חיסון Pneumovax

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון Pneumovax
    רות
    10/11/2015

שלום.האים החיסון הזה מחסן לכמה חידקים או לחידק אחד?אני חולת אדנו קרצינומה ולופוס ומחלת ראות חסימתית הכל רגוע עכש1יו רופא ראות אמר לעשות חיסון.רופאת משפחה אומרת שלא צריך בגיל 66 עשיתי חיסון והיום אני בת 71 ו 3 חודשים האים יש חשש לקבל את החיסון?ויש תופעות לואי והאים עים קבלת החיסון אני יכולה להיות עים נכדים זה לא ידביק אותם?אשמח לקבל תשובות לכל השאלות אני מקווה שהחיסון לא יעורר את הריאות ואקבל דלקת ראות. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון Pneumovax

הוספת תגובה

• חיסון Pneumovax - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    11/11/2015

רות שלום
    החיסון מתאים לחיידקי הפניאומוקוק.. הוא אינו מחסן לחיידקים אחרים,
    במרבית המקרים ממליצים על חיסון אחרי חמש שנים ולא יותר מפעמיים בחיים.
    אין חשש לקבל את החיסון פעם שניה . מדובר בחיסון בטוח עם מעט מאוד תופעות לוואי.
    מצד שני יש לומר גם כי החיסון הראשון הוא היעיל ביותר ואין ממש חובה לקבל פעם שניה.
    לסיכום במידה ומצבך הכללי טוב ואת לא מקבלת תרופות המחלישות את מערכת החיסון וחוסנת לפני חמש שנים סביר להניח כי אין יתרון משמעותי בחיסון נוסף. מאידך במידה ואת נוטלת תרופות המחלישות את מערכת החיסון יש לדעתי יתרון לחזור השנה או בשנה הבאה על החיסון פעם נוספת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו