כאבים בחזה ימין ובצלע הימנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בחזה ימין ובצלע הימנית
    שי גרבלי
    04/01/2023

שלום פרופ' אלון,
    בן 43 מעשן לשעבר כ-קופסא ביום הפסקתי בגיל 38 ומדי פעם מעשן סיגריה או שתיים בשבוע. חליתי בקורונה לפי כחודש שלוותה בין היתר בשיעול ממושך (עד היום). יש לי כאבים חזקים מאוד בחזה הימני ובצלע הימנית מתחת לבית השחי. מדובר בכאב חד בעת שיעול או צחוק וכן כאשר אני מרים את היד הימנית וכאשר אני מרים את הגוף משכיבה לקימה (לא כואב לי בכלל שאני לוקח נשימה עמוקה). אציין שהכאב מופיע רק כאשר אני עושה את הפעולות שציינתי. אין כאב כאשר אני לא משתעל או מזיז את היד.הכאב נמשך כבר 3 שבועות ללא שיפור וגם אינו מגיב למשככי כאבים. עשיתי צילום חזה שיצא תקין לחלוטין. לפני 4 שנים עשיתי CT ריאות בקרינה נמוכה שיצא תקין לחלוטין ללא קשריות ריאתיות. רופא המשפחה בדק את הריאות ואמר שהכל תקין וטען שמדובר בשריר או גיד תפוסים בחזה או בצלעות. יחד עם זאת הכאב אינו מרפה ואינו משתפר אפילו לא בקצת. האם יכול להיות שריר/גיד תפוס יותר מ-3 שבועות ללא שיפור? מה לדעתך אני צריך לעשות? (אציין שיש לי חרדות בריאות קשות ובגוגל יש לי המון תסמינים של סרטן ריאות שמדירים שינה מעיניי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התיאור של הכאבים מתאים לשבר בצלעות

פרופ` אלון בן נון
    07/01/2023

שי שלום
    התיאור של הכאבים מתאים לשבר בצלעות כתוצאה משיעול ממושך (Cough Fracture). לעיתים זה שבר ללא תזוזה וקשה לראותו גם ב CT אם לא עושים שחזורי צלעות. לא מדובר בתסמונות המתאימות לסרטן ריאות.
    בכל מקרה כדאי ללכת לרופא ריאות בקופה לעבור הערכה מלאה ובאותה הזדמנות להפסיק לעשן אם עדיין לא הפסקת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו