צילום חזה לאחר חזרה לעישון - מודאגת

מנהל הפורום

פרופ` אלון בן נון
פרופ' אלון בן נון
לקביעת תור אצל פרופ' אלון בן נון ללא פרסום בפורום
 
  • צילום חזה לאחר חזרה לעישון - מודאגת
    יעל
    11/06/2020

    בתוצאות צילום חזה נרשם "הפעם יש בספק צל קטן מושלך על חלק קדמי של צלע 3 מימין".
    אציין כי חזרתי לעשן מעל קופסא ביום וזאת בשנה האחרונה, לאחר 7 שנות הפסקה. בעבר הרחוק כאמור עישנתי גם קצת מעל קופסא ביום. בת 43.
    מאד מודאגת ומוטרדת. נרשמה המלצה לסי טי בקרינה נמוכה.
    אשמח לדעת מה הסיכוי הסטטיסטי ששפיר או מחלת ריאה לא מסוכנת ולא חלילה סרטן ריאות.
    ברור לי שאינדבידואלי ואין לדעת, אך מבקשת מעומק הלב, כמה משפטים מרגיעים סטטיסטית, לחץ גדול.
    תודה רבה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מודאגת

    פרופ' אלון בן נון
    13/06/2020

    שלום
    הסבירות לסרטן ריאה נמוכה אך ללא ספק נוכחות של הממצא שתיארת בצילום החזה מחייבת להמשיך לביצוע ה CT על מנת לוודא כי אין ממצא חשוד באמת.
    במידה ויש ממצא כזה החשיבות לטפםל מוקדםן גבוהה מאוד כי זה הסיכוי הטוב ביותר לריפוי.
    לאור זאת ממליץ:
    1. לבצע את הבדיקה כי זה באמת הדבר שיעול להרגיע כי הכל בסדר
    2. במידה וכן יש בעיה לטפל בה ולא להזניח
    3. להפסיק לעשן למען עתיד טוב יותר
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


