כאבים מתחת לצלע שמאל בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים מתחת לצלע שמאל בהריון
    אפרת
    16/06/2008

שלום רב
    מזה חודשים אני סובלת מכאבים חדים מתחת לצלע שמאל- מרכז, באזור הקיבה.
    רופא המשפחה ייעץ לי לחכות עם בירורי הכאבים עד לאחרי הלידה, אך אני חוששת שיתפתח שם משהו חמור יותר וכבר הכאבים מתעצמים .
    הכאב הינו חד ומעיר משינה, אך ברגע שאני לוחצת על המקום, הכאב מתעצם ומרגיש כמו דלקת ונעלם- כך שאם אני לוחצת שוב על מקום לאחר כמה שניות - לא מופיע כאב כלל.
    מחכה לעצתם, למי לפנות ובמה מדובר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים בצלעות

ד''ר עוזי יזהר
    16/06/2008

אפרת שלום,

קיימות סיבות אחדות הגורמות לכאב בצלע/ות והסיבות השכיחות יותר הן חבלה (לא תמיד מודעים לה), דלקת והשכיחות פחות קשורות לתהליכים גידוליים בדופן בית החזה.
    מפרטי המקרה לא ברור אם מקור הכאב הוא בצלע או סיבה אחרת בדופן בית החזה. אם אכן מדובר באזור דופן בית החזה (ולא הבטן, כי קיימים אזורי חפיפה בין החזה לבין הבטן) הייתי מציע לך לפנות לכירוג חזה במקום מגוריך לבדיקה. על סמך ממצאי הבדיקה יש לשקול אם יש צורך בברור נוסף שעיקרו הדמיה, וכאמור יש ניסיון להקטין בדיקות אלו לנשים בהריון.

שבוע נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו