מוקד ריאתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוקד ריאתי
    אורלי
    07/03/2012

שלום.
    אמא שלי חלתה בסרטן שד מזה 4 שנים, כאשר גידול היה בדרגה 1 אך מסוג אגרסיבי ללא התערבות של בלוטות לימפה בגוף, על כן עברה כמוטרפיה והקרנות. היום נמצאת במעקב, לפני כשנתיים בCT חזה התגלה מוקד כ4 מ"מ באונה ימנית תחתונה, לאחר יעוץ ופיענוח של CT הוחלט שלא מדובר במוקד סרטני אלא אולי מדובר באיזשהו " ליכלוך", כיום ביצעה CT חוזר שהוא ללא שינוי על פי הפענוח. אני עובדת בתחום הבריאות ועל כן הייתי רוצה לדעת האם קיים מצב של ליכלוך בראות או שמה מדובר במוקד גרורתי שרק מתפתח ואיך אוכל להיות בטוחה שלא מדובר בגרורה ראתית? אם גודל מוקד לא השתנה, האם זה מוריד את הסיכון להתפתחות של המוקד הנ"ל לגרורה ראתית? למי ניתן לפנות באיזור הדרום כדי לקבל חוות דעת נוספת למומחה רדיאולוגיה או מומחה כירורגיית חזה?
    אשמח לקבל תשובה בהקדם, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוקד ריאתי

הוספת תגובה

• מוקד ריאתי - תגובה

ד''ר עוזי יזהר
    08/03/2012

אורלי שלום,

קשה לענות בצורה מלאה בלי לראות את בדיקות ההדמיה.

ככלל - קשריות בקוטר 4 ממ' קשות מאוד לחקירה מסוג ביופסיה או בדיקות הדמיה מטבוליות כמו CT-PET. בדכ' יש לבחון אותם בהקשר הקליני המתאים. גם כאשר יש סיפור רקע של סרטן שד עדיין לא מחייב כי הקשרית הינה גרורה לכן, אני מניח, עקבו אחריה. המושג ליכלוך לא לקוח מעולם הרפואה, וקשה לי להביע דעתי על שימוש לא תקין של מילים ברפואה. בקשריות בגודל זה - רק ציר הזמן (גדילה של הקשרית, העלמותה או העדר שינוי בגודל) בד''כ ינחה את הרופא המטפל - להמשך מעקב או חקירה (ביופסיה או הוצאה).

אנו מנועים מלהמליץ על שמות רופאים. חושב שיש להתייעץ עם האונקולוג שמטפל ועוקב אחריה וייתכן לקבל הפניה לכירורג חזה, במידה ורואה לנכון. ככלל - לא שכיח לנתח מחלה גרורתית של שד בריאה.

בברכה, דר' עוזי יזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו