מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר בחמצן בעת טיסהיערה04/06/2014
לפני שנתיים וארבעה חדשים עברתי כריתת אונה RUL. במשך שנתיים הייתי במעקב אך לפני כ-7 חדשים עברתי טיפול של 8 הקרנות ממוקדות ב-2 נודולים.
בבדיקת "טרום טיסה" שעשיתי זמן קצר לאחר ההקרנות נמצא כי הסטורציה שלי ירדה ל83%. ההמלצה היתה לטוס עם מחולל חמצן שיספק 2 ליטר לדקה. ואכן טסתי לתאילנד עם מחולל אך לא היה בו צורך.
בעוד כחדש אני עומדת לטוס לטיסה בת 3 וחצי שעות לארוע משפחתי חשוב. אינני מעוניינת לטוס שוב עם המחולל (לא כל חברת טיסה מאשרת זאת וגם העלות גבוהה).
למרות שהיה לי נסיון חיובי אני די חוששת בעיקר בגלל קוצר נשימה שאני מרגישה במאמץ.
שאלתי - האם אני מסתכנת אם אטוס ללא מחולל? ואולי יש דרך עוקפת למניעת התופעה של מחסור בחמצן כמו תרופה מרחיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בחמצן בעת טיסה - תגובה
פרופ` אלון בן נון04/06/2014יערה שלום
הטיסה הינה מאמץ מסויים על מערכת הנשימה. לאור זאת יש בכל מטוס בלון חמצן למקרה הצורך. לאור זאת בעצם מבחינה רפואית אין כאן סיכון גדול כי במידה ותזדקקי לחמצן, צוות המטוס יוכל לתת לך חמצן.
הבעיה העיקרית הינה שבמידה ואת חווה קוצר נשימה בעת הטיסה והדבר מצריך טיפול בחמצן, ולאחר מכן מתברר כי ידעת על מחלה ולא דיווחת עליה (וזו חובתך כנוסעת) חברת הטיסה עלולה לתבוע אותך ולדרוש ממך לפצות אותה ולשלם על כל הוצאות הטיפול והטרדה שנגרמה לצוות.
אני מציע לך לבצע בדיקת תפקודי נשימה מלאים במנוחה + מבחן מאמץ הליכת 6 דקות ולראות על פי התוצאות האם הסבירות שתזדקקי לחמצן נמוכה או גבוהה ולפעול בהתאם לתוצאות בהתייעצות עם רופא הריאות שלך
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר חמצן בטיסה
יערה04/06/2014שלום
תודה על תשובתך המהירה והמפורטת.
יש לי שאלה נוספת האם אוכל בעצמי לבצע את מבחן תפקודי הנשימה? יש לי מכשיר הליכה וגם מד סטורציה. מדי פעם אני בודקת את הסטורציה שלי בזמן מנוחה והיא עומדת
בדרך כלל על 97-98. והאם מבחן ההליכה במאמץ הינו שווה למצב של חוסר חמצן בעת טיסה?
או האם עלי לפנות למרפאת ריאות לשם כך?
תודה
יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר חמצן בטיסה - תגובה
פרופ` אלון בן נון04/06/2014באופן עקרוני במידה ואת מסוגלת לעשות מאמץ של לפחות 6 דקות רצופות בהליכה בקצב 5-6 ולהשאר עם סטורציות תקינות כפי שציינת אין מניעה רפואית לטיסה ואכן אין לך צורך בחמצן. במידה ואת רוצה שזה יהיה גם רשמי יותר עליך לעשות זאת במכון ריאות ואז גם תוכלי לבקש אישור רפואי רשמי על כך וזה בהחלט יהווה עבורך כיסוי רפואי רשמי ומלא לנושא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר חמצן בטיסה
יערה04/06/2014תודה על תשובותיך המועילות.
אני מעריכה מאד את נכונותך להקשיב לאדם הנמצא במצוקה ולהשיב תשובות עינייניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פירוש צילום חזה עקב שיעול
גילוי ציסטה באיזור הלב שגדלה לאט לאט
מיפוי עצם ספקט כאבי צלע ומותן
בהמשך לתשובתך בענין ממצא סיטי חזה
ציסטה במיצר שגדלה בשל מחלה אינטרסיצאלית
הסבר לפענוח ריאות ct ממצא מוקד תת פלאורלי
תוצאות צילום חזה בת 71
חזה אוויר פנאומטורקס ספונטני- חיילת
גרנולומה בחזה- צילום חזה וריאות
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?