ct חוזר לאחר ניתוח להוצאת גידול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ct חוזר לאחר ניתוח להוצאת גידול
    הילה
    08/01/2009

הפנו אותי מפורום אחר אני מקווה שתוכלו לענות לי אני אתן לך תמונה פחות או יותר של הסיפור לפני השאלה ברשותך:-) לאבי התגלה בחודש יוני האחרון גידול בקוטר שני ס"מ מסוג מליגני מסוג טימומה כשהמוקד היה נראה בריאה שמאלית עד שהגיע זמן הניתוח התגלה שהגידול הוא בעל שני מוקדים כל אחד בקוטר של שלושה ס"מ אחד בריאה השמאלית כשחוט ממנה מלופף על עצב הסרעפת והמוקד השני היה בפריקרדיה בספטמבר הוא נותח והוצא מהפריקרדיה גידול בגודל שמונה ס"מ ומהריאות גירדו ככל שיכלו את ה"חוט" סביב הסרעפת השאירו אך תחמו בטיטניום את כל האיזור והמתינו ל ct כדי לדעת אם להתחיל הקרנות {למיטב הבנתנו מאחר ואבי (בן 56 אגב )עבר שלושה אירועים מוחיים (טרומובוזיים) הוחלט לא לגעת בכל הגידול הריאתי} לפני כשבוע הוא ביצע בדיקת דם שהראתה שרמת הלימפוציטים שלו ירדה והיא מתחת ל 12 והיא נמוכה אף יותר מאשר היתה לו לפני הניתוח (כ-15) בct שהוא עשה היום השינויים היו שנצפו קישריות לימפה קטנות אך מרובות בבתי השחי וכמו כן ספנומלגיה (הטחול נכתב מוגדל ומעל 15 ס"מ) הגידול עצמו נצפה שוב בקוטר 3 ס"מ בריאות כל זה שאלותי הנשאלות אולי תוכל לעזור לי האם סוג הגידול שנאמר לנו כי הוא אינו שולח גרורות הפך לגידול ששולח גרורות? האם יכול להיות שהגרורות חדרו לדם? האם הגידול בלב יכול להיות גידול מסוג שונה מאשר הגידול הטימומי?האם יש אפשרות שיתפתח סרטן הדם בעקבות הגידול? תודה רבה לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הוצאת גידול?

ד''ר עוזי יזהר
    11/01/2009

הילה שלום,

קשה מאוד לענות על שאלותייך. הסיפור הקליני לא מובן כלל - טימומה היא גידול של בלוטת הטימוס ורק בשלב מאוחר יכול לשלוח גרורות , גם לריאות. זהו גידול איטי, אבל מאידך את מספרת על מחלה שמתקדמת מאוד מהר. מובן שאין ברשותינו את כל בדיקות ההדמיה והפתולוגיה ולכן אין כל יכולת להתייחס לשאלותייך.

את ח י י ב ת לשבת עם הרופא האונקולוג או הכירוג שניתח על מנת שיענה לך על כל שאלותייך.

בברכה, דר' עוזי יזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על תשובתך:-)

הילה
    11/01/2009

ידוע לנו שהסיפור של אבי יוצא דופן בצורה בלתי רגילהמכיוון שאכן הטימומה היתה אגרסיבית לחלוטין והיתהבעלת שני מוקדים היום היינו אצל האונקולוג המטפל והוא אמר שהct אינו תקין אבל פרטים מלאים יוכל לתת לנו רק שבוע הבא לאחר שיתייעץ עם הרדיולוג והמנתח שהסיר את הגידול הראשוני אני אכן מקווה שאוכל לשאול אותו שוב את השאלות הסיבה שהעליתי בפניך את השאלות שלי לעיתים כאשר אתה יושב מול הרופא גם אם רשום לך אתה חושב שהבנת את כל דבריו ורק לאחר מכן אתה מבין שחסרים לך פרטים אני מקווה שיהיו בידיי עוד פרטים שבוע הבא ואז אוכל לנסח את השאלות שלי מחדש במידה ועדיין יישארו ללא מענה בכל מקרה תודה לך המשך שבוע טוב ורק בריאות לכולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים חסרים

ד''ר עוזי יזהר
    12/01/2009

הילה שלום,

גם אם לא מבינים, תמיד ניתן לשאול שוב.
    יתרון הרופא המטפל עלי הוא שבידיו נמצאות בדיקות ההדמיה והפתולוגיה. מטרת הפורום הנוכחי הוא ל"כוון טועים" ולתת מעט מידע כאשר נחוץ, אבל לא לשמש מרפאה וירטואלית.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו