האם כאב בשכמה יכול להעיד על סרטן ריאה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם כאב בשכמה יכול להעיד על סרטן ריאה?
    רינת
    20/12/2017

שלום רב דוקטור... האם כאב בשכמה יכול להעיד על סרטן ריאה? אני בת 33 ומעשנת לצערי...אין לי שיעול כלל לא ליחות ולא קוצר נשימה...רק כאב בשכמה שמאלית ובכתף...משום מה יש בי חשש שזה קשור לריאות...אני ביצעתי צילום ריאות רגיל הוא יצא תקין לחלוטין...אבל קראתי שבצילום כזה לא רואים אם חלילה יש משהו לא תקין בריאות...הרופאה שלי לא מאשרת לי סיטי ואני מיואשת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רינת

פרופ` אלון בן נון
    21/12/2017

רינת שלום
    כאב בשכמה אינו מהסימנים השכיחים של גידולי ריאה ובגיל 33 עם צילום חזה תקין הסבירות נמוכה עוד יותר.
    נכון שצילום החזה אינו מדויק מספיק ובדיקת סיטי טובה בהרבה.
    אינני בטוח כי הדבר מוצדק אך במידה ואת רוצה לבצע בדיקת סיטי על מנת להיות שקטה יותר את לא חייבת את אישור רופאת המשפחה. את יכולה לפנות לאחד ממכוני הסיטי הפרטיים ולבצע סיטי סקר בקרינה נמוכה בעלות של כמה מאות שקלים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום חזה האם אפשר להסתמך עליו

רינת
    21/12/2017

צילום ריאות רגיל לא אמור להרגיע אותי? האם זה לא נותן שום אינדיקציה כלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רינת

פרופ` אלון בן נון
    21/12/2017

בהחלט מרגיע לפחות חלקית.
    אינדיקציה טובה אבל לא מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו