כריתת אונה באמצעות תרסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת אונה באמצעות תרסקופיה
    עופר
    12/08/2009

שלום רב,
    בעקבות גידול מסוג קרצינואיד, באונה שמאלית תחתונה, הומלץ לי לעבור ניתוח לכריתת האונה.
    הבנתי שהניתוח מהסוג הזה מצריך מספר מנתחים. ברצוני לברר את האופציה לעבור את הניתוח בבית חולים פרטי. האם בניתוח בבית חולים פרטי יש את המשאבים המתאימים ביותר לניתוח, כגון ניתוח בידי מספר רופאים מנתחים? או שבבית חולים פרטי יש מנתח אחד שצריך לעשות את כל העבודה, או שבמקרה זה עדיף דווקא להתנתח בבית חולים ציבורי? כמו כן אשמח לדעת מהו זמן ההחלמה האמיתי. קשה לי להאמין שבתוך כמה ימים כבר אשכח מזה...

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרצינואיד

ד''ר עוזי יזהר
    17/08/2009

עופר שלום,

ניתוח הבחירה של גידול מסוג קרצינואיד הוא בד''כ כריתה אנטומית של האונה בה מצוי הגידול.

ההחלטה היכן לבצע את הניתוח (בית חולים ציבורי / פרטי) אינה רפואית ואני מנוע בפורום זה להציע לך תשובה לכך.

כל ניתוח מהסוג הנ''ל - ולא משנה היכן הוא מתקיים - מצריך עבודה של צוות של רופאים: מנתחים, מרדימים.

משך האישפוז הממצוע לניתוח לכריתת אונה, במידה והמהלך תקין הינו מספר ימים (4-6) ותקופת ההחלמה בבית לוקחת מספר שבועות.

בהצלחה, דר' עוזי יזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו