שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רות
    01/10/2014

דוקטור אלון שלום.יש לי אדנוקרצינומה של הריאה שנתיים שלב ראשוני עברתי לובקטומי של האונה הימניתוהכל היה בסדר.לאחר תקופה של שנתיים ללא תלונות מיוחדות נבדק סממנים והסמן CA125 היה 76 עברתי בדיקות גניקולוגיות לעומק והיה תקין בוצע סיטי פט ונמצאה קשרית באזור הניתוח ולא ניתן להגיע אליה לא בביופסי ולא בניתוח ולא בברונכוסקופיה הקשרית בגודל 1.8 ס"מ ומסתבר שהפט קלט ולכן החליטו שאעבור 5 הקרנות סטראוטקטית במאיץ 2 בבלינסון וכן עברתי את זה במשך שלושה שבועות. סיימתי ב28 לחודש זה והיום 1 לחודש עשיתי בדיקת דם והסמן נשאר ללא הבדל משמעותי76.58 .בגלל החגים התורים מתעקבים לאונקולוג השאלה היא האים הסמן היה צריך לרדת או לעלות מכיוון שזכור לי כשעברתי את הלובקטומי הסמן היה גבוהה מאוד וירד בהדרגה לנורמה.נאמר שאחרי חודשיים לעשות סיטי פט.האים זה סביר שהתשובה של הסמן לא תשתנה ?לא למעלה ולא למטה?אשמח לקבל ממך תשובה בהקדם אני כבר שאלתי פעם באתר אצליך ואתה עונה מאוד יפה .ויש לי עוד שאלה האים זה נורמלי שיש כאב באזור הניתוח לאחר ההקרנות (זה רק במאמץ) תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    01/10/2014

רות שלום
    בהחלט יתכן ורמת הסמן לא תשתנה תקופה אחרי הקרינה כי לוקח זמן ארוך יותר אחרי קרינה בהשוואה לניתוח.
    כדאי להמשיך את המעקב אחרי רמת הסמן אחת לחודש לערך וללא קשר כמובן לעשות את ה PET כמתוכנן
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו