין לי דם שאני שותה ואוכלת אבל יש לי כל הזמן תחושה של דם בוושט ובפה כמו קילקול קיבה כזה. אגב, אתמול עשיתי סיטי חזה שאלתי את הטכנאית להוריד מסכה אמרה מה שאת רוצה לא ידעתי והייתי עם מסכה היה לי קשה להכניס את האוויר ולא לנשום ולאחר מכן להרפות מקווה שזה לא פגע בבדיקה, טעות שלי שלא הורדתי את המסכנה. מבקשת לדעת מהיכן הדם לדעתך אם עשיתי את כל הבדיקות, א.א.ג, סיטי, גסטרוסקופיה שכתב: ושט- תקין לכל אורכו מסתיים בגובה 36 ס"מ עם בקע סרעפתי של כ 6 ס"מ
    ואזופגיטיס דרגה A נלקחו ביופסיות מהמעבר למבחנה 2
    קיבה- תקינה לכל חלקיה. באנטרום פרה פילורי רירית מודלקת קלות עם בליטות
    שטוחות אדמדמות נלקחו ביופסיות למבחנה 1
    תריסריון- בצל התריסריון וחלקו השני תקינים.
    קראתי שיש מצב שבגסטרוסקופיה יכול להיות סיכונים במיוחד שלוקחים ביופסיה וזה דימום וקרע בוושט,, האם זה המצב לדעתך בטעות כמובן, כי הדם החמיר? מה לעשות? אנא ממך פרופסור יקר תשתדל לעזור לי ותבורך. תודה רבה רבה מקרב לב


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אין לי את היכולת לסייע מבלי לראות את כל החומר בעיניי

    פרופ' אלון בן נון
    16/12/2021

    ליאן שלום
    צר לי אבל אין לי את היכולת לסייע עוד בשאלות כה ספציפיות ומעמיקות מבלי לראות את כל החומר בעיניים שלי ואת זאת אינני יכול לעשות. הסבירות לפצע כזה בוושט נמוכה מאוד אבל את צריכה לחזור לרופא הריאות שלך להערכה מעמיקה חוזרת.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בוקר טוב פרופסור נכבד, מבקשת לעדכן אותך
    ליאן
    09/12/2021

    שלום פרופסור, אני משתדלת לעשות על כל הבדיקות הדרושות, בשבוע הבא יש לי שוב סיטי ריאות שעשיתי לפני חצי שנה. היום התעוררתי בבוקר בבהלה שיצא לי שפריץ של דם עם קצת רוק זה היה מבהיל ברמה שקיבלתי הלם. במהלך היום אין לי דם אלא אם אני ממש בכח מנסה אבל טיפה בקושי אבל כן יש לי טעם מוזר בפה ובוושט של דם. השאלה החדשה שלי שעלה לי לראש עכשיו האם בגסטרוסקופיה האנדוסקופ יכול לפגוע בטעות בכלי דם ולגרום לו לדמם בצורה מסיבית כזאת ולא להתרפא. יש דבר כזה? מחודש יוני זכור לי שהתחיל טיפות דם בכיח בכח שהוצאתי וזה התגבר במיוחד אחרי הגסטרוסקופיה. האם הביופסיה יש דבר כזה שגורם לפצע שלא מגליד? יש לי תור לרופא ב- 28.12 לגסטרו שעשה לי את הגסטרוסקופיה מה לשאול אותו? תודה רבה מקרב לב על הסבלנות והתשובות, תבורך, תודה.


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ליאן

    פרופ' אלון בן נון
    10/12/2021

    ליאן שלום
    לעיתים רחוקות מאוד יכול להווצר פצע בוושט בגסטרוסקופיה רגילה בה לא בוצעה פעולה ולא נלקחו ביופסיות כך שהסבירות לכך נמוכה מאוד.
    בלי קשר לפעולה, לעיתים יש כלי דם מוגדלים בדופן הוושט שעלולים לדמם לעיתים באופן עצמוני. יהיה צריך לראות את בדיקת ה CT העדכנית ולבחון גם אפשרות כזו. חשוב שתהיה בדיקה עם חומר ניגוד.
    שבת שלום

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מבקשת להתייעץ שוב בקשר לניתוח
    ליאן
    25/11/2021

    שלום פרופסור, הייתי שלשום אצל הגסטרו לדעת מה פשר הביופסיה שלקח. הוא אמר לי שאין לי הליקובקטר הקיבה בסדר יש לי דלקת בוושט ואני צריכה לחיות על כדורים כמו אומפרדקס ומקבילו. הבעיה שיש לי בקע 6 סמ וזה לא מתרפא לעולם. ואם לא אקח סותר חומצה חלילה הדלקת תחמיר יהיו צלקות ואנשים שלא מטפלים מגיעים לסרטן וושט ואפילו לא יכולים לאכול, אני נכנסתי לחרדה ולפחד ממש רעדתי. שאלתי אותו לגבי ניתוח בקע שמעתי על זה שיש הצלחה לא שאני בעד כרגע אבל רוצה לחשוב על זה, אמר לי חד משמעית היום לא מנתחים ולא כדאי. שוב שאלתי ממה הדם שיוצא ממני שאני מתעוררת מהשינה וגם במשך היום שאני מוציאה ליחה טיפונת בכח יש כתמי דם טרי. אמר כנראה מכלי הנשימה או מהריאות. אתה בתור מומחה יש דבר כזה שיוצא דם מהריאות ??? או מדרכי הנשימה שמה זה כולל ? כתבת לי פעם שעברה שאולי זה מהברונכיט ואני צריכה אנטיביוטיקה. אשמח לתשובה ממך . תודה רבה אני נואשת לגמרי.


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפתרון לחרדה ופחד הוא ביצוע הבדיקות

    פרופ' אלון בן נון
    27/11/2021

    ליאן שלום
    הפיתרון לחרדה ולפחד הוא ביצוע הבדיקות על מנת להבין מה בדיוק הבעיה ולטפל בה נכון.
    מבחינת הבקע והוושט מרבית האנשים מסתדרים עם טיפול תרופתי ואלה שאינם מסתדריםעוברים ניתוח לא מאוד קשה ומתרפים. בשלב ראשון צריך למצוא עם רופא המשפחה כדור מתאים שנטילתו אינה כרוכה אצלך בתופעות לוואי ויש לא מעט אופציות כאלה...
    בשלב השני את חייבת להתגבר על הפחדים ללכת למכון ריאות קרוב למקום המגורים שלך ולעבור הערכה מלאה כוללת ברונכוסקופיה (שזה באמת לא יותר קשה מהגסטרוסקופיה שעברת) על מנת לבדוק מה מקור הדימום ולטפל בו.
    אם מקור הדימום מהברונכיטיס הרי שהטיפול יתן לך שקט ותוכלי לחזור להרגיש טוב... חבל לדחות את זה..
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פרופ יקר, שוב חוזרת אליך עם שאלה בהמשך למה שכתבתי בעבר
    ליאן
    15/11/2021

    שלום פרופסור, קיבלתי היום בדואר תשובה של גסטרוסקופיה שהקיבה בסדר אין לי הליקובקטר ויש לי דלקת בוושט (רפלוקס) ועלי לקחת אומפרדקס או מקביל לו שהכוונה נראה לי תרופה דומה. לפני שבועיים הרגשתי רע נורא ועל דעתי עצמי לקחתי 5 ימים מוקסיפן כי חששתי וצדקתי שיש לי דלקת אך זה לא עזר לצערי. אתמול והיום לקחתי פמוטידין כדור אחד עשה לי לא טוב. אני מתעוררת כל פעם משינה מוציאה ליחה קצת במאמץ האמת, יש חוטי דם או נקודות דם צבע אדום בוהק ואני נוגעת בזה זה נמרח מתפוצץ כמו קרישי דם. אני כבר לא יודעת מה לעשות, עשיתי בסוף יוני סיטי ריאות המצב לא טוב אבל חלילה לא סרטן, עשיתי גסטרוסקופיה, א.א.ג בדק אותי גידולים אין ברוך השם, נותר לי ברונכוסקופיה שאין מצב שאני יעשה. השאלה שלי האם שעבר 5 חודשים מז הסיטי ראות ללא חומר ניגוד בקרינה נמוכה ואני אמורה בתחילת ינואר לחזור על הסיטי שאין שינוי בגוף שלי הדם ממשיך להיות בליחה בכנות מלאה תוך חצי שנה זה יכול להתהפך ולראות שיש לי סרטן חס וחלילה? גם יש לי קושי בנשימה מה שהיה לי בתחילת יוני עם כל הבלאגן שהתחיל שהיה לי ברונכיט שאני סובלת מברונכיט כרונית. אתה בתור מומחה מה נראה לך כל המצב שלי זה כבר בלתי אפשרי ככה. בנוסף אני מתעוררת מהשינה עם טעם נוראי בפה ובוושט במהלך היום שאניי מתפקדת ועובדת זה די נעלם לי. אוף קשה לי ככה לחיות אני במן תחושה בבפחדי כאילו זה סוף חיי מעולם לא חוויתי דבר כזה, אשמח לדעתך המקצועית. תודה רבה רבה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ליאן

    פרופ' אלון בן נון
    16/11/2021

    ליאן שלום
    קשה להאמין כי המצב התהפך ויש סרטן שלא היה קודם אבל חשוב להגיע לרופא הריאות שלך לבדיקה כי יכול להיות שהחמרה של ברונכיטית עושה לך את הבעיות ואת כןזקוקה לטיפול אנטיביוטי אבל מתאים למצבך ולא סתם מוקסיפן..
    גשי לרופא שלך והראי לו את ההפרשה ומשם תמשיכו הלאה...
    באינטרנט לצערי אי אפשר לפתור את הבעיות האלה ..
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בדיקת סי טי ריאות האם אפשר להיות רגוע לאור הממצאים?
    ראמי
    08/11/2021

    התיאורד אינו מוגדל. אין לראות לחץ על הקנה. בתי השחי ללא גושים. במדיאסטינום בלוטה זעירה קדמית לקרינה ובחלון האאורטו פולמונלי, אין לראות גושים. שערי הריאות במגבלות חוסר ההזרקה וטעניקת הבדיקה, ללא גושים. בריאות עיבוי פלוירלי מינימלי בפסגה משמאל. סירכה זעירה באונה האמצעית מימין. בשאר הריאות אין לראות גושים, אין תסמינים אין חללים ואין תפליטים פלוירלים. במעבר חזה בטן במגבלות טיכניקת הבדיקה, רושם לאדרינל שמאלי מגושם. אין לראות גושים. אין סימנים להרס גרמי. בסיכום: איוורור תקין של הריאות, ללא גושים או תסמינים פרט לסירכה באונה האמצעית מימין רושם לאדרינל שמאלי מגושם. בהשוואה לבדיקות קודמות מ- 18\10\2020 אין שינוי בפסגה משמאלהסירכה מימין יתכן חדשה שאר הממצאים ללא שינויים.
    יש לציין שאני עושה את הבדיקה כל שנתים השאלה שלי האם בתוצאות יש משהו מדאיג פשוט אני מאוד חושש לשינוי שנמצא בבדיקה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ציסטה בלב ???????
    דנה
    05/11/2021

    עשיתי סיטי חזה עם חומר ניגודי כמעקב אחר ציסטה ועוד כמה ממצאים בריאות.נאמר כי הציסטה גדלה לא משמעותית היא ליד הלב המקור או פריקרד או ציסטי או טומי ציסטה, מומלץ אקו לב לבדוק לחץ על לב ימיני (הציסטה ברוחב 33 ממ וגדל בשנה וחצי 3.5 ממ)
    שאלתי : האם בסיטי עם חומר ניגוד לא רואים אם יש לחץ או לא ומדוע אקו יותר טוב?
    ואחרי שאבצע אקו לפנות לקרדיולוג האם לקרדיולוג צריך לפנות או לכירורג חזה???
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בלב ???????

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דנה

    פרופ' אלון בן נון
    06/11/2021

    CT היא בדיקה המצלמת רגע ספציפי ואינה בדיקה דינמית היכולה לבחון תפקוד ולחץ בתנוחות שונות ובזויות הסתכלות שונות כמו האקו. לאור זאת הבדיקות משלימות זו את זו.
    לאור זאת זה בהחלט נכון לבצע גם אקו בכדי להשלים את התמונה ולהיות במעקב מקביל של קרדיולוג וכירורג חזה על מנת לכסות את כ הממצאים.
    במרבית המקרים הציסטות האלה אינן לוחצות משמעותית על הלב אך במקרים המועטים בהם זה קורה יש צורך בניתוח.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
