כריתת צלע ראשונה (כטיפול ב-TOS)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת צלע ראשונה (כטיפול ב-TOS)
    איציק
    17/09/2009

שלום וברכה,

אני בן 22, בריא בד"כ.
    לפני שבעה חודשים, לאחר תלונה על בצקות ואודם ביד שמאל, התגלה אצלי קריש דם בווריד התת-בריחי מצד שמאל (DVT) שנוצר עקב "תסמונת מוצא בית החזה" (Thoracic Outlet Syndrome ).
    מאז אני מטופל בקומדין ונמצא במעקב ובירור לסיבת הבעיה.
    בירור קרישיות יתר הראה שמצב הקרישה תקין.
    בצילום CT Angio נמצא שיש לחץ על הוריד והעורק התת-בריחיים בצד שמאל בגלל מרווח קטן מדי בין עצם הבריח לצלע הראשונה.

הפתרון שהוצע לי ע"י כירורג כלי דם שאני מטופל אצלו הוא לעבור ניתוח לכריתת הצלע הראשונה.

הייתי מעוניין להתייעץ:
    1. האם באמת ניתוח זה הכרחי ואין פיתרון אחר?
    2. הבנתי שיש סיכון לפגיעה בעצבים רבים שעוברים באיזור. עד כמה ניתוח זה מסוכן או בעייתי?
    2. שמעתי שיש בניתוח מסוג זה אחוז גבוה של סיבוכים וחוסר הצלחה וכן שהוא נדיר ואין הרבה כירורגים בעלי נסיון משמעותי בו. האם זה נכון? ומה אפשר לעשות? האם בחו"ל יש יותר נסיון בתחום?
    3. מהו משך ההחלמה מהניתוח?
    4. מהן ההשלכות על התיפקוד השוטף לאחר ניתוח כזה?

תודה רבה ושנה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מצטרפת לשאלותיך

ים
    06/11/2009

היי,
    אני בת 18 ואני סובלת מאותה הבעיה. אצלי הלחץ הוא על העצבים והשרירים בזרוע ימין ואני ימנית.
    זה התחיל לפני שלוש וחצי שנים עם כאבים קלים והתדרדר למצב שהיום אין ביכולתי לתפקד נורמלי, היד שלי מאוד חלשה ונראת חולה. מאז שזה התחיל עשיתי את כל הבדיקות האפשריות, הייתי מטופלת אצל כל המומחים בנושא ואין לאף אחד פיתרון חד משמעי חוץ מניתוח לכריתת הצלע הראשונה. לצערי בגלל בעיה זו פטרו אותי משירות צבאי.
    אני מצטרפת לשאלות לגבי הניתוח , האם הוא יעזור לי ויחזיר את המצב של היד למצבה הנורמלי?
    מה הסיכונים בניתוח מסוג זה?
    חייבת למצוא פיתרון לפני שהנזק יהיה בלתי הפיך...ואשמח לקבל תשובות,
    בתודה עמוקה מראש ,
    ים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת צלע ראשונה

ד''ר עוזי יזהר
    08/11/2009

שלום,

עושה רושם כי שני הפונים סובלים מאותה תסמונת הנגרמת כתוצאה מלחץ של הצלע הראשונה על כלי דם ועצבים המצויים במקום אנטומי של פסגת בית החזה. בד''כ מבוצעות מספר בדיקות על מנת לוודא שאכן זו הצלע הראשונה האחראית לתסמונת. כריתת הצלע הראשונה בצורה נכונה פותרת את הבעיה והחולה אמור לחזור לתפקוד תקין.

מניח שכבר עשיתם זאת - פניה לכירורג חזה או כלי דם על מנת שיבצע זאת. קיימות כמה שיטות לכך ומניח שתקבלו את ההסברים מהרופא שתבחרו שיטפל בכם. זוהי בעיה מכנית שניתן לפתור אותה בצורה סבירה. לא רואה סיבה שתסבלו.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו