מוקד עגול קטן - צילום חזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוקד עגול קטן - צילום חזה
    ענת
    11/08/2013

שלום,

אני בת 69, לאחר תקופה ארוכה שבה אני משתעלת וקצת צרודה, הלכתי לרופאה שנתנה לי לעשות צילום חזה. בפיענוח רשום:
    הודגם מוקדל עגול קטן מושלך על שדה עליון משמאל - בולט יותר בהשוואה לצילום קודם.

בצילום הקודם, שנעשה שנה קודם לא מוזכר כלל הנושא....

מה זה מוקד עגול קטן? למה אין התייחסות לגודל? הרופאת משפחה אמרה שזה נקודתי ואין צורך לבצע כלום כרגע אלא לחכות מספר חודשים ואז לחזור על הצילום.

האם זה יכול להיות התחלה של משהו? מה זה נקודתי?
    רק אציין שאבי נפטר מסרטן הריאות ואני עשנתי הרבה מאוד שנים.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוקד עגול קטן - צילום חזה

הוספת תגובה

• מוקד עגול קטן - צילום חזה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    11/08/2013

ענת שלום
    ברצוני להדגיש כי לאור העובדה שאני אינני רואה את הצילום בעצמי עלי להיות זהיר במה שאומר אך אני בהחלט לא מסכים עם הרופאה שאמרה את מה שכתבת.
    העובדה שיש נגע שבולט יותר בהשוואה לצילום קודם מחייבת בירור שכולל סי טי של בית החזה והפנייה למרפאת ניתוחי חזה או למרפאת ריאות מקצועית ולא פחות מכך.
    יש לאפיין את הממצא באופן מדויק ע״י CT רצוי עם חומר ניגוד תוך ורידי במידה ואין מניעה מבחינת תפקודי הכליות או אלרגיה. עם הדיסק והתשובה להגיע למרפאת ניתוחי חזה או ריאות.
    יש להשלים את הבירור תוך שבועיים שלשה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו