בהמשך להתכתבותנו שיתוק סרעפות ובלוטת תריס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהמשך להתכתבותנו שיתוק סרעפות ובלוטת תריס
    רעות
    26/07/2017

היי
    ככה לפני כשבועיים היתה ישיבה עם פתלוגים ואנדוקרינולוגים בצוות מורחב בענין התוצאה הפתלוגית של הבלוטה כריתת אונה
    כזכור התוצאה בקיצור NIFTP נאמר לי שזה נדיר וכי לפי מה שנאמר לי בהגדרה הזו ״לא ניתן להגדיר את הממצא כשפיר ועל כן תזומן לניתוח נוסף לכריתה של האונה משמאל בנוסף נאמר לי ע״י המנתח לא ניתן לשלול בוודאות ממאירות ולאחר הניתוח אצטרך טיפול ביוד רדיו אקטיבי
    לצערי לא מבינה את ההגדרות הללו ומעולם לא ניתקלתי בתשובה כזו מוזרה
    מה דעתך בנושא ??
    בנוסף בצילום ריאות ניראו תמט קל משמעות ?!
    תודה וסליחה זה פשוט מטריד הענין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רעות

פרופ` אלון בן נון
    27/07/2017

רעות שלום
    לנושא צילום החזה התשובה יחסית פשוטה. בניסוח מסוג זה כפי הנראה ממצאים חסרי חשיבות הקשורים לחולשת הסרעפות וכמובן צריך להמשיך במעקב רופא הריאות.
    לנוא בלוטת התריס הענין מורכב יותר ואת צריכה לשבת עם הרופאים בכדי להבין טוב יותר את המצב. זהו תהליך על הגבול בין שפיר לממאיר וההחלטות לגבי הצורך בטיפולים אינן פשוטות ולא תמיד חד משמעיות.
    מציע לך לשלוח את החומר לקבלת דיעה שניה פתולוגית ולהתייעץ עם אנדוקרינולוג אונקולוגי העוסק בגידולי בלוטת תריס לגבי צורך בהשלמת כריתה וטיפול ביוד.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו