מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבדל בין הגדרת סרטן ראות אדנוקרצינומה לבין הגדרת הסאטן ריאות גרורתייעל04/10/2017
שלום. אני חשבתי שאומרים סרטן אדנוקרצינומה מה שיש לי ידוע לי שזה ממאיר.אבל הרופא אומר שאצלי זה לא גרורתי. השאלה הופיעה כיוון שבפט ראו שהקישרית גדלה והיה רשום שדבר ראשון יתכן שזה דלקת או זיהום.אבל הרופא לא לוקח סיכון ורוצה שאעשה ביופסי מהקשרית הזו.אני רוצה לדעת באיזה מקרים שולחים דגימה מהביופסי לארצות הברית?זה בסל? זה צריך לבקש שכחתי לשאול את השאלות האלה את האונקולוג שלי .אני רק יודעת שהוא אמר לי שאם זה סרטני תקבלי כמה הקרנות מרוכזות מצומצמות. אני מאוד חוששת מהביופסיה מפחדת מאוד.אני לפני 5 שנים עברתי כריתת אונהעליונה מימין בגלל קשרית סרטנית אני לא יודעת בכלל אם שלחו לארהב"אמרו ל שזה n.s.c.l.אודה לך אם תסביר לי על שליחת ביופסי לחו"ל מתי שולחים ולגבי לקיחת ביופסי מהריאה בRML ככה הרופא רשם.הרופא אמר שזה מהחזה מקדימה.אשמח לשמוע ממך תשובות לשאלותי.תודה רבה וחתימה טוב!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
פרופ` אלון בן נון04/10/2017יעל שלום
שאלותיך חשובות מאוד אבל בלתי אפשרי לתת לך תשובות מלאות מבלי להכיר את כל הפרטים באופן מלא ולראות את הבדיקות בעיניים.
ככל אפשר לומר שביופסיה מחטית בהנחיית סיטי אינה פעולה קשה בדכ.
מידת המורכבות תלויה כמובן במיקום הנגע ובגודלו. במרבית המקרים בידיים מנוסות נמשכת כחצי שעה. זמן קצר לאחר סיום הפעולה אפשר בדכ לחזור הבייתה.
הביופסיה נשלחת למכון הפתולוגי ומרבית הבדיקות מבוצעות באותו בית חולים בו נעשתה הפעולה. יש בארץ כמעט את כל הבדיקות.
שליחת דגימה לבדיקות גנטיות מתקדמות נעשית רק במקרים בהם יש צורך בהתאמה מיווחדת של הטיפול כמובן בעיצה אחת עם האונקולוג המטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהREסרטן ראות
יעליעל04/10/2017תודה על התשובה אבל מה ההבל בפרוש המילה סרטן ממאיר לגרורתי?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פירוש צילום חזה עקב שיעול
גילוי ציסטה באיזור הלב שגדלה לאט לאט
מיפוי עצם ספקט כאבי צלע ומותן
בהמשך לתשובתך בענין ממצא סיטי חזה
ציסטה במיצר שגדלה בשל מחלה אינטרסיצאלית
הסבר לפענוח ריאות ct ממצא מוקד תת פלאורלי
תוצאות צילום חזה בת 71
חזה אוויר פנאומטורקס ספונטני- חיילת
גרנולומה בחזה- צילום חזה וריאות
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?