שאיפת סיבים סכנה לראיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאיפת סיבים סכנה לראיות
    לי
    02/11/2017

שלום,

יש לי שאלה קצת מוזרה אבל מדאיגה אותי מאוד. אני סורגת בחוטי טריקו. אלו חוטים עבים משאריות של תעשיית הבדים. זמינים בכול חנות יצירה ונפוצים מאוד. כשהתחלתי לסרוג ראיתי שהידיים שלי והשולחן מתמלאים בסיבים קטנים, חוטים קטנטנים שמתפוררים מהחוט. קצת הפחיד אותי כי ראיתי שיש המון מפוזרים סביבי. לאחר כמה שעות כאשר קינחתי את האף הבחנתי בכך שכול האף שלי מלא בחוטים הקטנים האלו. אני מאוד מפוחדת שכן אני יודעת שסיבים שנכנסים לאף יכולים להגיע לריאות ולעשות נזק. האם זה פחד מוצדק? בנוסף, אני בהריון בשבוע 26 ומפחדת שזה יכול לעשות נזק גם לעובר. אני ממש אשמח לעזרה, תודה, לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאיפת סיבים סכנה לראיות

הוספת תגובה

• לי

פרופ` אלון בן נון
    03/11/2017

לי שלום
    ברמת העיקרון סיבי כותנה אנם סיבים מסוכנים.
    מערכות הסינון שלנו טובות ומצליחות לעצור את מרבית הסיבים כבר בחלק החיצוני של הגוף.
    בכל זאת במידה ומצאת סיבי בהפרשות מהאף נראה כי כדאי להפסיק את השימוש בסיבים מסוג זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. רק שאלת המשך קטנה?

לי
    05/11/2017

תודה פרופסור,
    אני חושבת שטריקו עשוי גם מליקרה חוץ מכותנה. יש מה לבדוק או לעשות עכשיו?
    אכן הפסקתי את השימוש ברגע שראיתי את זה. האם הריאות שלנו והמערכות בגוף יודעות גם לנקות את עצמן מסיבים זרים שנכנסים לגוף במידה ועשיתי שימוש בחומר הזה יום אחד? גם אם כבר ראיתי את הסיבים באף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי

פרופ` אלון בן נון
    05/11/2017

לי שלום
    לריאות ולכל מערך הנשימה יכולות ניקוי טובות.
    במידה ואין לך שיעול משמעותי המצב כפי הנראה תקין ואין צורך בבירור נוסף. זה לרוב המצב בחשיפה של שעות בודדות.
    במידה ויש שיעול טורדני יש צורך לפנות לרופא המשפחה לעשות בדיקה וצילום בכדי לראות מה הסיבה לשיעול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

לי
    05/11/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו