טיסה אחרי ניתוח כתוצאה מפניאומוטורקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיסה אחרי ניתוח כתוצאה מפניאומוטורקס
    שלומי
    16/09/2018

שלום רב. בגיל 15 וחצי (2009)היה לי פניאומוטורקס ספונטני בריאה השמאלית שטופל בעזרת נקז. כחודשיים לאחר מכן היה פניאומוטורקס ספונטני בריאה הימנית שבעקבותיו עברתי ניתוח לכריתת החלק הנגוע בפסגת הריאה הימנית. קצת פחות מ4 שנים אחרי הניתוח(2013) היה לי עוד פעם פניאומוטורקס ספונטני בריאה הימנית שעבר לבד ולא היה צריך התערבות רפואית כלשהי. בסוף 2017, 4 וחצי שנים אחרי החור הקודם קרה לי שוב בריאה הימנית וכמו בפעם הקודמת זה עבר לבד ללא התערבות רפואית כלשהי. אציין שעשיתי CT כמה פעמים במהלך השנים ונאמר לי שעדיין יש לי בולה בריאה השמאלית אבל זה לא דורש ניתוח מניעה כי היא לא מתפוצצת אז עדיף לא לנגוע בה. במהלך כל השנים האלו פחדתי לטוס כי חששתי שיווצר חור בריאה בגלל הלחץ במטוס. האם מותר לי לטוס? כי אני יודע שלצלול אסור
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלומי

פרופ` אלון בן נון
    16/09/2018

שלומי שלום
    לפי כל המקובל בספרות הרפואית אין מניעה לטיסה במידה וחלף יותר מחודש מאז האירוע האחרון או מאז הניתוח
    לאור זאת לפי הסיפור שלך (למרות שאני מבין את הדאגה) אין מניעה מטיסה.
    בילוי נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו