צל מעוגל קטן? למה הכוונה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צל מעוגל קטן? למה הכוונה?
    נורית
    05/03/2009

לפני חצי שנה בדיקת סיטי ללא חומר ניגוד העידה על מימצא בגודל 2.2 מ"מ מוקד ריאתי קטן אונה עליונה משמאל אין עדות לתפליל פלאורלי בדיקת סיטי חוזרת עם חומר ניגוד לא ניכתב כלום על כך פט סיטי לא ניראה כלום אז נירגעתי ,אבל היום צילום רנטגן העיד על צל מעוגל קטן מעל שער הריאה השמאלית מה פירוש צל? אונה עליונה משמאל, ושער הריאה מדובר על אותו מימצא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צל מעוגל קטן? למה הכוונה?

הוספת תגובה

• פיענוח בדיקות רנטגן

ד''ר עוזי יזהר
    08/03/2009

נורית שלום,

בפעם האלף - אין באפשרותינו במסגרת פורום זה לפענח תשובות של בדיקות הדמיה. כלל בסיסי ברפואה מלמד שאת בדיקת ההדמיה יש ל ר א ו ת בעיניים ולהבין אותן בהקשר הרפואי של החולה (ולא לקרוא תשובות של רדיולוגים). כיון שלא ראיתי את בדיקות ההדמיה ואין לי שמץ של מושג על ההיסטוריה הרפואית שלך ומדוע בכלל ביצעת בדיקות אלו זו תהיה שגיאה גסה לענות על שאלותייך. מה גם העברית שבה נוקטים רופאי הרנטגן בפיענוח הבדיקות לוקה מאוד בחסר ולעיתים אינה בשפה רפואית כמו במקרה שאת מצטטת (צל עגול הוא ביטוי שיכול להלקח מתחום האומנות ולא הרנגן). גשי בבקשה לרופא המטפל שיואיל להסביר לך את מהות הבדיקות שביצעת.

שבוע נעים, דר' עוזי יזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרגע לפני ניתוח לפקטומי ,

נעמי
    15/03/2009

ביולי התגלה גוש בשד השמאלי שעה 9,בספט התחלתי כימוטרפיה אדרמניצין וטקסול ,סיימתי ועכשו לפני ניתוח,הבדיקות ממוגרפיה מעידות שהכל נעלם כולל בלוטות הלימפה והגוש בשד, ממתינה לניתוח להסרת הבלוטו והגוש שסומן, בדיקות כלליות שלפני ניתוח העידו על "העיגול הקטן שבשיער הריאה,כימעט מתחת להימצאות הגוש בשד, הגוש בשד הוגדר כנייד לפני הכימוטרפייה ,הגוש בבלוטות הלימפה היה גדול 2.2 סמ ו3 בלוטות לימפה דבוקות ולא ניידות, לאחר הכימייה הכל ניראה שנעלם,אך קראתי שהגידול בריאה מגיב 25 אחוז לכימייה, לכן ההעלמות מהשד לא מבטיחה את אותה העלמות מהריאה , שאלתי שאלות אך אומרים לי תתרכזי בניתוח.שאחריו החלמה של חודש ואח רכך הקרנה אנני רוצה לבזבז זמן יקר ,לכן שואלת אילו הגידול קיים בשער הריאה האם ניתן לנתח ממקום זה מבלי להזיק לריאה עצמה? זה שלא כתבו את הגודל משמעו שזה קטן או לא ברור? האם בזמן ההקרנות כדאי כבר לשלב גם לריאה במידה וקיים משהוא? רוצה לקחת אחראיות לחיי אך חוששת שלא יהיה לי את הזמן וכוחות הנפש לטפל בכל , לכן למרות שזה מפחיד חשוב לי להפנים כדי לדעת איך ממשיכים,מה עושים לפני מה ? אשמח אם בכל זאת תשיב לי.. יש לי ילד קטן שעדיין זקוק לאמא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "צל"

ד''ר עוזי יזהר
    15/03/2009

נטלי שלום,

כל השאלות שלך רלוונטיות, אבל עדין אף אחד לא אמר שמה שרואים בשדה הריאה הוא גידול.

את חייבת לשבת מול האונקולוג ולשאול את מה ששאלת. איני יכול לענות על אף אחת מהשאלות כיון שלא ראיתי את צילומי ה CT שביצעת, לא ברור לי אם הממצא בבדיקת ה CT הוא משמעותי או רלוונטי ובכלל לא ברור אם יש קשר בין הדברים.
    מבין את הלחץ, אבל הרופא המטפל הוא זה שיכול לעזור לך במקרה זה.
    בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שהשתדלת...הצל התגלה ברנטגן

נורית
    16/03/2009

הצל המעוגל התגלה ברנטגן ולא בסיטי, לא כל כך אוהבת את בדיקות הסיטי בגלל ריבוי הקרינה המזיקה, לכן מנסה לימצוא דרכים עוקפות לגלות מה יש שם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו