ליחה דמית ושינויים פיברוטיים בפסגות הריאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליחה דמית ושינויים פיברוטיים בפסגות הריאות
    ראמי
    03/09/2018

שלום רב,

אני בן 30, בריא בדרך כלל, ללא רגישות ידועה לתרופות או לחומרים, אח מוסמך (עבדתי 6 שנים) וכעת סטודנט לרפואה ברומניה סיימתי שנה ראשונה (חשוב לאנמנזה).
    ביוני האחרון הרגשתי טעם של דם בגרון, ניסיתי להוציא ליחה ויצאה לי ליחה עם דם טרי בכמות מועטה וחד פעמית, ומאז חוויתי את אותו האירוע פעם ביולי ופעם באוגוסט (סה"כ 3 פעמים) בהפרש של חודש בדיוק בין אירוע לאירוע. הדם נראה טרי ואדום בהיר ובכך הסיכוי קטן שמקורו מהקיבה.
    לציין שאיני סובל משיעול ו/או ליחת יתר, ללא קוצר נשימה. לא זכור לי מחלה ריאתית או כל מחלה בתקופה האחרונה. איני חשוף לעשן. יש לי חתול וכלב בחצר הבית.
    נשלחו תרביות כיח למיקובקטירה- טרם התקבלה תשובה. צל"ח תקין, CT חזה הדגים שינויים פיברוטיים בפסגות הריאות. אין לי צילומים קודמים להשואה.
    האם ממצא זה יכול להסביר את הדימום? והאם אתה חושב שישנו צורך בביצוע ברונכוסקופיה? והאם ספורט יכול לעזור בכל הקשור לשינויים הפיברוטיים?

תודה מראש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ראמי

פרופ` אלון בן נון
    12/09/2018

ראמי שלום
    שינויים פיברוטיים יכולים להיות צלקות ולעיתים יכולה להיות דלקת המסבירה את הנוכחות של דם בליחה אבל בהחלט יש צורך בבדיקות כיח לתרבית (במיוחד לשלול שחפת) ובמידה וזה אירוע חוזר אני בהחלט הייתי ממליץ על בדיקת אאג וברונכוסקופיה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו