גוש ובליטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוש ובליטה
    מאיה
    24/08/2014

היי,
    אני בת 29 בריאה באופן כללי
    לפני כמה שנים גילו לי גוש שפיר קטן בשד ימין ומאז כל חצי שנה עוקבת ע"י אולטראסאונד וברוך השם הגוש נשאר כך ללא שינוי.
    כמו כן, לפני שנה וחצי התחילו לי כאבים מתחת לבית השחי, מעין בליטה כואבת שעברה משחי ימין לשמאל במשך חודשיים עד שהרופא הכירורג רשם לי תרופה שגרמה לבלוטות להיעלם. הרופא אמר שאין סיבה לדאגה, כיוון שאצלי זה משהו ויראלי שבא והולך.
    מאז כל כמה חודשים, הבליטה בבית השחי באה והולכת ללא הפסקה.

האם יש קשר בין הגוש השפיר בשד לבליטות הכואבות בבית השחי?
    האם גוש שפיר בשד יכול להגיע למצב סרטני?
    האם יש סיבה לדאגה מהבלוטות בבית השחי?

(לא יודעת אם קשור אך אציין בכל זאת, יש לי שחלות פוליציסטיות והתחלתי לפני 8 חודשים טיפולי פוריות ע"י זריקות הורמונים)

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גוש ובליטה

הוספת תגובה

• גוש ובליטה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    25/08/2014

מאיה שלום
    התיאור של הבעיה מתאים יותר לתהליך דלקתי ולא למחלה ממאירה. הסיבה הנפוצה ביותר למצב מסוג זה הינה השימוש בדיאודורנטים המכילים חומרים אנטיפרספירנטים שגורמית לסתימה של חלק מבלוטות הזיעה באזור.
    לא נראה כי יש סיבה לדאגה אך כמובן שהתייעצות זו אינה במקום המשך הבדיקה והמעקב במרפאת שד מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו