שלום רב.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב.
    אמא מודאגת
    17/09/2010

בת 36 אוטוטו. בריאה בד"כ. לאחר שני ניתוחים קיסריים ב - 3 השנים האחרונות. לפני 3 חודשים התכופפתי לעבר כף הרגל וחשתי בכאב מוזר באזור הסטרנום-צלעות. ראיתי שם ממש בליטה ונאלצתי להחזירה עם היד למקום (!). זה קרה שוב לאחר כשבועיים אך הפעם הבליה היתה פחותה. לאחר מכן שכחתי משני האירועים עד שלפני חודש התחלתי לחוש אי נוחות באזור הסטרנום-צלע-קסיפואיד...עברתי צילום חזה ממוקד לאזור ונמצא תקין לחלוטין. אורטופד שלח למיפוי עצמות שעדיין לא בוצע (ממתינה שיצרו עימי קשר ממרכז הדימות). בבדיהק קלינית הכל סימטרי ללא שום דבר חריג. שמתי לב שכשאני מתרגזת או בלחץ אי הנוחות מתגברת. זה ממש לטרלית לקסיפואיד מתחת לצלע בסמוך לשני האזורים הנ"ל.
    רציתי לדעת מה יכול להיות הגורם למצב הזה? אני מבינה שבמיפוי יוכלו לראות גם גידולים שלא נדע וכו'. קראתי כבר על תסמונת TIETZ וזה די דומה למרות שלא כואב לי אלא מרגישה פשוט אי נוחות. כאילו משהו "נתפס" שם.
    מכיוון שאני אמא לשני קטנטנים אני חרדה שמא המצב הוא מסוכן. עברתי בדיקה אצל כירורג שד לפני שבוע וחצי. חשתי בגושים דו"צ וזו רקמה פיברוציסטית ללא כל ממצא מסוכן בדיקה קלינית. חשוב לציין שבמהלך השנה האחרונה היו שיעולים רבים וחלקם קשים שנמשכו כמה שבועות. באוקטובר שעבר היה חשד לפרטוזיס, אח"F חשבו על אלרגיה. הייתי נתקפת בהתקפי שיעול קשים. בחורף שעבר זה ממש לא עזב אותי. באביב - כנ"ל..בקיצור השתעלתי בשנה אחת כמו שלא השתעלתי מימיי. מזה כ - 4 חודשים הכל בסדר עם אפיזודה אחת של שיעולים קשים כשהגעתי לעבודה לאחר שצבעו את המקום בו אני עובדת. מעולם לא סבלתי ממשהו עיכולי בתחום הגאסטרו. אין לי צרבות או ריפלוקס. רק בהריונות. חשוב לציין שבהריונות, כמו נשים רובת, העוברים לחצו מאוד על הצלעות והתקשיתי לעבוד החל מחודש שמיני (אני רופאת שינים והישיבה היתה קשה והיה כאב בצלעות בישיבה רגילה). שמתי לב שגם ברגעים בהם אני יושבת או רוכנת לפנים אי הנוחות עלולה להתגבר.
    בקיצור - מוזר.

1. מה ייתכן לאור הפרטים הנ"ל?
    2. במידה ואי הנוחות תימשך ומיפוי העצמות ישוב תקין, האם אשלח ל - MRI?
    3. מה אתה ממליץ לבצע כחלק מהמשך בירור?

תודה תודה
    ענבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב.

הוספת תגובה

• ענבר

ד''ר רן קרמר
    19/09/2010

שלום רב ,

יתכן ויש קשר בין התקפי השיעול לכאב אותו את חשה .
    מציע לחכות בסבלנות למיפוי עצמות . ממצאי הבדיקה עשויים לתרום להבנה נוספת .
    באשר לבדיקות דימות נוספות : במידה ויהיה צורך בבדיקת דימות לאחר המיפוי, הרי שנכון יותר לבצע CT חזה ( רק במידה ואכן יהיה צורך בכך ) ולא MRI .
    לסיום - כדאי לחשוב על דרכים להקלה על המבנה השלדי בשעות הארוכות בהן את רוכנת לפנים , במסגרת עבודתך .
    בהצלחה
    ד"ר קרמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו