גוש תת עורי בקוטר 3 ס"מ באזור הצלעות-גב מותן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוש תת עורי בקוטר 3 ס"מ באזור הצלעות-גב מותן
    יאיר
    20/10/2016

שלום

לאחרונה שמתי לב שיש לי גוש תת עורי באזור הצלעות התחתונות, בצד הגב (מצד שמאל)
    כשאני נוגע במקום אני מרגיש כאב קל (לא כאב שמפריע במיוחד).
    שמתי לזה לזה כי בזמן מאמץ בטני (שיעול, התעטשות וכדו') אני חש כאב בצד שמאל, זה מרגיש באזור שתחת הצלעות.
    נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לכירורג, שצייתן שישגוש תת עורי בקוטר 3 ס"מ עם רגישות, רושם של ליפומה, ממליץ על ניתוח באשפוז יום כירורגי.

1. ממה זה נוצר? והאם יכול להיות שזה נמצא כבר זמן רב ולא שמתי לב?
    2. האם מבחינה רפואית יש עדיפות לניתוח והסרת הליפומה או שזה נטו שיקול של המטופל?
    3. איזה ניתוח מבצעים? יש כמה שיטות (מבחינת מיזעור החתך)?
    4. איזו הרדמה עושים בניתוח שכזה?
    5. האם יש קשר בין הכאב שאני חש בזמן מאמץ בטני לבין הליפומה? זה יכול להקרין? יכול להיות שמסתתר עוד משהו שם?
    6. לאיזו התמחות זה שייך? מי הרופא המתאים לזה במיקום הזה? כירורג רגיל? כירורג חזה? כירורג פלסטי?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גוש בדופן בית החזה

פרופ` אלון בן נון
    20/10/2016

שלום
    קשה לתת תשובה ברורה בלי לבדוק את הגוש עצמו.
    עקרונית ליפומה לא אמורה לכאוב ולכן מוזר מעט הקשר בין הכאב לגוש וזה מעלה סימן שאלה מסויים לגבי טיב הגוש או הקשר לכאב.
    אפשר לבצע בדיקת אולטראסאונד של הגוש בכדי לנסות לאפיין אותו טוב יותר.
    ליפומה לא חייבים להוציא אלא אם כן היא גדלה באופן משמעותי או מפריעה למטופל. גודל הצלקת כגודל הגוש בערך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצעתי US רקמות רכות, להלן התוצאה

יאיר
    28/10/2016

שלום

בצעתי בדיקת US רקמות רכות, להלן התוצאה:

בשכבה התת-עורית ניתן לזהות תהליך היפר-איקואי סולידי כ-34x12 מ"מ. הממצא לא וסקולארי, לא חודרני, תומך
    בליפומה.

התוצאות מלמדות שמדובר חד משמעית בליפומה?

לגבי ההסרה, זה לא מפריע לי מבחינה אסתטית, גם לא מבחינת כאבים, רק כשאני נוגע שם אני חש כאב.
    העניין הוא שמזה כמה שבועות, בכל פעם שאני מפעיל לחץ בטני, אם זה בשיעול, התעטשות וכדו', אני חש כאב מיידי במותן בצד שמאל.
    אין לי מושג ממה זה נובע.
    אני לא יודע אם יכול להיות קשר בין הדברים, כי בכל זאת הנקודה בה אני חש את הכאב רחוקה כמה ס"מ מהליפומה.
    בתוצאות הבדיקה כתוב שלא מדובר במשהו חודרני, האם זה שולל אפשרות של קשר בין הדברים?

אם הייתי יודע בוודאות שיש קשר, אז בוודאי שזו סיבה להסיר את הליפומה. ואם אין קשר, איך מחפשים את הסיבה לכאב בצד שמאל במותן בזמן מאמץ בטני (מה שלכאורה מראה על משהו שקשור לשריר ולא לאיבר פנימי?)

מה דעת הרופא בעניין?

תודה רבה

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגע בדופן

פרופ` אלון בן נון
    29/10/2016

יאיר שלום
    כל הנתונים תומכים במחשבה כי מדובר בליפומה
    נגעים אלה לרוב אינן גורמים לבעיה ואין סיבה להוציאם במידה ואינם גדלים.
    נראה כי זה אינו קשור לכאבים אותם את חווה מדי פעם כפי שציינת.
    חושבני כי אתה זקוק למעקב במרפאה כירורגית ובדיקת אולטרא סאונד חוזרת לביקורת אחרי חצי שנה ואחכ במידה ואין שינוי אחת לשנה למשך שלש שנים נ
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יכול להיות שהכאב נובע מבקע מותני?

יאיר
    30/10/2016

שלום

בהנחה ואין קשר בין הליפומה לכאב שיש לי בזמן מאמץ בטני, האם יכול להיות שמדובר בבקע מותני?
    המיקום של הכאב בזמן המאמץ הבטני (שיעול,עיטוש,קינוח אף וכדו'), ורק בזמן המאמץ, הוא בחלק הצידי של המותן, מתחת לצלעות.
    זה דבר שדורש בירור? טיפול? ניתן לראות בUS?

ושאלה לגבי הליפומה
    הבנתי שמבחינה רפואית אין חובה להסיר את זה.
    זה לא מציק לי, זה לא מפריע אסתטית. השאלה אם העובדה שזה רגיש למגע זה מצביע על בעיה או שכל ליפומה אם נוגעים בה זה כואב?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע מותני

פרופ` אלון בן נון
    30/10/2016

יאיר שלום
    יש אפשרות כי מדובר בבקע מותני אם כי לרוב רואים זאת ב US.
    ליפומה בדכ אינה רגישה אך בחלק מהמקרים יש רגישות מקומית.
    כריתת ליפומה נעשית עי כירורגים כלליים או פלסטיקאים באשפוז ים
    לרוב תחת הרדמה מקומית עם או ללא טשטוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו