הבדל בין הגדרת סרטן ראות אדנוקרצינומה לבין הגדרת הסאטן ריאות גרורתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבדל בין הגדרת סרטן ראות אדנוקרצינומה לבין הגדרת הסאטן ריאות גרורתי
    יעל
    04/10/2017

שלום. אני חשבתי שאומרים סרטן אדנוקרצינומה מה שיש לי ידוע לי שזה ממאיר.אבל הרופא אומר שאצלי זה לא גרורתי. השאלה הופיעה כיוון שבפט ראו שהקישרית גדלה והיה רשום שדבר ראשון יתכן שזה דלקת או זיהום.אבל הרופא לא לוקח סיכון ורוצה שאעשה ביופסי מהקשרית הזו.אני רוצה לדעת באיזה מקרים שולחים דגימה מהביופסי לארצות הברית?זה בסל? זה צריך לבקש שכחתי לשאול את השאלות האלה את האונקולוג שלי .אני רק יודעת שהוא אמר לי שאם זה סרטני תקבלי כמה הקרנות מרוכזות מצומצמות. אני מאוד חוששת מהביופסיה מפחדת מאוד.אני לפני 5 שנים עברתי כריתת אונהעליונה מימין בגלל קשרית סרטנית אני לא יודעת בכלל אם שלחו לארהב"אמרו ל שזה n.s.c.l.אודה לך אם תסביר לי על שליחת ביופסי לחו"ל מתי שולחים ולגבי לקיחת ביופסי מהריאה בRML ככה הרופא רשם.הרופא אמר שזה מהחזה מקדימה.אשמח לשמוע ממך תשובות לשאלותי.תודה רבה וחתימה טוב!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יעל

פרופ` אלון בן נון
    04/10/2017

יעל שלום
    שאלותיך חשובות מאוד אבל בלתי אפשרי לתת לך תשובות מלאות מבלי להכיר את כל הפרטים באופן מלא ולראות את הבדיקות בעיניים.
    ככל אפשר לומר שביופסיה מחטית בהנחיית סיטי אינה פעולה קשה בדכ.
    מידת המורכבות תלויה כמובן במיקום הנגע ובגודלו. במרבית המקרים בידיים מנוסות נמשכת כחצי שעה. זמן קצר לאחר סיום הפעולה אפשר בדכ לחזור הבייתה.
    הביופסיה נשלחת למכון הפתולוגי ומרבית הבדיקות מבוצעות באותו בית חולים בו נעשתה הפעולה. יש בארץ כמעט את כל הבדיקות.
    שליחת דגימה לבדיקות גנטיות מתקדמות נעשית רק במקרים בהם יש צורך בהתאמה מיווחדת של הטיפול כמובן בעיצה אחת עם האונקולוג המטפל.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• REסרטן ראות

יעליעל
    04/10/2017

תודה על התשובה אבל מה ההבל בפרוש המילה סרטן ממאיר לגרורתי?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו