מתחננת לענות לי בהקדם האפשרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתחננת לענות לי בהקדם האפשרי
    רונה
    13/07/2013

שלום, בעלי בעוד חודשיים ימלאו לו 54 שנים, ב 23.6.13 עבר תאונה קלה והתלונן באותו יום על כאבי חזה, לאחר שעשו לו צילום רנטגן לחזה מצאו "הצללה מוקדית בקוטר 10 מ"מ באונה עליונה של ריאה שמאל" רופא המשפחה הפנה אותו ל CT חזה שביצע ב 2.7.2013 וקיבלנו את תשובתה ב 11.7.2013 והתשובה היא כך: "לא נצפו גושים חשודים או בלוטות מוגדלות במצר, בשערים ובבית השחי. שתי הריאות מראות סימני איוורור יתר וסימני אימפיזמה צנטרילובולרית בשתי הפסגות. הודגם ציור אינטרסטיציאלי מוגבר על פני שתי הריאות עם מספר הצללות כתמיות עדינות תת-פלאורליות היקפיות בשתי הריאות.
    בסיגמנט איפקלי אחורי של האונה העליונה של ריאה שמאל נצפה תהליך מעוגל בגודל כ- 12*18.5 מ"מ תת-פלאוררלי בעל גבולות לובולריים - הממצא אינו מכיל הסתיידויות ויכול להתאים לתהליך תופס מקום פריפרי או לגרנולומה לא מסוידת"
    בבדיקות הדם: wbc 6.84 hb 13.7, כל התשובות בבדיקת ההמטולוגיה וביוכימיה היא בנורמה ואין חריגות.
    אני מתחננת להסביר לי מה יש לו, האם זה יכול להיות גם לא סרטן, ומה האחוז, ומה עושים , ןמה הפרש כל המילות האלה בתוצאות צילום ה CT , ואם זה חס וחלילה סרטן, באיזה שלב הוא נמצא, ומה הסיכויים לטיפול יעיל והחלמה מהמחלה.
    רציתי להוסיף שבעלי מעשן כמעט מ 40 שנה והוא מעשן כ 3 קופאות ביום (60 סיגריות), אנחנו בהלם, והרופא לא הסביר לנו כלום אז אני מתחננת כי כבר מ 11.7 אני בהלם מרגישה שאסון נפל עלי.. נא להסביר את הכל וגם ההמלצות שלכם ונא לענות האם זה יכול להיות גם "לא" סרטן???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתחננת לענות לי בהקדם האפשרי - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    13/07/2013

רונה שלום
    כמובן שבענין כה רציני לא אפשרי לתת תשובה ברורה רק על סמך תיאור באינטרנט.
    על פי התשובה יש חשש כי מדובר בגידול אך הדבר אינו בטוח.
    ברור כי בעל חייב לפנות בהקדם למחלקת ניתוחי חזה הקרובה למקום מגוריכם ולעבור את הבירור הנדרש. לאחר קבלת תמונת מצב שלמה יהיה ניתן לקבוע מדיניות טיפול נכונה. חשוב לזכור כי בכל מצב יש טיפול אך הטיפול שונה על פי תוצאות הבירור.
    אני מציע לנסות להרגע, לא להתייאש ולהתחיל בהקדם בהשלמת הבירור.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו