פעילות גופנית לאחר ניתוח בבית חזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית לאחר ניתוח בבית חזה
    חגית
    22/09/2008

שלום רב, אני כ- 8 שבועות לאחר ניתוח חזה, וכשבועיים לאחר ניקור נוזל פלואורלי (1.200 CC). האם מותר לי לחזור לפעילות גופנית? אמנם, לאחר שעשיתי שלשום פעילות מתונה על הליכון (מהירות 4.5 קמ"ש 30 דקות) הופיעו למחרת כאבים בבית החזה. אני מניחה שהכאב יחלוף ככל שאחזור לכושר (התעמלתי באופן קבוע עד לניתוח), האם כך? האם לפעילות גופנית יש השפעה על הנוזל הפלואורלי? היינו, האם יכול להצטבר שוב נוזל בעקבות הפעילות? או יכולת הספיגה שלו עלולה להיפגע בעקבות פעילות גופנית? תודה על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פעילות גופנית לאחר ניתוח

ד''ר עוזי יזהר
    28/09/2008

חגית שלום,

מתנצל על האיחור בתשובה.
    משאלתך לא ברור איזה סוג ניתוח עברת, גילך ונתונים נוספים על הניתוח על מנת שניתן יהיה לענות על שאלתך. בכל מקרה 8 שבועות זה זמן מספיק מהניתוח על מנת שתוכלי לחזור בהדרגה לפעילות גופנית לה היית רגילה. יש כמובן להבדיל בין ניתוח לב לבין ניתוח בריאות. אין קשר בין התפליט הפלאורלי לבין פעילות גופנית. התפליט שייך לניתוח אותו עברת. שימי לב שהוא עלול לחזור. צרי קשר עם הרופא המטפל.

שנה בריאה, עוזי יזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו