חרדה- האם יש סיכוי לסרטן ריאה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה- האם יש סיכוי לסרטן ריאה?
    בילי
    01/03/2016

שלום רב דוקטור. אני בת 36 מעשנת מגיל 18 בערך קופסא ליום. אמא לשני בנות קטנות. בחודש האחרון התחילו לי כאבים באיזור השכמות/ חזה/ כתפיים/ בית שחי. כאבים חדים. תחושת לחץ וכבדות באיזור. הלכתי לרופאת מישפחה והיא חושבת שמדובר בשרירים תפוסים בבית החזה. יש לציין כי לפני שהכאב התחיל הרמתי את הבת הגדולה שלי ששוקלת בערך שלושים קילו בידיים בזמן שרקדנו וסובבתי אותה בעזרת הידיים. האם באמת יתכן שמדובר בשרירים תפוסים? יכול להיות ששרירים תפוסים לכל כך הרבה זמן? חשבתי שזה יעבור אחרי כמה ימים אבל כבר עבר מעל חודש והכאב עדיין שם. יש לציין כי הרופאה עשתה בדיקות דם שיגרתיות והכל יצא תקין ברוך ה׳. לא שלחה אותי עדיין לצילום חזה/ סיטי כי לא ראתה את הצורך. יש לי חששות לסרטן בריאה בעקבות העישון.. מה לעשות עכשיו? לחזור לרופא לצילום חזה? יש לי תור לכריאופרקט בעוד יומיים למסאג׳/ בדיקה. מקווה שזה יעזור ואכן מדובר בשרירים בלבד אבל עדיין מאוד חרדה ומוטרדת. מה דעתך? תודה רבה מראש- בילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה מהיפוכונדר

דן - מהנדס
    05/03/2016

קודם כל, אף פעם לא מאוחר להפסיק לעשן. שנית יש הבדלים בהרגשה בין כאבי שרירים לכאבים בעצמות, בעיקר אלו בגלל נגעים סרטניים שלרוב מופיעים בשעות הלילה כאשר השרירים רפויים. אם היה מדובר בסרטן ריאה שגם הספיק לשלוח גרורות לעצמות, שהתפתחו מספיק עד כדי שיגרמו לכאב, אז מזמן ההית חשה בסמפטומים יותר קלאסיים לסרטן ריאה כמו שיעול מתמשך וקוצר נשימה בזמן מאמץ. לא חושב שיש למקום לדאגה. בלי קשר, בדיקת דם לא מאבחנת סרטן ריאה, אבל אם הכאבים היו בעקבות גרורות בעצמות, אז בדיקת דם היו מראות עליה ברמות הסידן, כך שאת יכולה להיות רגוע בנתיים.

בלי קשר, סרטן ריאה מתפתח אצל כ 20% מהמעשנים, לרוב לאחר 30 שנות עישון, ללא קשר אם העישון הופסק או לא. ככל הנראה מדובר בנטיה גנטית לסרטן ריאה שבשילוב עם עישון או חשיפה לעוד גורמים מסרטנים מאיצה את התהליך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה- האם יש סיכוי לסרטן ריאה? - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    05/03/2016

בילי שלום
    קרוב לוודאי שבאמת לא קשור לענייני גידולים אבל בכל מקרה במידה ואת חרדה מאוד מציע כי:
    תעשי את המסג והטיפול שתכננת
    תפסיקי לעשן כי באמת חבל....
    במידה וזה לא משתפר תשקלי לבצע בדיקת סקר בית חזה ע"י LOW DOSE CT
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו