מחלת ריאות וסריקות סיטי חזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת ריאות וסריקות סיטי חזה
    יאלוש
    11/09/2022

שלום רב
    אני מאובחנת עם מחלת ריאות אינטרסיצאלית מטופלת במדכאי חיסון וחמצן 24/7
    בסריקת הסיטי שבוצעה בת השומר ישנו ממצא ציסטי קוטר 25 מ״מ פארא טרכיאלי נרשם טיבו לא ברור
    אני מבינה שזה לא בטוח ציסטה לדעתי זה לא ציסטה אבל לפי דעתי בין הסריקות שאני עושה הממצא הזה רק גודל והפעם ניכתב טיבו לא ברור לפני כ4 שנים עברתי כריתה מלאה של תירואיד בשל קרצינומה פוליקולרית לאחר מכן קבלתי עוד רדיואקטיבי
    אני מעט מוטרדת מהממצא הזה
    אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הדאגה שלך ברורה לי במיוחד נוכח העובדה

פרופ` אלון בן נון
    13/09/2022

יאלוש שלום.
    הדאגה שלך ברורה לי במיוחד נוכח העובדה כי הייתה לך מחלה ממאירה בעבר. מאידך, אינני יכול לתת דיעה על פענוח
    מבלי לראות את הבדיקה עצמה..
    לכל ממצא יש אבחנה מבדלת קרי: מה הממצא יכול לייצג...
    בהתאם, רופא הריאות המטפל אמור לשאול את עצמו (ולהסביר לך בהתאם) מה צריך לעשות על מנת לנסות להתקדם באבחנה. לעיתים יש צורך להשלים את הבירור על ידי בדדיקות נוספות כגון:
    בדיקת MRI של בית החזה..
    בדיקת US אנדוברונכיאלי (EBUS) עם או ללא ביופסיה מחטית
    לעיתים הממצא נראה שפיר ולא מדאיג ופשוט צריך להמשיך מעקב ולעיתים רחוקות צריך התערבות ניתוחית להוצאה אבחונית/טיפולית...
    כל אלה על פי אופי הממצא וקצב התקדמותו.
    חושבני כי עליך לפנות לרופא הריאות שעוקב אחריך ולשאול אותו האם הבדיקות הוצגו בישיבת הצוות הרב תחומית ומה התוכנית הלאה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו