מעשן לשעבר למשך 4 שנים.כאבים בחזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעשן לשעבר למשך 4 שנים.כאבים בחזה
    Xsmoker
    10/08/2008

מעשן לשעבר למשך 4 שנים.כאבים בחזה בנשימה עמוקה. בזמנו עישנתי סיגריות חזקות יחסית(סגנון "קאמל") קופסא ליום. הספקתי לעשן לפני 15 יום ולא כאב לי בית החזה בזמן נשימה (כשאני לוקח נשימה עמוקה בלבד..לא בזמן נשימה רגילה). מה יכולה להיות הסיבה?האם יכול להיות שהריאות שלי נפגעו עד כדי כך מארבע שנות עישון בלבד??? אודה לך אם תשיב גם על ההסתברות לסרטן ריאות תוך זמן עישון כלכך קצר יחסית. בכל אופן אני שמח שהפסקתי לעשן. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מעשן לשעבר

ד''ר עוזי יזהר
    10/08/2008

שלום רב,

קשה לענות על שאלה שכזו בפורום באינטרנט. מטרת הפורום אינה להחליף בדיקת רופא במידה ויש בעיות מהסוג הזה. הפסקת עישון לא גורמת לכאב בחזה או לקושי בנשימה. לגבי מהות הנזק בריאות - ניתן לבצע צילום חזה ובדיקת תפקודי נשימה אם עולה חשד לכך. בדכ 4 שנות עישון אינן רבות על מנת לגרום נזק בילתי הפיך. הסיכון לסרטן ריאה - קשה לאמוד. ודאי יותר גבוה מזה שלא נחשף לעישון כלל. כמו שציינת - מכל האמור לעיל הדבר החשוב ביותר שיש לזכור - הפסקת לעשן. העיקר שתתמיד.

שבוע נעים, עוזי יזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו