מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור עצםאבי01/02/2013
שלום,
רציתי לשאול האם יש איזשהי דרך ליישר קסיפוייד שבולט החוצה.
הוא בולט החוצה מאז שנולדתי וזה מעוות לי את הגוף ומפריע לי מאוד. אסטטית בלבד. לפני כשבועיים קיבלתי מכה קטנה מלמטה ומאז הוא בולט עוד יותר החוצה.
שמתי לב שכשאני לוחץ עליו חזק עם האגודל כ 5 דקות, הוא מתיישר לגמרי, אבל כעבור כ 10 דקות הוא חוזר לקדמותו.
אם אני אלחץ עליו הרבה האם יש סיכוי שזה יגרום לשברים קטנים וליישורו באופן קבוע? או שאני סתם מבזבז את הזמן שלי?
שמעתי גם שיש איזשהו מחוך... איך זה עובד? כמה זמן צריך ללכת עם זה? ימים,שבועות,חודשים? לכל היום או רק בשעות מסויימת? והאם זה יכול ליישר את העצם לתמיד, או שזה שוב חוזר?
אם אני לא אהיה מתאים ללבוש מחוך (הגיוני כי גם חלק מהצלעות שלי בולטות החוצה), האם יש עוד איזשהי דרך ליישר את השפיץ המעצבן הזה??? (כמו לחיצה ידנית עליו???)...
בן 29
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור עצם - תגובה
פרופ` אלון בן נון03/02/2013בי שלום
לצערי אין דרך ליישר את ה"שפיץ המעצבן הזה" בלי שהוא יחזור לסורו.
הדרך היחידה הינה כריתתו בניתוח. זה ניתוח לא גדול אבל עקב המיקום ה"אסטרטגי" הוא די כואב לפחות 8 שבועות ומצריך טיפול תרוםתי נגד כאבים..
לא בטוח שעבור בעיה אסטטית שווה לשלם את מחיר הכאב...
במידה ובכל זאת תרצה לשמוע על כך עליך לפנות לבדיקה במחלקה לניתוחי חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אבי04/02/2013ד"ר ברשותך עוד כמה שאלות:
1- שמעתי שיש מחוך מיוחד המיועד ליישר את העצם הזאת כשהיא בולטת החוצה. האם אתה מכיר את המחוך הזה?
2- אם קיבלתי מכה וזה עיוות אותו יותר החוצה, אי אפשר לתת מכה חזרה שיחזיר אותו? כאב לא ממש מטריד אותי, אבל אני לא רוצה לעבור ניתוח. הרי אם לוחצים על עצם בעוצמה מספיק חזקה היא מגיעה למצב הפלסטי שלה ולא חוזרת לקדמותה. וגם אם לוחצים עליה בעוצמה פחותה לאורך זמן היא יכולה לשנות את צורתה.
3- איך זה שכשאני לוחץ עם האגודל, העצם מתיישרת לזמן מסויים (גם כ 10 דקות אחרי שאני משחרר). האם זה לא סימן שאפשר לשנות את הצורה של העצם אם הזמן יהיה ממושך יותר?
4- האם אפשר לעשות נזק אם אני אלחץ חזק מידי עם האגודל? (שוב אין לי פחד מכאב זמני).
אשמח לשמוע את דעתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פירוש צילום חזה עקב שיעול
גילוי ציסטה באיזור הלב שגדלה לאט לאט
מיפוי עצם ספקט כאבי צלע ומותן
בהמשך לתשובתך בענין ממצא סיטי חזה
ציסטה במיצר שגדלה בשל מחלה אינטרסיצאלית
הסבר לפענוח ריאות ct ממצא מוקד תת פלאורלי
תוצאות צילום חזה בת 71
חזה אוויר פנאומטורקס ספונטני- חיילת
גרנולומה בחזה- צילום חזה וריאות
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?