שני אירועי פנאומטורקס ספונטני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שני אירועי פנאומטורקס ספונטני
    מובו
    30/08/2018

שלום רב. אני גבר בן 35. לפני כ 19 שנים בגיל 16 היו לי שני אירועי פנאומטורקס ספונטני, אחד בכל ריאה, בהפרש של כ3 חודשים ביניהם. בצד ימין טופלתי בנקז בלבד ובצד שמאל הנקז לא הספיק אז עברתי גם את הניתוח עם המצלמות.
    לפני כ10 שנים (גיל 25) ביצעתי CT ריאות לצורך בדיקת סטטוס ומעקב (לא היה אירוע נוסף) בו נמצאו בולות בפסגת ריאה ימין , אך לטענת מנתח בכיר הסיכון לפנאומטורקס נמוך היות והן כלואות תחת הצטלקויות רבות והוא אינו ממליץ על ניתוח. שנים רבות בשל האירועים אני נמנע מפעילויות רבות מחשש לאירוע נוסף כגון הרמת משקולות כבדות בחדר כושר, טיול בחול בגבהים משמעותיים ופעילויות נוספות, פעילויות שאני מעוניין מאוד לחזור אליהן.
    בהתחשב בנתונים לעיל, אשמח לשאול: 1. באופן כללי, מה הסיכוי להערכתך לפנאומטורקס חוזר? 2. מהן הפעילויות שבאמת אסורות או לא ממולצות עבורי? (אם בכלל?). אני באמת מעוניין לחזור ולבצע דברים ופעילויות שאני במשך שנים מונע מעצמי, ואשמח לשמוע מה מומלץ בהתחשב בהיסטוריה הרפואית. המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מובו

פרופ` אלון בן נון
    31/08/2018

פניאומוטורקס עצמוני כשמו כן הוא עצמוני וקורה ללא סיבה חד משמעית וללא הודעה מוקדמת.
    בעיקרון ההמלצות המשמעותיות היחידות הן:
    1. המנעות מעישון
    2. המנעות מצלילת מיכלים.
    אין תמיכה רפואית להמנעות מפעילות גופנית בגדר הסביר, או טיסה או נסיעה לחול..
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

מובו
    02/09/2018

תודה פרופסור. שאלת הבהרה ברשותך. אני מעוניין לחזור לפעילות מלאה בחדר כושר אשר תכלול במשך הזמן גם דחיקת חזה במשקלים גבוהים (עפי תוכנית וקצב התקדמות של אדם רגיל). האם דחיקת חזה במשקלים גבוהים היא פעילות בטוחה עבורי? או פעילות בעלת סיכון נמוך אך עדיין אתה חושב שאני יכול לבצעה? או פעילות בסיכון גבוה יחסית שלדעתך עדיף לי להימנע ממנה? כל זאת בהנחה שאני מעוניין כן לבצע פעילות זו במידת האפשר, הזמן הארוך שעבר מאז הפנאומטורקס וכל הפרטים האחרים שפירטתי בהודעה המקורית. אודה מאוד לתשובה מה אתה ממליץ. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מובו

פרופ` אלון בן נון
    02/09/2018

מדובר בפעילות בדרגת סיכון נמוכה אך בחלט יותר מאשר פעילות אירובית וזאת בגלל עליה בלחצים בתוך בית החזה והבטן בעת הדחיקה של משקלים כבדים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שורה תחתונה

מובו
    02/09/2018

תודה פרופסור. בשורה התחתונה האם אתה חושב שסביר לקחת את הסיכון ?, או שאתה ממליץ להמנע? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Mobo

פרופ` אלון בן נון
    03/09/2018

שורה תחתונה אם זה לא ממש קריטי לך ממליץ להמנע בדחיקת משקלים כבדים ולהמשיך יותר לכיוון אירובי.
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו