פיברואדנומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברואדנומה
    טניה
    24/05/2010

שלום רב, אני בת 28, עדין לא לא היתי בהיריון. לפני כארבעה חודשים היו לי כאבים לא נעימים בשד ימין, אחרי כחודש ניגשתי לבדיקה, עשו לי אולטרסאונד, אחרי זה ביופסיה ומצאו שיש לי פיברואדנומה.

בבדיקת אולטרסאונד זה מה שכתבו: בשעה 1:00 הודגם גוש סולידי, לובולרי 20 מ"מ, בשעה 11:00 גוש סולידי 8 מ"מ, בשעה 9:00 גוש דומה 10 מ"מ. הכל מתאים לפיברואדנומה.

אחרי בדיקת ביופסיה כתבו: מספר גלילי ריקמה לבנים צהובים מתפוררים באורך בין 1 עד 1.5 ס"מ בקוטר 0.1 ס"מ.

כירורג אמר שיש שני אופציות: 1- לא לעשות כלום ולהיות במעקב.

2- לעשות ניתוח.

הוא אמר שיש לי גוש בגודל של 2 ס"מ (למרות שאני הבנתי שהוא רק 1.5 ס"מ), הוא אמר בגודל כזה אני מחליטה לא הם אבל הוא ממליץ לעשות ניתוח ולהתפטר מהגוש כי הוא יגדל בעתיד ואם יהיה בהיריון הוא גם יכאב. השאלה שלי היא: האם כדאי לי כבר לעשות ניתוח או שלחכות? האם יש אפשרות שגוש זה יתפוגג או יתכווץ? מה ההמלצה לפי הנתונים שנתתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברואדנומה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר עוזי יזהר
    25/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=124 id=link]סרטן השד[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו