פיענוח CT

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח CT
    1234
    11/03/2013

שלום,

לפני כחודש וקצת חוויתי לראשונה חזה אוויר עצמוני. אינני מעשן ,בן 27.
    הייתי מאושפז יומיים וקבלתי חמצן . עוד בתקופה שלפני חזה האוויר וגם היום, יש לי קשיי נשימה שמופיעים מדיי פעם ביום.
    עשיתי CT ובתוצאות נכתב כי יש לי בולות אוויר בריאות ובאפקס משמאל בולה עם ספטציה בקוטר 5 ס"מ.
    היום קרה לי דבר מוזר ותקפה אותי בחילה חריפה והקאתי מעט נוזל שקוף שנראה כמו מים ממש ופחות כמו רוק ויש לי הרבה ליחה..לא יודע עם הדברים קשורים. בכל אופן אשמח לשמוע חוות דעת על תוצאות הCT והאם יש קשר לזה שאני מרגיש מעט מוזר לאחרונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח CT

הוספת תגובה

• פיענוח CT - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    11/03/2013

1234 שלום
    חזה אויר עצמוני הינה תופעה מוכרת ולרוב אחרי פעם ראשונה אין הרבה מה לעשות מלבד המנעות מעישון, מצלילת בלונים ומצנחה חופשית או בנג'י.
    בחודש הראשון מומלץ לא לטוס וגם לא לעשות מאמץ גופני.
    הקשר בין חזה האויר לבין הבחילה וההקאות אינו ברור. בכל מקרה יש מקום כי תפנה למרפאה כירורגית חזה על מנת שיראו את ה CT שלך ויוכלו לתת לך עצה טובה לגבי המשך המעקב והטיפול. באותה הזדמנות תסביר לרופא שיראה אותך בדיוק מה קרה והוא יבחן שוב האם יש אולי קשר בין התופעה שאתה מתאר לבין ממצאי ה CT.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, שאלה נוספת ....

1234
    11/03/2013

מה אומר הבולות והמושג ספטציה?? מה משמעות הקוטר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו