thymic cyst

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• thymic cyst
    שרית
    11/08/2009

ד"ר שלום,

אני נמצאת כרגע בחו"ל וזקוקה ליעוץ.
    רקע:
    בת 39, לפני 7 שנים חליתי בסרטן שד מוקדם ללא בלוטות לימפה נגועות.
    טופלתי ע"י למפקטומי + הקרנות + טיפול אדג'ובנטי של כימותרפיה, אנטי-הורמונלי והרצפטין.
    במסגרת בדיקות מעקב שנתיות, נראו בממוגרפיה הסתיידויות שהופיעו באיזור הלמפקטומי בשד.
    לצורך המשך בירור טיב ההסתיידויות נערכה גם בדיקת MRI שד עם חומר ניגודי. הבדיקה היתה תקינה מבחינת השד.
    בתשובת ה MRI צויין ממצא נוסף שהרופא כאן לא התייחס אליו.
    תוצאת הבדיקה כתובה ביפנית וניסיתי לתרגם אותה לאנגלית, אך לא מדובר בתרגום מקצועי, כמובן. אני מקווה שתבין:

In the visible range of the upper level, an oval cystic lesion of 1.4 × 1.2cm in the anterior mediastinal is observed. The cyst consists of T1WI low signal, T2WI high signal.
    To the extent of the enhanced image of the wall, there is no solid part, and there is no enhancing effect of the wall.
    First consideration is a thymic cyst.
    לשקול המשך בירור באמצעות MRI או CT.

שאלתי היא האם לדעתך יש מקום לדאגה ?
    ואם כן, האם מצדיק המשך בדיקות כאן בחו"ל (אין לי כאן ביטוח רפואי והבדיקות מאד יקרות) או שמדובר בממצא שיכול להמתין מס' חודשים עד לחזרתי לארץ ?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    thymic cyst

הוספת תגובה

• Thymic Cyst

ד''ר עוזי יזהר
    12/08/2009

שרית שלום,

כמובן, אין טוב ממראה עיניים. כרופאים אנו תמיד מעונינים לראות את הבדיקה ולא רק לקרוא את תשובות המפענח.

בכל מקרה - אם להסתמך על התשובה בלבד (ועוד תרגום), ואם אכן הרדיולוג חושב שמדובר בציסטה שמקורה בבלוטת הטימוס וזה גודלה - לא רואה מקום לבהילות. בגודל זה אלו ציסטות שפירות בד''כ ומעקב של מספר חודשים נראה לי סביר בהחלט.

כאמור - תשובתי מסויגת כיון שהבדיקה לא ברשותי. שווה רק שמבין עניין יראה את הבדיקה ויסכים עם האבחנה. את הבדיקות שהומלץ תוכלי לעשות בארץ בהמשך.

בברכה, דר' עוזי יזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה + שאלונת

שרית
    12/08/2009

ד"ר יזהר,

המון תודה על התשובה המהירה (והמרגיעה).
    רציתי רק לודא:
    כתבת "שווה רק שמבין עניין יראה את הבדיקה ויסכים עם האבחנה".
    האם ב"מבין עניין" כוונתך לכירורג חזה או שמא לרדיולוג ?
    (תשובת פיענוח ה MRI חתומה ע"י שני רופאים: מומחה ברדיולוגיה ומומחה בהדמיית שד).

ברשותך, שאלה נוספת: מה בעצם עשוי להיות הגורם להווצרות ציסטות כאלה ?

ושוב תודה,
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Thymic Cyst

ד''ר עוזי יזהר
    13/08/2009

שרית שלום,

אם ראה את הבדיקה רדיולוג בכיר - נראה לי מספק.

איננו יודעים בוודאות את הסיבה להיווצרות פתולוגיה מסוג זו. בחלק מהמקרים זנ מולד ןבחלק מהמקרים מתפתח במהלך השנים (בדומה לגידולים, אגב)

בכל מקרה מציע לך להבדק ולהראות הצילומים כאשר את חוזרת. מניח שייבקשו ממך לחזור על בדיקת ה CT לצורך מעקב.

סוף שבוע נעים, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו