מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתחננת לענות לי בהקדם האפשרירונה13/07/2013
שלום, בעלי בעוד חודשיים ימלאו לו 54 שנים, ב 23.6.13 עבר תאונה קלה והתלונן באותו יום על כאבי חזה, לאחר שעשו לו צילום רנטגן לחזה מצאו "הצללה מוקדית בקוטר 10 מ"מ באונה עליונה של ריאה שמאל" רופא המשפחה הפנה אותו ל CT חזה שביצע ב 2.7.2013 וקיבלנו את תשובתה ב 11.7.2013 והתשובה היא כך: "לא נצפו גושים חשודים או בלוטות מוגדלות במצר, בשערים ובבית השחי. שתי הריאות מראות סימני איוורור יתר וסימני אימפיזמה צנטרילובולרית בשתי הפסגות. הודגם ציור אינטרסטיציאלי מוגבר על פני שתי הריאות עם מספר הצללות כתמיות עדינות תת-פלאורליות היקפיות בשתי הריאות.
בסיגמנט איפקלי אחורי של האונה העליונה של ריאה שמאל נצפה תהליך מעוגל בגודל כ- 12*18.5 מ"מ תת-פלאוררלי בעל גבולות לובולריים - הממצא אינו מכיל הסתיידויות ויכול להתאים לתהליך תופס מקום פריפרי או לגרנולומה לא מסוידת"
בבדיקות הדם: wbc 6.84 hb 13.7, כל התשובות בבדיקת ההמטולוגיה וביוכימיה היא בנורמה ואין חריגות.
אני מתחננת להסביר לי מה יש לו, האם זה יכול להיות גם לא סרטן, ומה האחוז, ומה עושים , ןמה הפרש כל המילות האלה בתוצאות צילום ה CT , ואם זה חס וחלילה סרטן, באיזה שלב הוא נמצא, ומה הסיכויים לטיפול יעיל והחלמה מהמחלה.
רציתי להוסיף שבעלי מעשן כמעט מ 40 שנה והוא מעשן כ 3 קופאות ביום (60 סיגריות), אנחנו בהלם, והרופא לא הסביר לנו כלום אז אני מתחננת כי כבר מ 11.7 אני בהלם מרגישה שאסון נפל עלי.. נא להסביר את הכל וגם ההמלצות שלכם ונא לענות האם זה יכול להיות גם "לא" סרטן???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחננת לענות לי בהקדם האפשרי - תגובה
פרופ` אלון בן נון13/07/2013רונה שלום
כמובן שבענין כה רציני לא אפשרי לתת תשובה ברורה רק על סמך תיאור באינטרנט.
על פי התשובה יש חשש כי מדובר בגידול אך הדבר אינו בטוח.
ברור כי בעל חייב לפנות בהקדם למחלקת ניתוחי חזה הקרובה למקום מגוריכם ולעבור את הבירור הנדרש. לאחר קבלת תמונת מצב שלמה יהיה ניתן לקבוע מדיניות טיפול נכונה. חשוב לזכור כי בכל מצב יש טיפול אך הטיפול שונה על פי תוצאות הבירור.
אני מציע לנסות להרגע, לא להתייאש ולהתחיל בהקדם בהשלמת הבירור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פירוש צילום חזה עקב שיעול
גילוי ציסטה באיזור הלב שגדלה לאט לאט
מיפוי עצם ספקט כאבי צלע ומותן
בהמשך לתשובתך בענין ממצא סיטי חזה
ציסטה במיצר שגדלה בשל מחלה אינטרסיצאלית
הסבר לפענוח ריאות ct ממצא מוקד תת פלאורלי
תוצאות צילום חזה בת 71
חזה אוויר פנאומטורקס ספונטני- חיילת
גרנולומה בחזה- צילום חזה וריאות
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?